QUOTE(Letali @ 2013 03 15, 13:48)
labai aciu uz pagalba , pasiskaitysiu
va nusalimas tai pilnai gali buti, nes langas didelis, medinis ir jauciasi net man sedint salia lango ypac vejuota diena jauciasi
kaip tau baigesi su tuo lapeliu

? man taip pat buvo,tai as net negalvodama kirpau ta vieta iki sveikos,patepiau cinamonu ir viskas labai graziai sugijo
QUOTE(juroszuvedra @ 2013 04 05, 16:13)
Laba diena .Noriu persodinti orchideja,bet Klaipedoje nerandu zemes be durpiu

Gal kas zinot,kur yra pirkti, ar tik internetu galima uzsisakyti. Aciu.
Klaipedoje prekybos centre GRANDUS yra sodo prekiu parduotuve antram aukste,ten yra zieves pirkt tokiais dideliais maisais ir uz labai nebloga kaina,as turiu geliu nemazai,bet kada isnaudosiu neisivaizduoju

gal yra ir mazesnem talpom,nzn,bet gelytem joje augti be proto patinka
QUOTE(Laola @ 2013 04 13, 19:56)
sveiki, norėjau paklausti, paskaičiau pirmą psl, ten buvo parašyta,jog orchidėjų subtrate neturėtų būti durpių.. Aš nusipirkau Orchidėjoms substratą, kurios buvo su durpėmis, tai kodėl tokias parduoda? Jei nėra rekomenduojama.
Dabar žiūriu,kad mano orchidėjų substratas pradėjo pelyti. Planuoju išimti jas iš vazonėlio ir vėl persodinti, išplauti durpes, ir palikti tik medžio žieves, į jas vėl susodinti. Ar man tas žieves nuplautas nuo durpių pavirinti??? Ką patartumėte?
Iš anksto dėkoju už atsakymus
as nevirinau ir nieko neatsitiko,bet aisku geriau apsidrausti
QUOTE(mumrikas @ 2013 04 14, 18:44)
Ir per renginį vakar Oli-vija minėjo, kad yra floristiniai orchidėjų sodinimai (kas dažnai pasitaiko televizijos laidose ir žmonės po to kartoja, galvodami, kad jei jau per televizorių rodo, tai yra tiesa), dėl grožio, ir taip, kaip reikia iš tikrųjų, kad orchidėjos augtų bei žydėtų
as nesenai per televizija maciau kaip felenopsi i zieve su durpem sodina,dar ir maiseli parodo,kad va kokia tinkama zeme,o as tokia "zeme" turejau ir perplovinejau
QUOTE(georgiana @ 2013 04 20, 20:32)
merginos skaitineju tema bet vis kirba klausimas, pirkau maxeje permatoma vazona, raso, kad orchidejoms, bet apacioje nera skylutes vandeniui nubegti
kita orchideja persodinau i molini vazona, o tik tada pagalvojau, tai kaip as ja laistysiu

vazonas molinis irgi bes kylutes apacioje, patarkite prasau kaip galeciau pataisyti savo klaidas, didelis Aciu
as plastikiniuose vazonuose skyles gaminu vinim ant dujines pakaitinta (replem ja suimu)

ir seip kai buvau prisidirbus kaip tu,tai vienam vazonui tai dariau su gelyte viduj,tik aisku laaaaaabai atsargiai,kad saknu nepazeist ir viskas liuks