Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

Mumrikai, super pirkiniai, lauksim nuotraukų thumbup.gif aš labai deliciosos noriu, bet praeitą kartą sakė nedideli augaliukai buvo ir negarbanotais lapais, tai dar susilaikiau ax.gif braceanos irgi labai norėčiau, bet baisu biggrin.gif Įdomu kaip seksis kambario sąlygom ją augint 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Uranija5 @ 2013 03 08, 21:50)
Tikiuosi ir man klius  ax.gif

Tikrai klius, jei parašei ar pasiskambinai - jei reik paimt, tai duok žinią mirksiukas.gif

QUOTE(Skaidrek96 @ 2013 03 08, 21:51)
mumrikas, o nauju stambiaziedziu paphiopedilumu buvo?

Ne, neužmačiau schmoll.gif

QUOTE(Merii @ 2013 03 08, 21:53)
esu čiupinėjusi Phalaenospsi braceana, kookie lapai jo  wub.gif ir aš norėčiau, bet ant kamštinio ąžuolo ir suaugusį, ėt  rolleyes.gif  kada nors

Tie du, kurie dabar parvežti yra suaugę augalai, bet ne ant bloko 4u.gif

QUOTE(cinde @ 2013 03 08, 21:53)
mumrikas, saunus pirkiniai  thumbup.gif  as irgi zvalgiausi pas schwerteri i Phalaenopsis cornu-cervi var. chattaladae, bet kaina kando, gal pamenate kiek Jum atsiejo sis augaliukas? smile.gif

kai mokėjau už visus šešis augalus, tai ir nežinau kiek kuris paskirai kainavo, bet sakiausi iš Schwerterio, tai ir kaina tokia kaip pas juos (jei gerai pamenu, tai apie 40 EUR, bet dabar žiūrėjau jau puslapyje nėra, nes ta forma gan reta ir mažai pas ką pirkt būna ax.gif )

QUOTE(Dantiste @ 2013 03 08, 21:54)
Mumrikai, super pirkiniai, lauksim nuotraukų thumbup.gif aš labai deliciosos noriu, bet praeitą kartą sakė nedideli augaliukai buvo ir negarbanotais lapais, tai dar susilaikiau ax.gif braceanos irgi labai norėčiau, bet baisu biggrin.gif Įdomu kaip seksis kambario sąlygom ją augint 4u.gif

Dabar jau kaip suprantu suaugę augaliukai ir lapai banguoti thumbup.gif

Braceanos ir aš "bijojau", bet pamačiau gražiai nuaugusį augaliuką vazonėly ir nusprendžiau surizikuot. Jei nepasiseks, tai nebandysiu dar kartą, nes esu užsispyrusi - jei augaliukui netinka mano sąlygos, tai ir nereikia - yra dar daug norimų ir ne tokių lepių orchidėjų thumbup.gif
Atsakyti
laba visoms gavau kovo 8 proga melyna orchideja , gal kitaip ja reikia priziureti? ar viskas tas pats kaip su kitomis? 4u.gif aciū
user posted image
Atsakyti
migliena, ji dažyta mėlynais dažais, ne tikra spalva. Apie priežiūrą rasite "Priežiūros tėmelėje".
Atsakyti
migliena, apžiūrėkit jos žiedkotį, apatinį jo trečdalį, ir tikrai rasit skylę, per kurią į ją buvo prileista rašalo (ta skylė tikriausia bus užtepta vašku, bet dažnai nė to nebūna ir dar dažai kartais būna nutekėję). Kitu žydėjimu ji bus paprasčiausias baltas phalaenopsis, kuris auginamas kaip bet kuris kitas hibridukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Merii @ 2013 03 08, 20:53)
esu čiupinėjusi Phalaenospsi braceana, kookie lapai jo  wub.gif ir aš norėčiau, bet ant kamštinio ąžuolo ir suaugusį, ėt  rolleyes.gif  kada nors

O kuom ypatingi jo lapai?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2013 03 08, 23:35)
O kuom ypatingi jo lapai?

Blizgūs ir slidūs - malonūs liesti, išvaizdos prasme nėra kažkokie ypatingi - tamsiai žali, nedideli ir tiek. Aš asmeniškai visad jo norėjau dėl gan egzotiškos spalvos žiedų, augalo kompaktiškumo, o lapai jau tik antram "plane" ax.gif
Atsakyti
Man tai su juo ivairios stadijos buve - norejau, nenorejau, dabar lyg vel zavi, bet sis noras turi konkurentu. As kazkaip labai stengiuos save tramdyt. Jau kai perku koki, tai tas noras buna begalinis, miegot naktim neleidzia lotuliukas.gif
Papildyta:
O telefonu tau pasakojau apie si kvapnuoli: http://www.google.lt...DF43EtAa6-4D4Bw

Ir dar uzejo noras ant Paraphalaenopsis labukensis.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2013 03 08, 23:56)
Man tai su juo ivairios stadijos buve - norejau, nenorejau, dabar lyg vel zavi, bet sis noras turi konkurentu. As kazkaip labai stengiuos save tramdyt. Jau kai perku koki, tai tas noras buna begalinis, miegot naktim neleidzia  lotuliukas.gif

Aš tai laukiu pavasario įsibėgėjimo, kai mano orchidėjų meilė ir jų "norėjimas" pereis į apsnūdimo fazę, nes pirmam plane atsidurs lauko augalai blush2.gif

O kalbant apie braceaną, tai vykdau eksperimentą su sugalais, kurie rekomenduojami augint orchidariume. Iš tokių pas mane haraela odorata ir phalaenopsis parishii. Kol kas, per metus, sėkmė nesusisuko - haraela ilgai žydėjo, o dabar auginasi naują lapą ir šaknis, o parishii lėtai auginasi žiedstiebį thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2013 03 08, 23:58)

O telefonu tau pasakojau apie si kvapnuoli: http://www.google.lt...DF43EtAa6-4D4Bw

Ir dar uzejo noras ant Paraphalaenopsis labukensis.

Aaaaaa, dabar jį prisiemnu - skau, kad pavadinimas labai jau girdėtas - yra jis mano norų sąraše, tik jau už dešimtuko ribos biggrin.gif Kadangi naujų vazonėlių dabar turiu 25, tai jam yra šansų į mano namus pakliūt lotuliukas.gif

Kažkaip pas SKM kiek žiūrėjau tokio neužmačiau, bet reiktų tiksliai jos užklaust ar neturi g.gif

Kalbant apie labukensis, tai aš jo seniai noriu, bet vis kažkaip neužsisakau - matyt jis turi sulaukt savo laiko. Smagu būtų turėt vat tokį gėliuką biggrin.gif

http://2.bp.blogspot...00/P1146730.jpg
Atsakyti
Siaip svogunas man jis toks biggrin.gif Ir dazniausiai ant bloko auga, o tai man nelabai patinka. Kisciau as ji i vazona nori nenori jis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2013 03 09, 00:11)
Siaip svogunas man jis toks  biggrin.gif Ir dazniausiai ant bloko auga, o tai man nelabai patinka. Kisciau as ji i vazona nori nenori jis  ax.gif

Visagaliam google mačiau nemažai jų auginamų ir vazonuose - jei nusipirkus iš kart pasodintą substrate manau sėkmingai jame galima augint ir toliau g.gif Su braceana tas pats - įprastai auginama ant bloko, bet mano pirktoji auga substrate ir bent kol kas atrodo tuo patenkinta biggrin.gif

................

Dar pamiršau pasigirt, kad šiandien atvažiavo meistras išmatuot mano gėliokams roletų ir per dešimt dienų jau turėtų juos pagaminti drinks_cheers.gif Nuo šiol jau oficialiai galima bus konstatuot, kad mano orchidėjos pasidaro "auksinės" nes jei ne jos, tai mums jokių roletų nereikėtų - tam ant visų langų turim užuolaidas blush2.gif
Atsakyti
Dar suspėsiu pasveikinti visas orchidėjų augintojas su mūsų dienele 4u.gif

Ateinu į šią temą paganyti akių ir pasidžiaugti jūsų žydinčiais gėliukais ir naujais pirkiniais.

Ir labai liūdna, kad manieji namai, vis labiau suprantu, nėra joms skirti auginti ( būna ir tokių), o kankinti augalų ir laukti nesulaukti žiedų jau nebesinori schmoll.gif
Atsakyti