Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(RSTT @ 2013 03 08, 12:51)
Nu žinok bent jau Klinikose tai tikrai, va tarkim persileidimas iki 12 savaičių net nedaro nieko-natūrali atranka... ir tyrimų nesiunčia jokių jei nepersileidai daugiau nei 2-3 kartus, tipo gamta tvarko, natūralizmo vėjai... kartais nesakau gerai bet kai kurie perlenkia, na madinga ta ligoninė labai. Siaubas. Draugė va taip tris vaikus prarado, o po to susigriebė ir Mažylio gn gydytojų dėka turi vieną ir laukiasi antro. Jos bėda ne genetika o anatomija grynai ir tik tiek, placenta žemai ir atplyšinėja, nu ir ką?.

Tyrimus aišku reikia daryti, kad būtų pastebėtos va tokios va anatominės problemos, bet gana dažnai ankstyvas persileidimas reiškia, kad su vaisium buvo kažkas negerai...

QUOTE(RSTT @ 2013 03 08, 13:08)
Beje psichologinio aspekto jokiu būdu negalima atmesti. Kiek yra atvejų kai šeima susitaiko su negalėjimu turėt vaikų įsivaikina ir... bac savas. Atsipalaiduoja, atsijungia, ir pradeda mėgautis gyvenimu, seksu ir tt o ne gamint vaikus.

Aha, ir aš norėjau rašyti, kad gana dažnos tokios istorijos.
Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 03 08, 10:44)
Terezza pateikė elementarų gamtos atrankos pavyzdį  mirksiukas.gif

ji padare (terezze) tokia isvada, kokia jai buvo patogi.

Nevaisingumas pats is saves sveikatai ir gyvybei nekenkia. Jei nevaisingumas- ligos pasekme, tai ta liga reikia gydytis. O jei tai ne ligos pasekme, o tiesiog.. likimas, kuno ypatybe?
Atsakyti
Paziurejau vakar filma apie carkovski. Baisesniu vaizdu, kazin ar galima tiketis. Gimdymai Juodojoj juroj, vieta kuo atokiausia. Bet jau elgesys su vaikais, nesuvokiamas. Metymas, trankymas, skandinimai. Ir aiskina diedas, kad cia mokymas isgyvent, atranka.
Paieskojau daugiau informacijos, tai vaiku paskandintu ne vienas. Bylos del seksualinio priekabiavimo gimdant. Aiskina jis, kad tai saremiu skausmu mazinimas.
Dieviskosios J mokytojas biggrin.gif biggrin.gif Smegenu plovimo ismoke nepriekaistingai.
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 03 08, 11:34)
ji padare (terezze) tokia isvada, kokia jai buvo patogi.

Nevaisingumas pats is saves sveikatai ir gyvybei nekenkia. Jei nevaisingumas- ligos pasekme, tai ta liga reikia gydytis. O jei tai ne ligos pasekme, o tiesiog.. likimas, kuno ypatybe?

Ir kuo jau man asmeniškai ta išvada yra patogi? bigsmile.gif

Ir silpnaregystė gyvybei nekenkia. Bet tokiu atveju nešioti akinius yra normalu, ar ne? Ir be dantų žmogus išgyvenų - juk galima atsitinkti maistą, kurio nereikės kramtyt, taigi, irgi tie dantys nėra gyvybiškai būtini. Ale norisi žmogui ne tik pavalgyt, bet ir gražią šypseną turėt, tai va ima ir įsistato protezus. Ar tai yra blogai?

Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 03 07, 19:47)
Jei jau bandoma įrodyti, kad gimdyti namie yra žymiai saugiau nei GN, tai tokiu atveju komplikacijų tikrai neturėtų tokio masto būti  4u.gif  4u.gif  4u.gif

O is kur jus imat duomenis kad namuose vyksta kazkokios komplikacijos? jeigu is 2500 pagimdziusiu namuose nemire nei vienas vaikas per gimdyma, retkarcias moterys plysta, keli placentos neatsidalinimo atvejai del kuriu reikejo vaziuot i ligonine, man atrodo cia visai nera didelio masto komplikacijos g.gif Beje, apsivijusi virkstele kuria ligoninese gasdinama kaip "vos nemire jusu vaikas, mes ji isgelbejom" taip pat yra manimuliacija-nes nuo apsivijusios virksteles vaikai nemirsta ir namu salygom ji yra lengvai nuimama ir nekelia jokiu prolemu. Stai atradau puslapi kuriame labai gerai paaiskinta viskas apie apsivijusia virkstele:
http://informuotaspa...-atpirkimo.html

QUOTE(Malena @ 2013 03 07, 21:45)
žiūriu laidą, jei pas mane ateitų ta "šeimos gydytoja" su akinukais, būtų oi kaip baisu.

Si gydytoja yra labai gera profesionale, bet ne kiekvienam zmogui patiktu, nes nera is tu kurios tradiciskai siulo antibiotikus beveik visais gyvenimo atvejais, dazniausiai be kraujo tyrimo, ir nesiulo kito gydymo apart cheminiu vaistu.

Dabar nepamenu gerai, senokai ziurejau, bet berods sake kad is visu namuose priimtu gimdymu NEI VIENA neplyso (jeigu neklistu, bet kazka tokio tikrai sake - ar kad nei viena nepliso, ar kad vandeny nei viena nepliso ar kad isvis nei viena komplikaciju neturejo, kazkas tokio). O ji simtus gimdymu priemus, tikrai netikiu kad nu jau taip nei viena ir nesuplyso, taigi cia toks iprastas dalykas. Nzn gal baisiai gerai moka tarpviete saugot?

Taip, tikrai gera profesionali akusere moka apsaugot tarpviete nuo plysimo, nes namuose gimdymo neskubama paskatinti ir paskubinti, kuo ilgiau vyksta stangos tuo labiau elastinga pasidaro oda, ir mazesne tikimybe plysti, be to yra dar ir kitu akuseriu paslapciu kaip isvengti plysimo. O ligonineje iskart kerpa ne neklause..

QUOTE(Kaktusija @ 2013 03 08, 10:05)
Oxitocinas naudojamas ne tik gimdymo veiklos skatinimui, jis suleidžiamas į veną kraujavimo profilaktikai , kad gimda geriau susitrauktu.

Vat butent tos profilaktikos man ir nereikia, as ne ligonis ir manes gydyt nereikia, as atvaziavau pagimdyti vaiko ir man pagalbos reiketu tik krastutiniu atveju. Cia tas pats kas profilaktiskai gerti vaistus.

QUOTE(Selva @ 2013 03 08, 11:14)
Oi ta ligonines profilaktika ir prevencija biggrin.gif

siaip jau kad gimda susitrauktu, labai geras metodas yra padeti uzgimusi kudikeli ant pilvo/krutines, apkloti mama su naujagimiu ir duoti jiems ramybe, galimybe pazindyti. Ne 5-15 minuciu, o 1-2val, ir tik tada sverti, matuoti, rengti. rolleyes.gif

na, jei jei reikia extra, puikiausiaio galima padaryti oksitocino injekcija i slauni, kai ptai butu daroma ir naminio gimdmo atveju, ar naturalaus gimdymo centre.

drinks_cheers.gif

QUOTE(vaidajk @ 2013 03 08, 12:23)
ne tuos kursus lankėt  biggrin.gif  4u.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(Terezza @ 2013 03 08, 12:34)
Likau be žodžių  blink.gif
Jei vaikui meningito nesigauna ramunėlių arbata išgydyt, tai tegu ir miršta, ane? Jei jau vėžys įsimetė, tai jokiu būdu neoperuot? Juk ir čia tiesiog gamta atrenka stipriausius g.gif

Ar niekad nepagalvojot kad meningita ir vezi ne tik ramunelemis galima gydyt? be operaciju yra begales alternatyviu metodu kuriuos renkasi kai kurie zmones, ir tie metodai veiksmingi. Ne visagale medicina siuolaikine-ispjauna vezi o jis poto vel atsinaujina nes reik ne simptomus naikint o ligos atsiradimo priezasti gydyt. Kurios pas mus dazniausia neieskoma ir i zmogu ziurima tik kaip i bedvasi mesos gabala lyg viskas priklausytu tik nuo lasteliu darbo..

QUOTE(RSTT @ 2013 03 08, 12:51)
Nu žinok bent jau Klinikose tai tikrai, va tarkim persileidimas iki 12 savaičių net nedaro nieko-natūrali atranka...

Nematau nieko gero dirbtiniam valyme po kurio gali buti dar didesnes problemos su pastojimu, kai isgramdo ta gimda kaip kazkoki daikta nuo siuksliu. Gamtos yra duota kad organizmas pats ishsivalo jei taip turi but, bet ne visom tai priimtina, nes nuo gamtos mes labai nutole.. O naturali atranka nuo gamtos ir nuo Dievo labai toli, nes naturali atranka yra pagal Darvino teorija t.y. evoliucijos, kuri su Dievu nieko bendro neturi.

QUOTE(silvaria @ 2013 03 08, 13:52)
Paziurejau vakar filma apie carkovski. Baisesniu vaizdu, kazin ar galima tiketis. Gimdymai Juodojoj juroj, vieta kuo atokiausia. Bet jau elgesys su vaikais, nesuvokiamas. Metymas, trankymas, skandinimai. Ir aiskina diedas, kad cia mokymas isgyvent, atranka.

Ir as vakar paziurejau,taip, jo metodai gimnastikos ir shokoterapijos yra perdeti sveiku vaiku atzvilgiu, bet jeigu labai rimtas ligas pavyksta isgydyt tokios terapijos pagalba as tai pateisinciau. Geriau negu cheminiai vaistai.
O pats gimdymas vandenyje, juroje, salia delfinu, nuostabus wub.gif Labai keista kad praejo vos ne 50 metu kai zmones renkasi alternatyvius gimdymo budus o valstybe vis dar atsilikus ir nereglamentavus ir net i kalbas nesileidzia lyg nieko nemato ir matyt nenori schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Terezza @ 2013 03 08, 12:35)
Ir kuo jau man asmeniškai ta išvada yra patogi? bigsmile.gif

Ir silpnaregystė gyvybei nekenkia. Bet tokiu atveju nešioti akinius yra normalu, ar ne? Ir be dantų žmogus išgyvenų - juk galima atsitinkti maistą, kurio nereikės kramtyt, taigi, irgi tie dantys nėra gyvybiškai būtini. Ale norisi žmogui ne tik pavalgyt, bet ir gražią šypseną turėt, tai va ima ir įsistato protezus. Ar tai yra blogai?

taigi, kad, analogija vest is vezio gydymo zolelemis daugiau nei neteisinga. bet patogi oponentes menkinimui ir extremalios naturalistes etiketes klijavimui wink.gif
Papildyta:
QUOTE(silvaria @ 2013 03 08, 11:52)

Dieviskosios
J mokytojas

taip daznai tai kartoji, jog persasi isvada, kad pati esi itikejusi bigsmile.gif
Atsakyti
Dėl kirpimų, tai pirmą kartą gimdant man prakirpo nepaklausus, tik jau paskui pasakė, kad kirpo ir siūti reikia. Bet nežinau, gal ten reikalas buvo, nes kažkokia lengva panika prieš paskutinę stangą kilo, gal tonai pakrito. Bet kokiu atveju, manau, reikėjo sakyti, kas vyksta ir kodėl viskas yra daroma... Nes gimdyvei tokoj būklėj "ne iki klausimų", o va dabar suku galvą, kas ten galėjo... Antrą kartą gimdant jauna ir tikrai dar ne su tiek daug patirties palyginus akušerė padėjo man išvengti pyšimų. Ir stumti neskubino, gal kokį pusvalandį pamažu, be stresų stūmiau smile.gif Gal ir pirmą kartą galėjo taip būti, bet aš visai nesiruošiau gimdymui, todėl leidau gydytojams "gimdyti" už mane.
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2013 03 08, 14:57)

Si gydytoja yra labai gera profesionale, bet ne kiekvienam zmogui patiktu, nes nera is tu kurios tradiciskai siulo antibiotikus beveik visais gyvenimo atvejais, dazniausiai be kraujo tyrimo, ir nesiulo kito gydymo apart cheminiu vaistu.

Nematau nieko gero dirbtiniam valyme po kurio gali buti dar didesnes problemos su pastojimu, kai isgramdo ta gimda kaip kazkoki daikta nuo siuksliu. Gamtos yra duota kad organizmas pats ishsivalo jei taip turi but, bet ne visom tai priimtina, nes nuo gamtos mes labai nutole.. O naturali atranka nuo gamtos ir nuo Dievo labai toli, nes naturali atranka yra pagal Darvino teorija t.y. evoliucijos, kuri su Dievu nieko bendro neturi.

Mano gydytoja labai gera ir jokio vaisto net papildo negausi be tyrimo. Tiesa, čia maža privati klinika, o ne valdiška (tenb jau reikia tokių ieškot).

Aš ne apie valymą o apie sulaikymą. Neįsiskaitėt. Jei kažkas negerai, kraujavimas ir tt, tai retas gydytojas imasi veiksmų nėštumui išsaugoti. Tą norėjau pasakyti.
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2013 03 08, 12:57)

Taip, tikrai gera profesionali akusere moka apsaugot tarpviete nuo plysimo, nes namuose gimdymo neskubama paskatinti ir paskubinti, kuo ilgiau vyksta stangos tuo labiau elastinga pasidaro oda, ir mazesne tikimybe plysti, be to yra dar ir kitu akuseriu paslapciu kaip isvengti plysimo. O ligonineje iskart kerpa ne neklause..

Vat butent tos profilaktikos man ir nereikia, as ne ligonis ir manes gydyt nereikia, as atvaziavau pagimdyti vaiko ir man pagalbos reiketu tik krastutiniu atveju. Cia tas pats kas profilaktiskai gerti vaistus. 

Ar niekad nepagalvojot kad meningita ir vezi ne tik ramunelemis galima gydyt? be operaciju yra begales alternatyviu metodu kuriuos renkasi kai kurie zmones, ir tie metodai veiksmingi. Ne visagale medicina siuolaikine-ispjauna vezi o jis poto vel atsinaujina nes reik ne simptomus naikint o ligos atsiradimo priezasti gydyt. Kurios pas mus dazniausia neieskoma ir i zmogu ziurima tik kaip i bedvasi mesos gabala lyg viskas priklausytu tik nuo lasteliu darbo..

Atsakydama remiuosi išskirtinai savo patirtimi:
* Mano sūnui 18-a, o antibiotikų jis gavęs vieną vienintelį kartą. Tai darau išvadą, kad yra ir daugiau gydytojų, neskiriančių antibiotikų be reikalo.

**Gimdžiau ligoninėj ir neplyšau. Niekas nieko nei skatino, nei skubino. Vadinasi, jūsų teiginys, kad ligoninėj iš karto kerpa, yra klaidingas.

***Profilaktiškai jokių vaistų man neleido.

****Labai gerai žinau, kad ne tik. Su vėžiu net akis į akį buvau susidūrus. Tik niekaip nesuprantu, kodėl toks skirtumas - vėžys gali ir turi būti gydomas visomis priemonėmis, o va vaisingumo problemos nurašomos likimui?
P.s. Gal išduosit tą vėžio atsiradimo priežastį?

QUOTE(Selva @ 2013 03 08, 13:03)
taigi, kad, analogija vest is vezio gydymo zolelemis daugiau nei neteisinga. bet patogi oponentes menkinimui ir extremalios naturalistes etiketes klijavimui wink.gif

Jau kartojuosi, bet mano supratimu, tiek vėžys ar meningitas, tiek nevaisingumas yra sveikatos problemos. Kodėl vienos problemos turi būti gydomos, o su kitomis susitaikoma?
Beje, nei menkinu, nei tyčiojuosi. Stengiuosi suprasti skirtumą.
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2013 03 08, 13:57)

Ir as vakar paziurejau,taip, jo metodai gimnastikos ir shokoterapijos yra perdeti sveiku vaiku atzvilgiu, bet jeigu labai rimtas ligas pavyksta isgydyt tokios terapijos pagalba as tai pateisinciau. Geriau negu cheminiai vaistai.
O pats gimdymas vandenyje, juroje, salia delfinu, nuostabus  wub.gif  Labai keista kad praejo vos ne 50 metu kai zmones renkasi alternatyvius gimdymo budus o valstybe vis dar atsilikus ir nereglamentavus ir net i kalbas nesileidzia lyg nieko nemato ir matyt nenori  schmoll.gif

Nunuskandintu daugiau vaiku yra su tokiu gydymu, o ne pasveikusiu.
Nejuokinkit tik su delfinais, kad jie gyvena Jodojoje juroje tai taip, bet tikrai neplaukia i tokias seklumas, kur moteris gimdo isibridus iki bambos. Tiek sugebeta praplaut zmonem smegenis, kad nebemasto visai.
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2013 03 08, 13:57)

Žiauriai geras blogas. Gaila neturėjau tokios informacijos kai reikėjo. Gydytoijai beje irgi galėtų straipsnius sau prieš nosį pasikabint (kalbant apie nereikalingas intervencijas ir jų pasekmes smile.gif ) Ale nesiplėtosiu, nes čia reiktų atskirs temos apie tai, ko neleisti be reikalo gimdykloj daryti... smile.gif
Papildyta:
http://www.15min.lt/...kata-516-313500

Čia dar geras tos pačios autorės smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo srauni_upe: 08 kovo 2013 - 14:29
QUOTE(srauni_upe @ 2013 03 08, 13:26)
Žiauriai geras blogas. Gaila neturėjau tokios informacijos kai reikėjo. Gydytoijai beje irgi galėtų straipsnius sau prieš nosį pasikabint (kalbant apie nereikalingas intervencijas ir jų pasekmes smile.gif ) Ale nesiplėtosiu, nes čia reiktų atskirs temos apie tai, ko neleisti be reikalo gimdykloj daryti... smile.gif
Papildyta:
http://www.15min.lt/...kata-516-313500

Čia dar geras tos pačios autorės smile.gif

Nežinau, juoktis ar verkt tokius "straipsnius" perskaičius rolleyes.gif
Atsakyti