Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

sveikos , 4u.gif
gal galit kas pagelbėti,nes auginu tik pirmą kart gyvenime gėles patarti,kad ir kaip juokingai ir keistai skambėtų, gavau dovanų porą orchidėjų, tačiau dabar viena paėmė ir išleido porą vaikų (vienas išvis keistas g.gif du lapiukai ir didžiulis žiedas pražydo, šaknų nerasta kol kas jokių), kitas normalus jau truputruką prakutęs kaip sakant, porą šaknelių , lapelių ir pradėjo stiebą leisti, kas mane ir neramina, šiaip tai dar auginčiau ant orchidėjos, bet kad stiebas auga tai mane ir suglumino . kada ir kaip čia atskirti dabar, ant "mamos" orinių šaknų pilna mažiukų dar oriniukių doh.gif iš vis pasimetus

o kita ir prileido ataugėlių pilna, o šaknys perpus supuvusios , o kita pusė gerai, leidžia jau ir orines šaknis, tai nežinau čia persodinti ar palikti taip, patarkit prašau orchidėjų mylėtojos ir augintojos. ax.gif
Atsakyti
Pagaliau maniškė orchidėja (po laaabai ilgos pertraukos) pradėjo leis žiedų stiebą smile.gif Ir kaip tyčia, bežaisdami vaikai numetė gėlę nuo lentynėlės. Atsargiai persodinau, tikiuos žiedo kotelis nebus pakenktas... bet va lapas pažeistas unsure.gif Neįsimes infekcija? g.gif

[attachmentid=227708]
Atsakyti
QUOTE(vasareja123 @ 2013 03 31, 18:52)
gavau dovanų porą orchidėjų, tačiau dabar viena paėmė ir išleido porą vaikų (vienas išvis keistas  g.gif  du lapiukai ir didžiulis žiedas pražydo, šaknų nerasta kol kas jokių), kitas normalus jau truputruką prakutęs kaip sakant, porą šaknelių , lapelių ir pradėjo stiebą leisti, kas mane ir neramina, šiaip tai dar auginčiau ant orchidėjos, bet kad stiebas auga tai mane ir suglumino .

O apie kokias orchidėjas kalbate? Nelabai superantu kas yra tas stiebas (ji kalbant apie phalaenopsį) - gal galėtumėt savo gėlių foto įkelti - būti aiškiau ir paprasčiau patarti 4u.gif

QUOTE(Ambro @ 2013 04 01, 11:43)
Pagaliau maniškė orchidėja (po laaabai ilgos pertraukos) pradėjo leis žiedų stiebą smile.gif Ir kaip tyčia, bežaisdami vaikai numetė gėlę nuo lentynėlės. Atsargiai persodinau, tikiuos žiedo kotelis nebus pakenktas... bet va lapas pažeistas unsure.gif Neįsimes infekcija?  g.gif

Tikrai ne - tiesiog sudžius ta vieta ir viskas 4u.gif
Atsakyti
Laba diena, kaip gelbeti oncidiuma? unsure.gif Jo apacia raukslejasi, isverciau vazona tai visos minkstos saknys, gal per daug vandens? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Wilmaw @ 2013 04 03, 15:39)
Laba diena, kaip gelbeti oncidiuma? unsure.gif  Jo apacia raukslejasi, isverciau vazona tai visos minkstos saknys, gal per daug vandens? g.gif

tai jau tikrai, jei šaknys supuvo. reikia jas pašalinti, sudaryti likusioms bulvėms drėgną ir šiltą aplinką, turėtų išleisti naujus auginukus.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 04 03, 16:41)
tai jau tikrai, jei šaknys supuvo. reikia jas pašalinti, sudaryti likusioms bulvėms drėgną ir šiltą aplinką, turėtų išleisti naujus auginukus.

Tai tas saknis nukirpti iki pat bulviu?
Atsakyti
QUOTE(Wilmaw @ 2013 04 03, 16:46)
Tai tas saknis nukirpti iki pat bulviu?

jei negyvos, tai taip - juk jokios augalui naudos iš negyvų šaknų mirksiukas.gif Senieji gumbai naujų šaknų jau nebeišleis, bet iš jų gali išaugti (ir jei viskas gerai, tai išaugs) nauji auginiai, kurie ir išleis šaknis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 04 03, 16:59)
jei negyvos, tai taip - juk jokios augalui naudos iš negyvų šaknų mirksiukas.gif  Senieji gumbai naujų šaknų jau nebeišleis, bet iš jų gali išaugti (ir jei viskas gerai, tai išaugs) nauji auginiai, kurie ir išleis šaknis  4u.gif

Nauju auginukai matosi, bandysiu gelbeti. Blin turiu tik savaite, o jau sugebejau pridirbti doh.gif o gal man jau toki pardave g.gif
Atsakyti
Sveikos mirksiukas.gif
Gal kuri patarsit.
Turiu dvi gražiais lapais, bet nuvytusiais koteliais orchidėjas (phalaenopsis) . Jas tvarkydama kambarius nunešiau į tualetą ir pamiršaus. Po savaitės grįžom iš atostogų ir radau,kad viena orchidėja ties vienu stebo nareliu (kuris nebuvo nudžiuvęs) išleido kažkokį darinėlį, lyg būtų lapai ir vieną naują lapą.
Tas tualetas yra tamsus, be jokio tiesioginio saulės spindulio, šiltas, nes nuolat radiatorius įjungtas, bei drėgnas.
Man tą gėlytę išnešti iš jo ar palikti? Nes gi saulės tai reikia šiai gėlei? bet baisu,kad nuvys verysad.gif o ji taip gražiai stiebiasi tamsoje man. Dabar palikinėju tualeto duris visad,kad šviesiau bent kiek jai būtų.
Atsakyti
QUOTE(Rita.. @ 2013 04 03, 23:44)
Man tą gėlytę išnešti iš jo ar palikti? Nes gi saulės tai reikia šiai gėlei? bet baisu,kad nuvys  verysad.gif  o ji taip gražiai stiebiasi tamsoje man. Dabar palikinėju tualeto duris visad,kad šviesiau bent kiek jai būtų.

išnešti. gėlės augimui reikalinga fotosintezė.
tas "darinėlis" greičiausiai bus keikis, info pirmame puslapyje.
Atsakyti
Sveikos, orchideju augintojos 4u.gif
Perskaiciau pirma puslapi ir visa temute, bet atsakymo i mane dominanti klausima neradau.. Gal padesit... Kol kas problemu neturiu bet....
Persodinau dvieju spalvu falenopsius i viena vazona... Ar nesusimaisys ju spalvos? Ar nesusigiminiuos jos man? Viena grazi balta, o kita lengvai rozine ax.gif labai graziai kartu jos man ziurisi, bet bijau sugadinti gelytes... Pirmiau persodinau, o po to pagalvojau doh.gif ar nereiks issodinti vel po viena? (Tik neuzmetykit akmenim, uz tai kad zydincias persodinau- pas mane jos kiaurus metus zydi, jei laukciau kol nuzydes, tai turbut liktu nepersodintos)

P.s. Rusiskai neskaitau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tinike @ 2013 04 04, 10:56)
Sveikos, orchideju augintojos 4u.gif
Perskaiciau pirma puslapi ir visa temute, bet atsakymo i mane dominanti klausima neradau.. Gal padesit... Kol kas problemu neturiu bet....
Persodinau dvieju spalvu falenopsius i viena vazona... Ar nesusimaisys ju spalvos? Ar nesusigiminiuos jos man? Viena grazi balta, o kita lengvai rozine ax.gif  labai graziai kartu jos man ziurisi, bet bijau sugadinti gelytes... Pirmiau persodinau, o po to pagalvojau doh.gif ar nereiks issodinti vel po viena? (Tik neuzmetykit akmenim, uz tai kad zydincias persodinau- pas mane jos kiaurus metus zydi, jei laukciau kol nuzydes, tai turbut liktu nepersodintos)

P.s. Rusiskai neskaitau. smile.gif

uzmetysime pomidorais biggrin.gif nes galvojate, kad susodinus dvi skirtingomis spalvomis zydincias orchidejas, pakis ju morfologija smile.gif tik neisizeiskite 4u.gif o jei rimtai, tai nieko joms neatsitiks...
As siandien noriu duoti sau per nagus - ryte betvarkydama saviskes pastebejau, kad vienos belendantis lapukas koks tai nestabilus, tinptelejau lengvai, o jis issirove blink.gif jokio puvinio nesimato, skroteleje liko jo likutis, tikiuosi, kad augs toliau.
Atsakyti