QUOTE(RSTT @ 2013 03 12, 07:07)
Beje mokymuose man patiko MAžylio GN akušerės nes vienbintelės kalbėjo labai paprastai, užsiminė kad gali būti problemos ir iškart paaiškino ką daryti, kad nebūtum pasimetęs nepanikuotum ir tt. Va šito trūksta pas natūralistus.
Na, nezinau cia as skaitausi naturaliste ar ne, nesibaidau as gimdymu namie ir manau kad kuo naturalesnis gimdymas - tuo geriau ir mamai ir vaikui, nebent kaip jus raset kyla tam tikros komplikacijos - tokiu atveju tikrai butina mediku pagalba. Nemanau kad visos "naturalistes" skraido padebesiais. As nors ir norejau naturalaus gimdymo, bet issamiai domejausi ne tik kaip sau padeti pagimdyti naturaliai, bet ir galimomis komplikacijomis bei ju sprendimo budais. Pas mus ir pries namu gimdymus pribuvejos issamiai informuoja apie rizikas ir galimas priezastis del perkelimo i ligonine, ir kaip jus saket - atsiveza tris maisus aparaturos ir tt. Jei to nebutu, tikrai nesiryzciau gimdyti namie. Kad paplaukusiu zmoniu visada buvo ir bus - niekur nuo to nepabegsi, bet gal nereiketu suplakti visu kurie pritaria gimdymo namie reglamentavimui ir vertina naturalaus gimdymo privalumus labiau negu medikalizuota poziuri i gimdymus su tais keliais atvejais kai zmones "is idejos" pamete galvas ir prisidare sau (ir vaikeliui) bedu. Tokiu tikrai nera dauguma.

Papildyta:
QUOTE(Terezza @ 2013 03 12, 13:32)
Naminis gimdymas reikalingas tik toms, kurios turi labai lakią fantaziją ir prisigalvoja, kad jas pjaus, riš ir valgyt neduos vietoj to, kad padėtų gimdyt.
Gal nesuabsoliutinkim? As turejau galimybe rinktis gimdyti namie ar ligoninej, ir nors esu pries priverstini ir daznai nereikalinga gimdymo medikalizavima, pirmam gimdymui pasirinkau ligonine, nes taip saugiau. Nei as fantazavau apie kazkokius baisumus nei aukstinau namu aplinka, bet bentjau turejau pasirinkima ir priemiau man tinkamiausia sprendima toj situacijoj, zinodama kad abiem atvejais man butu suteikta profesionali pagalba. Deja lakia fantazija pasigirti negaliu, mano visi sprendimai del gimdymo buvo paremti mokslu, sveiku protu ir intuicija.