QUOTE(nuar @ 2013 03 13, 11:04)
Gimimą, pasirodo, patologizuoja ne tik gimdymas ligoninėje, bet ir apsilankymai pas gydytoją nėštumo metu
Buna ir taip, deja, labai priklauso pas kokia gydytoja lankaisi. MAn ultragarsas pareode netiksle gimdymo data, tagi pagal gydytoja poliklinikoj turejau gultis i gimdymo namus, vos praejus keliom dienom po termino ir laukti, saremiu ten, kiek jauciu niekas nebutu per daug lauke ,o isskatine. Kiek susilaukiau priekaistu ir barimu,kai tasisakiau

O jauciau,akd data netisli, gi zianu savo vaisingas dienas ir t.t. sakiau aparatas klysta, tai ,kad apreke mane 2 net gydytojos, nbande itikinti,kokia esu neatsakinga ir t.t.

DAr pirestaravo mano norui gimdyti paciai, nes pirmas buvo po Cp, taigi pasirasiau ,akd pati uz viska prisiimu atsakomybe ir ten daugiau nesilankiau

dar pridesiu,akd nestumo metu buvo israsius antibiotiku, vienn todel ,akd leukocitu kiekis buvo siek tiek padidejes, nors jauciausia visiskai puikiai, aisku as ju negeriau....
Gerai, kad lankiausi ir pas gyd Banga, pas kuria ir ruosiausi gimdyti, ji sugebejo islaukti , tikrino vis ziurejo ir ultragarsu ir tonusus matavo, mate,akd viskas tam vaikeliui gerai, patvirtino ,kad buna paklaidu, jei echoskopas daromas veliau ir kuo puikiausiai pas ja pagimdziau 17 dienu, po nustatytos dienos . TAigi, klausimas,jei mane tada butu iskatine, tikrai tiek niekas nebutu laukes, kokios butu vaikeliui pasekmes?
TAigi, mano patirtis su tradiciniais ginekologais ne patys geriausi
Papildyta:
QUOTE(dange @ 2013 03 13, 11:42)
O kaip susiejate kūdikių iki 1 metų ir vaikų iki 5-erių metų mirtingumo statistinius rodiklius su nėštumo ir gimdymo priežiūra

Paprastai šiame kontekste kalbama apie perinatalinio ir naujagimystės periodo(išskiriant ansktyvąjį ir vėlyvąjį) statistinius rodiklius
Toki tik radau, is patikimu saltiniu

Aisku 5 m jau daug, bet iki metu tai manau visai i tema.

Jei Lietuvos rodiklaiai nelabai geri pagal tuos kriteruijus,kazkaip abejoju ar mes pirmi pagal naujegymio sauguma pirma diena po gimimo, kaip ,akd sake ministras