QUOTE(Keretoja @ 2013 03 07, 18:39)
Tiesa pasakius visai nesenai suzinojau kad daugumai gimdyviu ar nzn net visom buna istatomas tas kateteris, nors jau esu gimdzius viena vaikeli, ir aciu D gimdziau pas tokia nuostabia gydytoja kad jokiu kateteriu nei buvo pasiulyta nei as isivaizdavau kad man gali ju pasiulyti-man tai atrodo nenormalu, asmeniskai man jie maisytu gimdyt-as jausciausi suvarzyta, be to nuo didelio spaudimo kiek girdejau jie daznai ishshoksta, man isvis nesuprantamas tikslas profilaktisko kateteriu ivedimo? kas cia per nesamone? man nereikia jokiu vaistu, jei prisireiktu, spetu ivest, o su kateteriu galima netycia ir oksitocino ilasint ir dar bala zino ko, girdejau kad gydytojai ir placentos gimimo patingi islaukt, oksitocino palasina. Ziauriai pasiseke man su pirmu vaiku, kad visu tu medicininiu dalyku nepatyriau, nors buvau ligoninenje, is kurios pagimdzius ir isvaziavau tos pacios dienos vakare. Bet jau kur antra reiks gimdyt neisivaizduoju, nes deja mano gydytoja nebedirba, bet labai viliuosi kad yra daugiau tokiu gydytoju, suprantanciu kad ne visoms moterims gimdymas yra medikalizuotas procesas. Cia tas pats kad vaistus gert profilaktiskai - profilaktinis kateterio istatymas, lyg gimdyve atvaziavo kaip ligone ir ja reikia gydyt 

Kažkokios nesąmonės

Oxitocinas naudojamas ne tik gimdymo veiklos skatinimui, jis suleidžiamas į veną kraujavimo profilaktikai , kad gimda geriau susitrauktu.
Argumentas "Girdėjau, kad... " tolygu VBS agentūros informacijai