Įkraunama...
Įkraunama...

*Pavavariniai nėštukių namučiai*

QUOTE(Caramelle* @ 2013 03 21, 17:06)
prasysiu, kad tos paklodes visai nedetu. Cia taip galima, jei mama nori. O kai maziukas gims, tada gali ir uzdeti, jei nori - siuvinejimo pratybos man neidomu.  biggrin.gif

Prisiekiu, nualpciau ta pacia minute pamacius krauja, o dar ypac savo, zinodama, kad tai is mano prapjauto pilvo doh.gif biggrin.gif Drasi tu moteris, balionas 4u.gif

Del tu bakteriju tai idomi tikroji tiesa, tik kazin ar mes suzinosim tongue.gif As laikysiuos savosios, nes ji man atrodo pagrista ir logiska.Bet butu idomu isgirsti mediko argumentus, kas ten pirma diena gimusio vaikelio ir is kart gavusio bakteriju pilvelyje atsitinka, kad jis isgelbejamas tiesiog nuo visu diegliu ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Beta1 @ 2013 03 21, 15:21)
Pavydziu tau tavo ramybes  rolleyes.gif Aisku, nieko blogo ir nebus, bet mane ne del to baime rakina, bet del paties proceso.Nu nemielas jis kaip nori taip sakyk  unsure.gif

O kodėl nemielas? Kad ne pati gimdysi? Nu, žinok, aš dėl to visiškai neišgyvenu. Po mano patirties su R, aš kaip tik laaabai bijojau pati gimdyti ir visą nėštumą kaip ant adatų sėdėjau, laukdama, kada gi gydytojai pasakys, ar reikės pačiai, ar vis tik CP.

QUOTE(Caramelle* @ 2013 03 21, 16:06)
Ooo, jau kaip nedaug liko  thumbup.gif Nu bet ir sapnai tavo. Labiausiai prajuokino, kad gimdymo namai Hyper Maximoj.  lotuliukas.gif

Man baimes jokios nebuvo. Kaip tik, kaip pasake, jog ves ekstriniam CP buvo palengvejimas - pagaliau baigsis visas. Pacios proceduros visai nebijojau.
Tik mane labai nervino, kad per ta paklode, kuria uzdengia visa vaizda, nemaciau savo dukrytes. Todel si karta (bus planinis CP) prasysiu, kad tos paklodes visai nedetu. Cia taip galima, jei mama nori. O kai maziukas gims, tada gali ir uzdeti, jei nori - siuvinejimo pratybos man neidomu.  biggrin.gif

Oi, galėčiau aš papasakoti, koks buvo ir kaip atrodė pats vairuojas, būtų dar smagiau lotuliukas.gif

Mano situacija buvo kitokia. Bet aš irgi galvojau "ačiū Dievui, ir tik greičiau. Kad tik vaikas būtų gyvas sveikas". Ir aš po CP net negavau žvilgtelėti į savo lelių. Bet ir dėl to nesijaudinau, žinojau, kad ne mano norai tuo metu svarbiausi buvo.

Dėl užuolaidos dengimo, nežinojau, kad galima prašyti, kad jos nedengtų. Bet aš labiau norėčiau, kad mažiuką leistų iš karto po CP turėt šalia wub.gif

QUOTE(Terze @ 2013 03 21, 16:13)
Vos nepadusau is juoko

Terze, vitaminas C nestuke.gif labai sveika ax.gif Bet kad pilvai neplyštų, nepasakosiu, ką kitom naktim sapnavau tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(sniege555 @ 2013 03 21, 09:48)

Laikykis, mažut  4u.gif O jei gyd sako, jokio fizinio krūvio, tai, žinok, jos turi omeny ir grindų, indų plovimą... Tada lieka tik gulėjimas.... O tau gal auklė jau dabar dienom  praverstų?

Na,nesake man gydytoja,kad gulimas rezimas g.gif Aisku,as cia tokia drasi,kad dar ne karto nekraujavo,bet tikiuosi,kad ir nekraujuos,nes CP man dare del kaklelio neatsidarymo,tai gal ir dabar atlaikys .

QUOTE(Terze @ 2013 03 21, 12:27)
.O prie CP tai man rodos tu baimiu maziau, ka??

Kai pirma CP dare neplanuotai,tai visai nebijojau,o dabar,kai jau zinau,kad bus cezaris- bijau blush2.gif O dar vienam zurnale perskaiciau doh.gif ,kad su kiekvienu CP vis didesne rizika.

QUOTE(Aster @ 2013 03 21, 13:49)
kad jis mane nuveš į geriausius GN Vilniuje, t.y. Hyper Maximą  laugh.gif

Prajuokinai thumbup.gif lotuliukas.gif

Papildyta:
Mielos nestuke.gif ,kas jau zinot,kad bus cezaris... Nestumo kursuose pasakojo,kad jei darys CP,turekit buteliuka,kad tetis nunestu vaikuciui priespienio.Dukryte man atnese tik po 4 su puse val,o kadangi nemaniau,kad teks daryti cezari,tai jokio buteliuko nebuvom pasiruose,tai pirmaji maista mazyle gavo ligonines misinuko. Tik galvoju,kaip su to buteliuko dezinfekcija? g.gif Kazin,ar ligonines personalas padetu?
Atsakyti
QUOTE(Beta1 @ 2013 03 21, 15:23)
*Prisiekiu, nualpciau ta pacia minute pamacius krauja, o dar ypac savo, zinodama, kad tai is mano prapjauto pilvo  doh.gif  biggrin.gif Drasi tu moteris, balionas  4u.gif

*Del tu bakteriju tai idomi tikroji tiesa, tik kazin ar mes suzinosim  tongue.gif As laikysiuos savosios, nes ji man atrodo pagrista ir logiska.Bet butu idomu isgirsti mediko argumentus, kas ten pirma diena gimusio vaikelio ir is kart gavusio bakteriju pilvelyje atsitinka, kad jis isgelbejamas tiesiog nuo visu diegliu ?  g.gif
*Man kraujas, tai kaip vanduo - visai vienodai. Ar mano, ar kieno nors kito. Tik va kai skauda, tai nefainai. rolleyes.gif

**Reiks internete paieskoti, ka apie tai sako. Nes ir man paciai dabar jau idomu. Gal kokie tyrimai buvo daryti kur nors Amerikoj ar panasiai. Parasysiu, ka rasiu.

QUOTE(Aster @ 2013 03 21, 15:56)
*Oi, galėčiau aš papasakoti, koks buvo ir kaip atrodė pats vairuojas, būtų dar smagiau  lotuliukas.gif

**Mano situacija buvo kitokia. Bet aš irgi galvojau "ačiū Dievui, ir tik greičiau. Kad tik vaikas būtų gyvas sveikas". Ir aš po CP net negavau žvilgtelėti į savo lelių. Bet ir dėl to nesijaudinau, žinojau, kad ne mano norai tuo metu svarbiausi buvo.

***Dėl užuolaidos dengimo, nežinojau, kad galima prašyti, kad jos nedengtų. Bet aš labiau norėčiau, kad mažiuką leistų iš karto po CP turėt šalia  wub.gif
* lotuliukas.gif lotuliukas.gif
**As dukryte maciau, kai gime. Tik jos man is karto nedave - parode prabegom ir nunese ant stalo apziurai. Dar jai turejo suleisti antibiotikus, todel kai mane isveze i pooperacine, MB pasiliko su ja. Po kokiu 15 min man ja atveze, ir tada mes jau nesiskyrem. wub.gif
***Galima prasyti. Tik nezinau, kaip LT i tai ziurima. g.gif Kazkaip viskas labai grieztai. Viena mamyte pasakojo, kaip po CP jos leliuka isveze ilgam laikui, primaitino misinuku. Juo labiau, kad ji tikrai pati galejo maitinti nuo pat pradziu.

Papildyta:
QUOTE(juroszuvedra @ 2013 03 21, 16:55)
Dukryte man atnese tik po 4 su puse val...
O gal sake, kodel tik po 4.5 val atnese? Kokia priezastis tam buvo?
Atsakyti
Man kai buvo pirmas CP tai dukryte maitinimui atnese po 2 val i pooperacine palata pamaitinti, o veliau issinese i naujagimiu skyriu. Dabar nezinau kaip bus nes gimdysiu kitoje ligonineje ir nezinia kokia ten pas juos tvarka....
Atsakyti
QUOTE(Caramelle* @ 2013 03 21, 16:06)
Man baimes jokios nebuvo. Kaip tik, kaip pasake, jog ves ekstriniam CP buvo palengvejimas - pagaliau baigsis visas. Pacios proceduros visai nebijojau.
Tik mane labai nervino, kad per ta paklode, kuria uzdengia visa vaizda, nemaciau savo dukrytes. Todel si karta (bus planinis CP) prasysiu, kad tos paklodes visai nedetu. Cia taip galima, jei mama nori. O kai maziukas gims, tada gali ir uzdeti, jei nori - siuvinejimo pratybos man neidomu.  biggrin.gif

biggrin.gif jauciu kad as nelabai atlaikyciau jei pamatyciau prapjauta pilvuka savo biggrin.gif
Buvau siandien drauge aplankyti,3 men leliukui.Tai jis nemiega nuo 5 ryto ir per diena po 5 min tiktais doh.gif .Sake ir pilvelyje toks buvo,kazi kokia mano bus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Prince @ 2013 03 21, 20:22)
*biggrin.gif  jauciu kad as nelabai atlaikyciau jei pamatyciau prapjauta pilvuka savo biggrin.gif
**Buvau siandien drauge aplankyti,3 men leliukui.Tai jis nemiega nuo 5 ryto ir per diena po 5 min tiktais doh.gif .Sake ir pilvelyje toks buvo,kazi kokia mano bus biggrin.gif

*Vat butent del to man vien pagalvojus panika suima. Nenoriu as CP vien del to, kad mano fantazija laaaaabai plataus spektro biggrin.gif Nors bet kuriuo atveju, manau viska galima istverti vardan sio tikslo- svajones atejimo wub.gif
** Kokia bus suzinosi kai gims biggrin.gif Visko manau bus per ta laika, bet mes tiek jau isverem, taip kad kantrybe mums elementarus dalykas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Caramelle* @ 2013 03 21, 18:48)
O gal sake, kodel tik po 4.5 val atnese? Kokia priezastis tam buvo?

Sake,kad mano tokia bukle,kad tikrai nepavyks pamaitinti.Prisimenu,kad buvo salta ir labai drebejau.Turbut po dukrytes gimimo man suleido kazkokiu vaistu,nes kai prabudau,jau nebebuvau opercineje.
Atsakyti
QUOTE(Beta1 @ 2013 03 20, 22:53)
* bakterijos skystiems

Kokios konkrečiai būtų?

paleido mano vaikinui vidurius (iki pilnos laimės tetruko dar to doh.gif ), žinau pati kalta - kadangi visiškai nevalgiukas pasidarė, apsidžiaugiau, kad po košės ryte susidomėjo mano valgomu jogurtu, nu ir negailėdama pamaitinau, per didelė dozė jogurtinių bakterijų gavosi.
Atsakyti
QUOTE(juroszuvedra @ 2013 03 21, 18:55)
Mielos  nestuke.gif ,kas jau zinot,kad bus cezaris... Nestumo kursuose pasakojo,kad jei darys CP,turekit buteliuka,kad tetis nunestu vaikuciui priespienio.Dukryte man atnese tik po 4 su puse val,o kadangi nemaniau,kad teks daryti cezari,tai jokio buteliuko nebuvom pasiruose,tai pirmaji maista mazyle gavo ligonines misinuko. Tik galvoju,kaip su to buteliuko dezinfekcija?  g.gif  Kazin,ar ligonines personalas padetu?

O priespienis taip staigiai atsiranda?Maniau, kad tik su naturaliu gimdymu ten organizme kazkas susidelioja i savo vietas, o su CP jau belekaip... g.gif

QUOTE(irute1984 @ 2013 03 21, 19:50)
Man kai buvo pirmas CP tai dukryte maitinimui atnese po 2 val i pooperacine palata pamaitinti, o veliau issinese i naujagimiu skyriu. Dabar nezinau kaip bus nes gimdysiu kitoje ligonineje ir nezinia kokia ten pas juos tvarka....

Irut, o kur dabar gimdysi? Nepamenu...
Papildyta:
QUOTE(juroszuvedra @ 2013 03 21, 18:55)
Mielos  nestuke.gif ,kas jau zinot,kad bus cezaris... Nestumo kursuose pasakojo,kad jei darys CP,turekit buteliuka,kad tetis nunestu vaikuciui priespienio.Dukryte man atnese tik po 4 su puse val,o kadangi nemaniau,kad teks daryti cezari,tai jokio buteliuko nebuvom pasiruose,tai pirmaji maista mazyle gavo ligonines misinuko. Tik galvoju,kaip su to buteliuko dezinfekcija?  g.gif  Kazin,ar ligonines personalas padetu?

As tokiu atveju mastyciau taip: isdezinfekuoti buteliuka namie, tada ji ideti i koki verdanciu vandeniu praplikyta plastikini inda ir sandariai uzdaryti? Ar cia jau nelabai taip?
To priespienio keli lasai buna, ar as neteisi?
Atsakyti
QUOTE(Damute* @ 2013 03 22, 00:20)
Kokios konkrečiai būtų?

paleido mano vaikinui vidurius (iki pilnos laimės tetruko dar to doh.gif ), žinau pati kalta - kadangi visiškai nevalgiukas pasidarė, apsidžiaugiau, kad po košės ryte susidomėjo mano valgomu jogurtu, nu ir negailėdama pamaitinau, per didelė dozė jogurtinių bakterijų gavosi.

Jeigu gerai pamenu, tia Gefilus aptvarko tokius viduriukus g.gif

Terze, as irgi galvoju kaip cia ta priespieni reiketu istraukti is kart po operacijos g.gif Pirma, tai jis taip neisijungia kaip is ciaupo, o antra, pirma para po operacijos ir siaip issukis vien jau lovoj apsiverst, nekalbant, kad is karto po jos darbuotis su pientraukiu.Nu man tai tiesiog atrodo fiziskai neimanoma biggrin.gif Nes man lelyte atnesdavo MB tiesiai i lova, prisegu prie papo ir jau ten traukia jis, paskui vel ji paima.Bet kad paciai pasikelt bent ant alkuniu nusitraukt, tai neisivaizduoju kaipt as turetu atrodyt......as tokiu atveju ideciau MB medelos buteliuka issterilizuota, lai geria jis ta misini pirmas savo gyvenimo valandas, bet tegul negeria is laisvai begancio butelio, nes tada gali nebenoret im (.).O vaika po CP tai man atnese vos mane parvezus is pooperacines palatos, tai cia ne daugiau nei pora valandu.Aisku, MB turejo paprasyt.

Labas rytas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Beta1 @ 2013 03 22, 10:16)
Terze, as irgi galvoju kaip cia ta priespieni reiketu istraukti is kart po operacijos  g.gif Pirma, tai jis taip neisijungia kaip is ciaupo, o antra, pirma para po operacijos ir siaip issukis vien jau lovoj apsiverst, nekalbant, kad is karto po jos darbuotis su pientraukiu.Nu man tai tiesiog atrodo fiziskai neimanoma  biggrin.gif

O vaika po CP tai man atnese vos mane parvezus is pooperacines palatos, tai cia ne daugiau nei pora valandu.Aisku, MB turejo paprasyt.

Labas rytas  4u.gif

Labas rytas 4u.gif

TEREZE, pritariu Betai - na zinok is pat pradzio, tai geriausiu atveju gal po pora arbatiniu sauksteliu is kiekvienos (.) istrauktum kaip nors su rankom. Tikrai nera kalbu apie pientrauki , tie keli laseliai jame issimauzotu ir tiek jau tos naudos, vaikui nei palaizyt neliktu. Tai nemanau kad toki daikta kaip pientraukis verta imt, nes pienas atsiranda tik i 3 diena, kada gal jau jis ir praverstu, bet iki to laiko jau turesi leliuka prie saves tikrai tikrai wink.gif

O del leliuko atnesimo tai tikrai daugas nuo vyro priklauso, negali jie neduoti tavo vaiko. Bet pvz vieni eina ir praso duoti - gauna, kiti pvz kaip mano svogeris (bijojo imti blink.gif ) tai mamyte vaika pamate tik po 8 h doh.gif

O buteliuka imti tai nebent jei nusprendei maitint misinuku, ir tai rekomenduociau geriau maitint is stikliuko ar sauksteliu, jie pradzioje suvalgo nedaug gal tik 20-30 ml nes buna kad nuo buteliuku nebenori (.) tai papildomas vargas, buna aisku kad jokio skirtumo tai cia jau paciai apsisprest...

Mano mazytei zteko tu keliu laseliu priespienio ir neprireike nei pientraukio, nei buteliuko nei misinuku, bet aisku vaikas vaikui nelygus jei butu ten klykus is bado tai tikriausiai buciau pasiprasius misinio nes ligoninej ne karta jo siule 4u.gif
Atsakyti