Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

QUOTE(jolituxxx @ 2013 03 13, 16:05)
Aš irgi nesutariu su kiminais.  Mano naujokas Purple Martinas kiminuose tai irgi žadu traukti kol dar nežydi  g.gif Kiminų desiu tik ant viršaus.

tai vistik yra geriau dabar traukt ir persodinti nei pvz kai jau kraus pumpurus ? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Uranija5 @ 2013 03 13, 16:06)
Siūlyčiau persodinti į smulkų substratą, pernai mano pirktas tetraspis buvo lygiai taip pat kiminuose ir jau su žiedais, persodinus nieko neatsitiko, auga puikiai. Kiminuose didesnė tikimybė supūdyti, ypač jei neturite patirties taip auginti, nes ilgiau drėgmė išsilaiko.

P.s. labai gražūs naujokai  thumbup.gif

aciu , tuomet persodinsiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 03 13, 15:05)
nes Merii į tokius sodino, norėjau ir aš pabandyt. mano sąlygom netinka, ir man pačiai nebepatinka. gyveni ir mokaisi mirksiukas.gif

ir as buvau taip pasodinus, veliau traukiau lauk, dar viena liko, bet jauciu ir ja reiks krapstyti. Kazkaip gaila man tu saknu, kai pro tokias siauras skylutes kol pralenda, o veliau jei nori prakirpti vis vien apsidrasko tos saknys.
Man labiau pasiteisino stikliniame vazone smile.gif
Atsakyti
o kaip zinot kada jau laikas Vanda nupjauti is apacios, pas maniske labai daug saknu ir pacioj apacioj jos tokios tamsios, net nesuprasi ar gyvos, o virsuj jau grazios mesingos, galvoju gal ta apacia nupjauti kad jai lengviau kvepuot butu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaidrek96 @ 2013 03 13, 11:00)
mumrikai, o kokio dydžio Dtps. Sogo Vivien 'F858' žiedeliai?

Nedideli, 4cm skersmens, bet jų laaaabai daug - kol nepersodinau ir buvo plastikiniame vazonėlyje su kiminais, tai nuo žiedyno svorio gėlė virsdavo ant šono lotuliukas.gif

QUOTE(jolituxxx @ 2013 03 13, 12:58)
Negaliu kaip liūdna paliko, kad Kaune nebus pavasarinės parodos  verysad.gif

Man lygiai tas pats - kažkaip labai liūdna pasidarė verysad.gif Laukiau visą žiemą, sau tykiai planavau kaip ten visą dieną praleisiu ir gavosi kas gavosi. Lieka tikėtis, kad gal Vilnius kažką suorganizuos, nes rudeninė paroda man irgi laaabai patiko thumbup.gif

QUOTE(eliss @ 2013 03 13, 13:44)
Aerangis stylosa smile.gif mažas žiedelis, bet kvepia nerealiai:

wub.gif

QUOTE(Letali @ 2013 03 13, 15:42)
galvoju nejudinti kol neperzydes, o Jus ka planuojat  g.gif

aš nei moku, nei noriu mokėt su kiminais elgtis (vienintelė neofinetia kiminuose pas mane auga ir tai ne dėl gerumo ar patogumo, o daugiau dėl japoniško stiliaus ).Tai ir tetraspį C1 iš ankstesnio vežimo ir Sogo Vivien iš dabartinio iš kart persodinėjau - gėlės nieko ir nepajuto schmoll.gif

QUOTE(Letali @ 2013 03 13, 16:07)
tai vistik yra geriau dabar traukt ir persodinti nei pvz kai jau kraus pumpurus ? 

kai krauna pumpurus daug didesnė tikimybė, kad gali juos numėtyt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Merii @ 2013 03 11, 09:52)
Paph. delenatii vinicolor `Black` x self

Merii, noriu Jūsų leidimo įdėt nuotrauką į www.orchidejos.lt puslapį.

Atsakyti
QUOTE(Letali @ 2013 03 13, 15:14)
o kaip zinot kada jau laikas Vanda nupjauti is apacios, pas maniske labai daug saknu ir pacioj apacioj jos tokios tamsios, net nesuprasi ar gyvos, o virsuj jau grazios mesingos, galvoju gal ta apacia nupjauti kad jai lengviau kvepuot butu  g.gif

sveikos gyvybingos šaknys yra sidabrinės, kai sausos, sodriai žalios, kai pamirkytos. visos kitos yra nebegyvos.
bet klausimas labiau tinka priežiūros temoje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 03 13, 16:21)
sveikos gyvybingos šaknys yra sidabrinės, kai sausos, sodriai žalios, kai pamirkytos. visos kitos yra nebegyvos.
bet klausimas labiau tinka priežiūros temoje smile.gif

dekui uzklausiu ten 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Letali @ 2013 03 13, 15:24)
dekui uzklausiu ten  4u.gif

tai kad aš jau atsakiau čia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 03 13, 16:27)
tai kad aš jau atsakiau čia biggrin.gif

tai kad as vistiek nesuprantu, pjauti man ja ar ne biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Letali @ 2013 03 13, 15:28)
tai kad as vistiek nesuprantu, pjauti man ja ar ne  biggrin.gif  blush2.gif

o kam augalui negyvos šaknys smile.gif aišku, šalinkit.
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 03 13, 15:15)

Man lygiai tas pats - kažkaip labai liūdna pasidarė verysad.gif  Laukiau visą žiemą, sau tykiai planavau kaip ten visą dieną praleisiu ir gavosi kas gavosi. Lieka tikėtis, kad gal Vilnius kažką suorganizuos, nes rudeninė paroda man irgi laaabai patiko  thumbup.gif
wub.gif
aš nei moku, nei noriu mokėt su kiminais elgtis (vienintelė neofinetia kiminuose pas mane auga ir tai ne dėl gerumo ar patogumo, o daugiau dėl japoniško stiliaus ).Tai ir tetraspį C1 iš ankstesnio vežimo ir Sogo Vivien iš dabartinio iš kart persodinėjau - gėlės nieko ir nepajuto schmoll.gif
kai krauna pumpurus daug didesnė tikimybė, kad gali juos numėtyt  mirksiukas.gif

Liūdna bet kas belieka verysad.gif

drinks_cheers.gif Aga aš ir manau kol nėra pumpurų dar galima judinti, po to neaišku kaip augalas sureaguotų. Pati irgi sodinsiu kol nėra pumpurų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 03 13, 16:30)
o kam augalui negyvos šaknys smile.gif aišku, šalinkit.

aciu 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti