Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(georgiana @ 2013 04 20, 20:32)
merginos skaitineju tema bet vis kirba klausimas, pirkau maxeje permatoma vazona, raso, kad orchidejoms, bet apacioje nera skylutes vandeniui nubegti g.gif

tai matyt tas vazonas, kuris skirtas įstatyti permatomą plastikinį vazoną su orchidėja.
Atsakyti
tai, kas keisciausia tas vazonas permatomo tokio kaip plastiko, jame bandysiu padaryti skylute o moliame vazone kur pasodinau bandysiu persodinti i vazona skirta orchidejoms, tik ziurejau senukuose visi tokie nediddukai, toks jausmas , kad maniskiu saknim gali buti mazoki, o kur Jus merginos perkate vazonus? Aciu
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2013 04 21, 09:56)
tai, kas keisciausia tas vazonas permatomo tokio kaip plastiko, jame bandysiu padaryti skylute o moliame vazone kur pasodinau bandysiu persodinti i vazona skirta orchidejoms, tik ziurejau senukuose visi tokie nediddukai, toks jausmas , kad maniskiu saknim gali buti mazoki, o kur Jus merginos perkate vazonus? Aciu

kai plastike darysite skylute, bukite atsargi - jis greitai skyla. O kur LT rasti plastikiniu vazonu - nezinau. Gal kitos merginos galetu patarti.
Maniskes, pastebejau, gerai jauciasi moliniuose vazonuose. Tik jauciu, kad nepagaunu laistymo ritmo juose ir perdziovinu truputi, reiks pagaliukus kaisioti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2013 04 21, 10:56)

Kartais, auginant orchidėjas permatomuose vazonuose, atsiranda sienelių pažaliavimas, t.y. dėl šviesos ir drėgmės ant sienelių ima augti žali dumbliai, o kartais ir samanos (kaip kad per šviesioje vietoje stovinčiame akvariume pažaliuoja stiklai). Todėl ir rekomenduojama permatomą vazonėlį statyti į nepermatomą.

O kas vazonų etiketėse rašoma nelabai ir verta kreipti dėmesį. Labai abejoju, kad vazonų dizaineriai yra patyrę orchidėjininkai - jie teoriškai kažkur paskaitė, nugirdo, kad šaknims būtinai reikia šviesos, tai ir gamina permatomus (iš kitos pusės jei yra toks poreikis, jei žmonės perka, tai visokius ir gamina, ir tai yra gerai thumbup.gif ).

Aš savo vazonus perku Ermitaže ir Žalioj stotelėj (Žaliajam centre) - pasirinkimas šiais laikais didžiulis kaip dydžių įvairovė - yra ir tokių, kuriuose kibiras žemių tilptų. Ir kažkokių specialių vazonų orchidėjoms tikrai nereikia - tinka bet kokie įprastinėms gėlėms skirti. Ir jau jūsų valia ką rinktis - ar sodint iš kart moliniuose, ar pimiausia į plastikinį permatomą, kurį statysite į dekoratyvinį nepermatomą 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif gal galite patarti kada persodinti keiki,ar kaip paskatint jo augima.?ar ji reikia purksti su vandeniuku ar uztenka palaistyti pacia orchideja?

user posted image
Atsakyti
QUOTE(titkauk @ 2013 04 21, 11:12)
Sveikutes 4u.gif  gal galite patarti kada persodinti keiki,ar kaip paskatint jo augima.?ar ji reikia purksti su vandeniuku ar uztenka palaistyti pacia orchideja?

ech, noreciau, kad maniskes keikius veistu...
skaiciau, kad galima keikio pagrinda apvynioti sausais kiminais ir juos kas nuo karto sudrekinti.
Kuo daugiau sakneliu tures keikis, tuo lengviau jam bus gyvuoti savarankiskai.
Siaip apie keikius puikiai informuoja temos pirmoji zinute.
Atsakyti
QUOTE(titkauk @ 2013 04 21, 12:12)
Sveikutes 4u.gif  gal galite patarti kada persodinti keiki,

ar kaip paskatint jo augima.?

ar ji reikia purksti su vandeniuku ar uztenka palaistyti pacia orchideja?

atnešu iš pirmo psl:

"Dažniausiai dėl aukštos aplinkos temperatūros pasitaiko atvejų kai ant stiebo, vietoj žiedų užaugina "keikį". Tokiu atveju reikia laukti, kol naujas auginukas užsiaugina savo šaknis (bent viena iš jų turi būti nors 5 cm). Tuomet galima jį atskirti ir pasodinti atskirai. Mažus auginukus patogiau auginti vien kiminuose, nes kuo vazonėlis mažesnis, tuo drėgmė greičiau išgaruoja, tuo dažniau reikia laistyti, o kiminai turi savybę ilgai palaikyti drėgmę ir yra pralaidūs orui."

galima papurkšti augimo stimuliatoriumi, pvz. HB101, nusipirkti galima čia.

jei aplinkos drėgmė pakankama, papildomai purkšti nereikia.
Atsakyti
QUOTE(Vaida* @ 2013 04 10, 15:59)

Sveikos, rodžiau jums permirkusią katlėją, klausiau patarimų.
Noriu pasidžiaugti, kad tikriausiai gėlytei pas mane patiko thumbup.gif
Drėgmę išnaikinau, šiandien jau pirmą sykį palaisčiau (po 11d. nuo parsinešimo).
Štai taip ji mane pradžiugino wub.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Letali @ 2013 03 15, 13:48)
labai aciu uz pagalba , pasiskaitysiu  4u.gif
va nusalimas tai pilnai gali buti, nes langas didelis, medinis ir jauciasi net man sedint salia lango ypac vejuota diena jauciasi   doh.gif

kaip tau baigesi su tuo lapeliu mirksiukas.gif ? man taip pat buvo,tai as net negalvodama kirpau ta vieta iki sveikos,patepiau cinamonu ir viskas labai graziai sugijo smile.gif

QUOTE(juroszuvedra @ 2013 04 05, 16:13)
Laba diena .Noriu persodinti orchideja,bet Klaipedoje nerandu zemes be durpiu  doh.gif  Gal kas zinot,kur yra pirkti, ar tik internetu galima uzsisakyti. Aciu.

Klaipedoje prekybos centre GRANDUS yra sodo prekiu parduotuve antram aukste,ten yra zieves pirkt tokiais dideliais maisais ir uz labai nebloga kaina,as turiu geliu nemazai,bet kada isnaudosiu neisivaizduoju lotuliukas.gif gal yra ir mazesnem talpom,nzn,bet gelytem joje augti be proto patinka ax.gif

QUOTE(Laola @ 2013 04 13, 19:56)
sveiki, norėjau paklausti, paskaičiau pirmą psl, ten buvo parašyta,jog orchidėjų subtrate neturėtų būti durpių.. Aš nusipirkau Orchidėjoms substratą, kurios buvo su durpėmis, tai kodėl tokias parduoda? Jei nėra rekomenduojama.

Dabar žiūriu,kad mano orchidėjų substratas pradėjo pelyti. Planuoju išimti jas iš vazonėlio ir vėl persodinti, išplauti durpes, ir palikti tik medžio žieves, į jas vėl susodinti. Ar man tas žieves nuplautas nuo durpių pavirinti??? Ką patartumėte?
Iš anksto dėkoju už atsakymus 4u.gif

as nevirinau ir nieko neatsitiko,bet aisku geriau apsidrausti smile.gif

QUOTE(mumrikas @ 2013 04 14, 18:44)
Ir per renginį vakar Oli-vija minėjo, kad yra floristiniai orchidėjų sodinimai (kas dažnai pasitaiko televizijos laidose ir žmonės po to kartoja, galvodami, kad jei jau per televizorių rodo, tai yra tiesa), dėl grožio, ir taip, kaip reikia iš tikrųjų, kad orchidėjos augtų bei žydėtų  4u.gif

as nesenai per televizija maciau kaip felenopsi i zieve su durpem sodina,dar ir maiseli parodo,kad va kokia tinkama zeme,o as tokia "zeme" turejau ir perplovinejau doh.gif

QUOTE(georgiana @ 2013 04 20, 20:32)
merginos skaitineju tema bet vis kirba klausimas, pirkau maxeje permatoma vazona, raso, kad orchidejoms, bet apacioje nera skylutes vandeniui nubegti g.gif
kita orchideja persodinau i molini vazona, o tik  tada pagalvojau, tai kaip as ja laistysiu blush2.gif vazonas molinis irgi bes kylutes apacioje, patarkite prasau kaip  galeciau pataisyti savo klaidas, didelis Aciu 4u.gif

as plastikiniuose vazonuose skyles gaminu vinim ant dujines pakaitinta (replem ja suimu) thumbup.gif ir seip kai buvau prisidirbus kaip tu,tai vienam vazonui tai dariau su gelyte viduj,tik aisku laaaaaabai atsargiai,kad saknu nepazeist ir viskas liuks smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aurawdg: 21 balandžio 2013 - 22:45
QUOTE(aurawdg @ 2013 04 21, 23:38)
Klaipedoje prekybos centre GRANDUS yra sodo prekiu parduotuve antram aukste,ten yra zieves pirkt tokiais dideliais maisais ir uz labai nebloga kaina,

Ačiū,bet jau nusipirkau Ermitaže smile.gif Bet kitą kartą žinosiu- nereiks tiek toli važiuoti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aurawdg @ 2013 04 21, 22:38)
Klaipedoje prekybos centre GRANDUS yra sodo prekiu parduotuve antram aukste,ten yra zieves pirkt tokiais dideliais maisais ir uz labai nebloga kaina,as turiu geliu nemazai,bet kada isnaudosiu neisivaizduoju  lotuliukas.gif gal yra ir mazesnem talpom,nzn,bet gelytem joje augti be proto patinka  ax.gif

Šita parduotuvė jau senokai yra išsikėlusi į "Minijos baldų centrą" (Dubysos g.)
Atsakyti
Sveikos, merginos 4u.gif
tikiuosi ir man patarsit, ką daryti ax.gif Mano falenopsis išleido 2 keikius, vienas išaugo grynai ant pačios orchidėjos, o kitas ant nužydėjusio žiedstiebio, jei teisingai išsireiškiau ax.gif Kai atskyriau tą, kuris ant pačios orchidėjos buvo užaugęs, nustojo augti tas, kur ant žiedstiebio, stovi ir nerodo jokių augimo žymių verysad.gif Gal galėtumėt ką patarti, kaip paskatinti to keikio augimą g.gif
Atsakyti