Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

[quote=Bitės šešėlis,2013 03 13, 15:53]
tai aš tą ir taip žinau. ir kaip jau ne kartą minėjau - esu UŽ tai, kad gimdymai namie būtų reglamentuoti, įteisinti, jei jų metu būtų užtikrinamas saugumas.

drinks_cheers.gif

[quote=Bitės šešėlis,2013 03 13, 15:53]
Bet aš savo klausime paminėjau būtent natūralistes (nes kito žodžio nesugalvojau blush2.gif ), nes būtent jų nuomonė man ir įdomiausia...
[/quote]

Spėju, tokių - nedaug..wink.gif

Ir, kaip pastebėjote - tokios kaip "namų gimdymo ideologijos" išvis nėra. Moterys namus renkasi dėl pačių įvairiausių priežasčių ir argumentų. Labai skirtingų. Kiekvienai "sugroja" vis kiti faktoriai, kurie jai - būtent patys svarbiausi ir aktualiausi, siekiant kuo mažiau komplikuoto, kuo sėkmingesnio gimdymo. Jau rašiau gerokai anksčiau, kad kitai gal - užsakytas cezaris bus pats geriausias pasirinkimas, atsižvelgiant į individualius faktorius.
Čia nėra kokių visiems vienodų principų. Aš pvz., negalvoju taip kaip Sati. O ir neturėčiau. Mano pasirinkimas buvo dėl kitų motyvų.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 13 kovo 2013 - 14:58
QUOTE(flight @ 2013 03 13, 14:21)
Šiuo konrkečiu atveju, tyrimas parodė (oficialus), kad vaikas mirė nuo prenatalinės infekcijos. T.y., užsikrėtė ne gimdymo metu, o dar prieš jį. Ir tai - vienintelis toks atvejis visoje namų gimd.praktikoje. Tik žinoma, labai liūdna ir baisu, kad tai nebuvo pastebėta. sad.gif Būtent todėl legalizavimas yra būtinas.

Spaudoje mačiau tik komentarus apie tyrimą, taigi pareiškimas, kad vaikas mirė nuo užsikrėtimo sprepB iki gimdymo labiau nei ankstyvas mirksiukas.gif Paprastai prenatalinė sprepB liga įvardinama kaip persileidimo arba neišnešiotumo priežastis. Per pirmas 7 paras po gimimo pasreiškusi infekcija paprastai būna dėl užsikrėtimo gimdymo metu.
Atsakyti
[quote=flight,2013 03 13, 14:17]
streptokokas. Net iš privačios gimdymo įstagos su šiuo "gėriu" kai kurios grįžta sad.gif
Matyt, kažką praranda, ir ne tik moralinį vienvalystės - monopolio pranašumą, priešingu atveju, negi gaila, išties, tiems porai procentų ar net mažiau, suteikti galimybę rinktis?

Gal su stafilokoku maišot g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(RSTT @ 2013 03 13, 14:35)
Nu kas tos darbo grupės prašo pažiūrėkit, apart BK daugiau niekas... organizacijos tyli, nes kai kas padarė skandalą užkirtusį kelią sklandžiam įteisinimui. Dabar į tą š niekas nenori rankų velt.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 03 13, 15:29)
Taigi, bėda ne vien namų gimdymuose, o ir pačioj sistemoj - tyrimas "nereikalingas", reikia išsimušti..

O va tvarkos tai jokioj srity pas mus nėra, tas tiesa. Labai gaila kad dėl baisios betvarkės moterys geriau renkasi gimdyt pas kažkokią nelegalią moteriškę. Bet vėlgi, čia ne kubilius ir ne sveikatos ministras kaltas o eilinės grandys-tos pačios ginės polėse, šeimos gydytojai, kurie bijo patys nežinia ko nes šiaip jau nėra ko bijoti, o svarbiausia-MES, ir niekas kitas, jei nereikalaujam normalių paslaugų, o tyliai nuryjam, atleidžiam, susitaikom, numojam ranka. O reikia reikalauti, reikia savo teises žinot. Perkat mašinas tai viską apžiūrit o kiek iš čia esančių poliklinikos reglamentą paskaitėt? GN kabo paciento teisių aprašas, gydytojo pareigybių aprašas (tikrai mačiau) kiek skaičiusių? geriau jau nesigilinam ir einam kažkur kitur dangiškos manos ieškot. O čia jau nebegerai.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 03 13, 14:29)
Taigi, bėda ne vien namų gimdymuose, o ir pačioj sistemoj - tyrimas "nereikalingas", reikia išsimušti..

Man siuntimą išrašė ir sakė, kad būtinas, nors ir mokamas, draugės irgi darėsi g.gif
Atsakyti
QUOTE(RSTT @ 2013 03 13, 14:51)
Latvija turėjo Brūvere, kuri Vokietijoje baigusi mokslus, turinti legalų pagrindą imtis veiklos, išdėstė savo rimtus argumentus. Kas ką argumentuoja pas mus? na kur bent viena analizė normalioj spaudoj, labo ryto televizijoj, kitam rimtesniam leidinyje? tokių greenų ir kitų mažo tiražo leidinukų niekas neskaito, apart kelių entuziastų kurie ir patys žino apie ką skaito, o Liepos laida per BTV grynas tai tik labai prastas atgarsys normalios laidos. Tendencinga ir to neslepianti moterytė. Švietimo reikia, žiniasklaidos, plačiąja o ne pop prasme. Ir ne dėl dieviškumo to imamasi o dėl konkrečių priežasčių, kurias būtina pagrįsti faktais. Nėra tie mūsų ministrai tokie jau visai debilai. O jei yra pačios išrinkot (nes aš nerinkau tų kas čia sėdi, deja nepateko tie už ką balsavau). Žodžiu...

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Prokuratūros "perliukas":

"A. Pupeikienės teigimu tyrimo, kurį atlieka grupė pareigūnų, metu paaiškėjo, jog tyrimo objektu tapo Inesos Kurkletytės filmas "Lengvas raganavimas", kurio metu, kaip įtariama, mirė kūdikis. Atlikus kratą režisierės namuose buvo paimtas nesumontuoto filmo įrašas, kur girdisi, kaip gimdyvė ir gimdymo pribuvėja suprato, kad vaikas gimė negyvas, todėl kadre girdisi: „Kas atsitiko, kūdikis nebekvėpuoja".

Pirma, tie žodžiai nėra išimti iš filmo, pati mačiau, kino teatre. Antra - pažįstu tą moterį ir žinau jos mergaitę, kuri kelias akimirkas po gimimo nekvėpavo, AR gimdyvei taip pasirodė, kad nekvėpavo (beje, aš irgi gimusi nekvėpavau kurį laiką, kol man gerai nepliaukštelėjo per minkštą vietą - gimiau ligoninėje), jos mergaitė sveika gyva, mano sūnaus bendraamžė. Žodžius "kūdikis nevkėpuoja" pasakė gimdyvė.

Baisu, kai be jokių pagrįstumų, kažkokios iškreiptos fantazijos pateikiamos kaip tikrovė...Kartą su dukra lėkėm į ligoninę, nes sugebėjau "pamatyt" ant jos kūno meningokokinį bėrimą (jautri mamytė, nu). Tai negi iš mano žodžių "jai meningokokinė infkecija" galima daryt oficialią išvadą, kad taip ir buvo ? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 13 kovo 2013 - 16:06
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2013 03 13, 15:19)
jei ligoninėje yra statomas esant poreikiui į ranką kateteris, reiškia, sutrikdyta gamtos pusiausvyra, jog viskas turi vykti natūraliai - jei pora nesusilaukia vaikų - reiškia, jiems jų ir nereikia, ir panašiai, ir taip toliau...

kokliušas - irgi tos pačios gamtos apsireiškimas? Kur ta riba ir kaip nustatoma?  g.gif

Aš kateterio nenorėjau, nes man tiesiog "britku", kai kažkas į mane yra įbestas, man toks daiktas trukdo, negaliu dėl jo maksimaliai atsipalaiduoti. Vadinasi, tam tikra prasme toks daiktas trukdo mano gimdymo veiklai. Bet atsisakydama kateterio apie jokias gamtos pusiausvyras negalvojau biggrin.gif

O kokliušas man baisu unsure.gif Skiepijau.

QUOTE(Bitės šešėlis @ 2013 03 13, 15:27)
Jei moters persileidimas vertinama kaip būtina natūrali atranka, ir to vaisiaus esą neverta bandyti išsaugoti

Tai kad ir medikai šitaip mąsto... Be to, dažniausiai, jei jau organizmas dėl kažkokių priežasčių atmeta vaisių, tai jokie vaistai jo nebesulaikys...
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 03 13, 16:01)
Prokuratūros "perliukas":

Prokuratūros ar balsas.lt ?
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2013 03 13, 17:05)
Prokuratūros ar balsas.lt ?

"Pupeikienės teigimu"...Gal - abiejų?
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 03 13, 16:07)
"Pupeikienės teigimu"...Gal - abiejų?

Gal cool.gif Ne taip jau retai žurnalistai taip "apvirškina" informaciją, kad net pats informacijos šaltinis jos neatpažįsta.
Atsakyti