Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Labas smile.gif

Gal pagelbesit? Siandien isemiau orchideja, nes lapai pradejo rauksletis, ir ziuriu, kad visos saknys isdziuvusios. Nukirpau, liko sita viena vienintele saknis. Ar pavyks ja isgelbet?

http://www.part.lt/i...593e0db4379.jpg
Atsakyti
laba diena,
reikia ir man patarimo... del keikio atskyrimo nuo mamos. mama jau vos gyva, beveik be lapu, su 2 mazom saknytem (parsiveziau ja visai be saknu, bet su 2 vaikais, vienas jau sekmingai atskirai auga ir zydi). keikis turi 3 saknytes - gal 3, 2 ir 1 cm, viena dar kalasi. bet jis jau man toks lyg minkstokais lapeliais darosi ir ziedkotis ant kurio jis auga jau toks i dziuvima. ka daryt???... dar palaukt ar jau atskirt?
Atsakyti
QUOTE(mamamia* @ 2013 04 06, 12:30)
Labas smile.gif

Gal pagelbesit? Siandien isemiau orchideja, nes lapai pradejo rauksletis, ir ziuriu, kad visos saknys isdziuvusios. Nukirpau, liko sita viena vienintele saknis. Ar pavyks ja isgelbet?

http://www.part.lt/i...593e0db4379.jpg

jei sudarysit tinkamas reanimavimui sąlygas, pavyktų išgelbėti. apie reanimavimą ne vieną kartą rašyta temoje ir yra info pirmame puslapyje nuorodoje DUK.

QUOTE(leliuko_mama @ 2013 04 06, 12:45)
laba diena,
reikia ir man patarimo... del keikio atskyrimo nuo mamos. mama jau vos gyva, beveik be lapu, su 2 mazom saknytem (parsiveziau ja visai be saknu, bet su 2 vaikais, vienas jau sekmingai atskirai auga ir zydi). keikis turi 3 saknytes - gal 3, 2 ir 1 cm, viena dar kalasi. bet jis jau man toks lyg minkstokais lapeliais darosi ir ziedkotis ant kurio jis auga jau toks i dziuvima. ka daryt???... dar palaukt ar jau atskirt?

neužtenka drėgmės.. jei žiedynstiebis džiūna, aš atskirčiau ir sodinčiau keikį į smulkų substratą, laikyčiau šiltai ir drėgnai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 06 balandžio 2013 - 12:01
QUOTE(zuzla @ 2013 04 06, 13:01)
jei sudarysit tinkamas reanimavimui sąlygas, pavyktų išgelbėti. apie reanimavimą ne vieną kartą rašyta temoje ir yra info pirmame puslapyje nuorodoje DUK.
neužtenka drėgmės.. jei žiedynstiebis džiūna, aš atskirčiau ir sodinčiau keikį į smulkų substratą, laikyčiau šiltai ir drėgnai.

labai aciu smile.gif taip ir padarysiu
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 04 06, 14:01)

Aciu, bandau gelbet. Nes maniau, kad jau beviltiska.
Atsakyti
Ir aš jungiuosi prie reanimatorių. verysad.gif
Šakutės mano pirmajai orchidėjai.... šaknys nudžiūvo. Kai sugalvojau tas nudžiūvusias apkarpyti ir ėmiau traukti iš vazono -radau, kad tos nudžiūvėles vazono viduj jau supuvę. Nebežinau ar bežaisti, bet dar pabandysiu.
Beliko gal trys šaknelės virš vazonėlio apie 1,5 cm ilgumo (viena akivaizdžiai orinė) ir keturi lapai iš kurių du, rodos, ruošiasi galutinai gelsti ir vysti. Užsisakiau visko iš orchidejos.lt
Klausimas - kol gausiu prekes - lupti tą orchidėją iš substrato ar kol kas neliesti, sulaukti kiminų, naujo substrato ir vazonėlių? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Savvy @ 2013 04 06, 16:49)
Ir aš jungiuosi prie reanimatorių.  verysad.gif
Šakutės mano pirmajai orchidėjai.... šaknys nudžiūvo.  Kai sugalvojau tas nudžiūvusias apkarpyti ir ėmiau traukti iš vazono -radau, kad tos nudžiūvėles vazono viduj jau supuvę. Nebežinau ar bežaisti, bet dar pabandysiu.
Beliko gal trys šaknelės virš vazonėlio apie 1,5 cm ilgumo (viena akivaizdžiai orinė) ir keturi lapai iš kurių du, rodos, ruošiasi galutinai gelsti ir vysti. Užsisakiau visko iš orchidejos.lt
Klausimas - kol gausiu prekes - lupti tą orchidėją iš substrato ar kol kas neliesti, sulaukti kiminų, naujo substrato ir vazonėlių?  verysad.gif

Na galima ir išlupti, bet reanimacijai vis tiek reikia kad ir ant kiminų ar porolono gabaliukų padėt uždaram šiltam inde. Šviesa reanimuojamai orchidėjai nėra tokia svarbi kaip šiluma ir oro drėgmė mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū, bandysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamamia* @ 2013 04 06, 16:10)
Aciu, bandau gelbet. Nes maniau, kad jau beviltiska.

Tikrai ne beviltiška - jei lapai gyvi ir skrotelė nesupuvusi beveik visada phalaenopsius galima išgelbėti (ypač hibridinius) mirksiukas.gif
Atsakyti
ar reiskia ka nors ant falenopsio vazono uzklijuotas libdukas su raidemis VOC ir ten dar kodas ir kt..?
Atsakyti
Ant hibridinių phalaenopsių vazonėlių jokie užrašai nieko nereiškia, o tiksliau reiškia įvairią didmenininkams svarbią informaciją (kiek žiedstiebių, kokiai kainų grupei priskiriamas augalas ir pan., bet pirkėjui ta informacija nėra svarbi). Jei klystu, tai labiau nusimanantys pataisykit, bet kiek žinau iki šiol buvo būtent taip.

jei augalas turi patentuotą pavadinimą, tai prie jo būna firminė augintojo etiketė kaip kad pvz. Elegant serijos phalaenopsiai 4u.gif
Atsakyti
Noreciau konkretaus patarimo, perskaiciau pirmaji puslapi, bet gal galetu mergaites konkrciau patarti: pas mama auga 2 orchidejos pahleonepsis, ji aip sake jau senos jos apziurejau labai tokie padribe, pavyte ji nori ismesti, bet man sri skauda sakau bandysiu atgaivinti r tureciau tip elgtis:
1. isemus is vazonu apkarpyt apipuvusias saknis, persodinti i nauja drenazuota su nauju substratu inda?
1. ar reiketu tuos lapus nukirpti kurie yra siai dienai du stambus bet nugeibe lapai?
P.S. mama ir tresdavo orch. skirtom trasom ir laikydavo inde su vandeniu, kazkodel pas ja neauga, pas mane namie yra dvi - kadangi nekelia problemu, tai ir neklausiu Jusu pagalbos g.gif g.gif
Aciu merginukes kas negailesite laiko patarti 4u.gif
Atsakyti