Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Visai nesenai išgirdau apie labai įdomų dalyką orchidėjoms - specialią pastą, kuri padeda užsiauginti gėliukui keikius ir taip ją padauginti. Pamėginau surasti minimą produktą... ir iš ties, ebay el. parduotuvėje yra. Ar esate kas bandę? Labai norėčiau įsigyti tą pastą ir pasidalinti, nes man jos ten tikrai per daug... smile.gif Gal kažkas susidomės? smile.gif
Atsakyti
as panasu labai turiu,tik baltu vietu siek tiek daugiau,tai jis man kaip ir visi issiskleidzia,net nzn ar tavo drauges toks,bet man tai tas ziedas atrodo kazkoks netoks,buciau linkus manyt,kad kazkas ne taip g.gif bet cia tik nuomone,nes nesu susidurus,tiesiog esu skaicius,kad pasitaiko,kai ziedai neissiskleidzia iki galo ir ka daryt,o skaiciau dabar nepamenu kur,bet itariu,kad www.orchids.lt blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Ingulkaaa @ 2013 04 23, 22:56)
Visai nesenai išgirdau apie labai įdomų dalyką orchidėjoms - specialią pastą, kuri padeda užsiauginti gėliukui keikius ir taip ją padauginti. Pamėginau surasti minimą produktą... ir iš ties, ebay el. parduotuvėje yra. Ar esate kas bandę? Labai norėčiau įsigyti tą pastą ir pasidalinti, nes man jos ten tikrai per daug... smile.gif Gal kažkas susidomės? smile.gif

girdejus esu ir as,bet naudojus nesu schmoll.gif o kokia kaina? idomumo delei klausiu smile.gif

dar seip turiu klausimeli,gal kas nors bande dazyt orchideja? na i ziedastiebi suleist dazu. nes as dovanu buvau gavus melyna,nuzydejo ir aisku dabar yra balta,dabar vel ziedynstiebi nauja isleido,butu idomu paeksperimenutot smile.gif
Atsakyti
Tos pastos kaina yra nuo 10 iki 13 svarų. Gaila, kad Lietuvoje jos nėra pirkti...
Atsakyti
aurawdg ir mumrikai uz patarimus, paskaiciau oho kokiu naujienu mergins atnesa, o geriausiai nzn kazkaip toks juoka apie vadinamus "keiksnojimus" arba "keikus" sueme, na gal buvo galima koki kita zodeli panaudoti... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingulkaaa @ 2013 04 23, 22:56)
Visai nesenai išgirdau apie labai įdomų dalyką orchidėjoms - specialią pastą, kuri padeda užsiauginti gėliukui keikius ir taip ją padauginti. Pamėginau surasti minimą produktą... ir iš ties, ebay el. parduotuvėje yra. Ar esate kas bandę?

aš bandžiau.
svarbiausia nepersistengti ir neprimozoti visų žiedynstiebio miegančių akučių, nes keikių auginimas sekina motininį augalą.
taip pat tokie keikiai laaaaabai nenoriai leidžia šaknis. natūraliai užaugę keikiai dažniausiai vystosi greičiau. čia tik mano pastebėjimas.
Atsakyti
Gal galit pasakyt kodel nauji lapeliai isauga su skylem ar perplyse ir neuzauga didelis lapas.
Atsakyti
QUOTE(zivile85 @ 2013 04 28, 14:28)
Gal galit pasakyt kodel nauji lapeliai isauga su skylem ar perplyse ir neuzauga didelis lapas.

kai lapai neužauga iki suaususių lapų, kažkas netinka priežiūroje.
kaip prižiūrite savo gėlę(-es)?

kas dėl skylių ar perplėšimų, bus aiškiau, jei įdėsit nuotrauką.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 04 28, 13:48)
kai lapai neužauga iki suaususių lapų, kažkas netinka priežiūroje.
kaip prižiūrite savo gėlę(-es)?

kas dėl skylių ar perplėšimų, bus aiškiau, jei įdėsit nuotrauką.

Net nezinau kas gali but blogai su prieziura. Laistau kazkur kas 2 sav su trasom, auga ant rytines palanges. Siuo metu augina ziedstebi ir nauja lapa.
Nuotrauka imesiu veliau
Atsakyti
QUOTE(zivile85 @ 2013 04 29, 14:41)
Net nezinau kas gali but blogai su prieziura. Laistau kazkur kas 2 sav su trasom, auga ant rytines palanges. Siuo metu augina ziedstebi ir nauja lapa.
Nuotrauka imesiu veliau

2 savaitės - taip ilgai nepradžiūsta? g.gif o kaip laistot? mirkydama?
kai lapas plyšta pagal "siūle", viena iš priežasčių - pertręšimas. gal padauginat trąšų laistydama?
Atsakyti
turiu tokį pokvailį klausimą, bet kaip pradedančiai gal atleisite. skaičiua visą temą, ir nuorodas, bet tikslaus atsakymo ir neradau.
gavau dovanų falenopsį, persodinau į smulkų substratą, pirktą maximoj. dabar matau, kad dar būna ir stambus. kuo iš principo jie skiriasi? Abu - orchidCare firmos, abu skirti orchidėjoms. Ar labai blogai falenopsiui bus augt smulkiam? gal verta nusipirkt ir pasodint į stambų? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Eleina @ 2013 04 29, 15:24)
turiu tokį pokvailį klausimą, bet kaip pradedančiai gal atleisite. skaičiua visą temą, ir nuorodas, bet tikslaus atsakymo ir neradau.
gavau dovanų falenopsį, persodinau į smulkų substratą, pirktą maximoj. dabar matau, kad dar būna ir stambus. kuo iš principo jie skiriasi? Abu - orchidCare firmos, abu skirti orchidėjoms. Ar labai blogai falenopsiui bus augt smulkiam? gal verta nusipirkt ir pasodint į stambų? ax.gif

viskas priklauso nuo jūsų namų salygų. stambiame substrate šaknys džiūsta greičiau nei smulkiame, taigi jei pas jus namie drėgna, kad ilgai drėgmė neužsistovėtų vazone, tinka stambus substratas; jei sausa, kad ilgiau užsibūtų drėgmė ir reikėtų rėčiau laistyt, labiau tiktų smulkus.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 04 29, 14:53)
2 savaitės - taip ilgai nepradžiūsta? g.gif o kaip laistot? mirkydama?
kai lapas plyšta pagal "siūle", viena iš priežasčių - pertręšimas. gal padauginat trąšų laistydama?

as irgi sakyciau retokai laistot g.gif as karta per savaite laistau (nemirkau) jau butinai butinai,auga irgi ant rytines palanges smile.gif aisku yra kelios,kurios laistymo dar dazniau reikalauja smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Eleina @ 2013 04 29, 15:24)

zuzla jau viska atsake 4u.gif bet as dar galeciau pridet pradedanciajai reiktu maziau panikuot ir sokinet aplink geliuka,nes is patirties zinau,kad buna baime pradzioj ir nukencia geles nuo perdeto rupescio,per dazno persodinejimo ar pamylejimo vandenuku biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti