QUOTE(Rita.. @ 2013 04 03, 23:44)
Man tą gėlytę išnešti iš jo ar palikti? Nes gi saulės tai reikia šiai gėlei? bet baisu,kad nuvys

o ji taip gražiai stiebiasi tamsoje man. Dabar palikinėju tualeto duris visad,kad šviesiau bent kiek jai būtų.
Phalaenopsiams, kaip ir visoms orchidėjoms, reikia šviesos ir palyginti nemažai (tik ne tiesioginės pietinės kepinančios), todėl kambaryje be šviesos, kad ir atidarant kažkiek duris, vis tierk augalas su laiku ims skursti, o ilgai palaikius tokiomis sąlygomis ir žus. Be fotosintezės augalas neišgyvens, o jai būtinai reikalinga šviesa
QUOTE(tinike @ 2013 04 04, 11:56)
Persodinau dvieju spalvu falenopsius i viena vazona... Ar nesusimaisys ju spalvos? Ar nesusigiminiuos jos man?
Nė nežinau iš kur toks mitas kilęs kaip su braškėm, kad šalia žemuogių pasodinus jos "sužemuogės"
Apdulkinus vieną augalą kito žiedadulkėmis ir pasėjus subrendusias sėklas, iš jų išaugtų tų pirminių dviejų augalų palikuonys (kurie gali būti visokie dėl ksietingų genų kombinacijų), tačiau šalia susodinus, kad ir kaip gėlės šaknimis persipintų, jų genetika nepakis niekada
Ar braškes, ar orchidėjas dauginant auginiais, keikiais yra dauginimas "klonavimo" būdu ir atžala būna identiška motininiam augalui