Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(ritatita @ 2013 04 22, 09:16)
Gal galėtumėt ką patarti, kaip paskatinti to keikio augimą g.gif

aukščiau aš ir andorinha atsakėm į tokį pat klausimą smile.gif
ir šiaip, bešaknis keikis gali ir ne vienerius metus kabėt be šaknų ant žiedynstiebio..
Atsakyti
QUOTE(Rimmuse @ 2013 04 22, 00:07)
Šita parduotuvė jau senokai yra išsikėlusi į "Minijos baldų centrą" (Dubysos g.)

issikele blink.gif na nezinojau,dekui 4u.gif ir atsiprasau jei suklaidinau kazka blush2.gif
Papildyta:
o mano motininis augalas po keikio isauginimo siek tiek nusibaiges atrode,na nebetoks grazus g.gif dabar jau baigiu atgaivint,bet pradzioj kai atskyriau keiki tai ir keikis,ir "mamyte" nekaip atrode,kadangi pirmas cia mano keikis,tai gal taip turi but? sodinau keiki tiesiai i substrata smulku,jokiu kiminu smile.gif pasidalinkit patirtim kas daugiau susidure kaip ten buna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aurawdg @ 2013 04 22, 10:26)
...sodinau keiki tiesiai i substrata smulku,jokiu kiminu  smile.gif pasidalinkit patirtim kas daugiau susidure kaip ten buna  smile.gif

as syki visai neturedama laiko ir ,matyt, noro zaisti su keikiais, ikisau juos kaip pelargonijas tiesiog i vandeni su anglies gabaliukais. Stebuklas, bet vargseliai nesupuvo, o isleido saknis.
Tiesa, to daugiau nekartociau, bet tai rodo, kokie gajus yra hibridai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andorinha: 22 balandžio 2013 - 10:52
reikia patarimo, pasiemiau siandiena savo geliuka Habenaria medusae, bet nera jokio ugliuko, tik vazonelis ir zeme ant virsaus dar kazkokiu akmeneliu uzpilta, patarkite prasau ka man dabar su ja daryti, ar tiesiog laistyti ir laukti kol isdygs, ar kazkaip reiktu ja bandyt persodinti ? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Letali @ 2013 04 22, 12:25)
reikia patarimo, pasiemiau siandiena savo geliuka Habenaria medusae, bet nera jokio ugliuko, tik vazonelis ir zeme ant virsaus dar kazkokiu akmeneliu uzpilta, patarkite prasau ka man dabar su ja daryti, ar tiesiog laistyti ir laukti kol isdygs, ar kazkaip reiktu ja bandyt persodinti ?  unsure.gif

siulyciau paskaityti ir klausti cia: orchids.lt
labai grazi orchideja, ji mano noru sarase.
Atsakyti
QUOTE(Letali @ 2013 04 22, 13:25)
reikia patarimo, pasiemiau siandiena savo geliuka Habenaria medusae, bet nera jokio ugliuko, tik vazonelis ir zeme ant virsaus dar kazkokiu akmeneliu uzpilta, patarkite prasau ka man dabar su ja daryti, ar tiesiog laistyti ir laukti kol isdygs, ar kazkaip reiktu ja bandyt persodinti ?  unsure.gif

gavom tokias pačias smile.gif aš savo pirmąja per žiemą neišlaikiau, todėl nieko patarti negaliu. pati ruošiausi klausti orchids.lt forume, kaip dabar su naujai gauta elgtis.
Atsakyti
Šį pavasarį, kaip niekad anksčiau, dauguma mano falenopsių sugalvojo leisti ne naujus žiedkočius, o tęsti senųjų, dar nenužydėjusių iki galo žiedkočių galiukus. Tie galiukai sutvirtėjo ir pumpuruojasi. Džiugu, žinoma, bet keista. Pirmą kartą taip rolleyes.gif Kame reikalas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(andorinha @ 2013 04 22, 13:58)
siulyciau paskaityti ir klausti cia: orchids.lt
labai grazi orchideja, ji mano noru sarase.

QUOTE(zuzla @ 2013 04 22, 14:02)
gavom tokias pačias smile.gif aš savo pirmąja per žiemą neišlaikiau, todėl nieko patarti negaliu. pati ruošiausi klausti orchids.lt forume, kaip dabar su naujai gauta elgtis.

dekui, uzklausiu ten, kolkas palaisciau ir pastaciau ant saulytes ax.gif
Atsakyti
QUOTE(andorinha @ 2013 04 22, 11:51)
as syki visai neturedama laiko ir ,matyt, noro zaisti su keikiais, ikisau juos kaip pelargonijas tiesiog i vandeni su anglies gabaliukais. Stebuklas, bet vargseliai nesupuvo, o isleido saknis.
Tiesa, to daugiau nekartociau, bet tai rodo, kokie gajus yra hibridai.

nu geras,tikrai stebuklas,kad nesupuvo thumbup.gif

QUOTE(kackac @ 2013 04 22, 15:12)
Šį pavasarį, kaip niekad anksčiau, dauguma mano falenopsių sugalvojo leisti ne naujus žiedkočius, o tęsti senųjų, dar nenužydėjusių iki galo žiedkočių galiukus. Tie galiukai sutvirtėjo ir pumpuruojasi. Džiugu, žinoma, bet keista. Pirmą kartą taip rolleyes.gif Kame reikalas?  g.gif

pas mane daug felenopsiu taip daro ir ziedais dziugina nuolat,tik baigia nuzydet,tuoj pasiilgina ir vel zydi thumbup.gif as manau,kad cia tikrai nieko blogo,dziaukis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(22peliukas22 @ 2013 03 04, 19:29)
O aš pamačiusi pumpurelius ant dendrobium stiebo apsidžiaugiau, kad bus žiedų, bet....praėjus kuriam laikui pastebėjau, kad ten ne žiedai,  o lapeliai. Labai nesidomejau, bet ar jie leidžia šakeles? O gal ten vėliau ir žiedeliai pasirodys  g.gif

Sveikos, dejavau, kad mano dendrobium išleido stiebelius. Liūdėjau, kad nebus žiedų, tačiau gavau 2in1, ir naujus keikius ir keletą žiedelių. Smagumėlis. Ant kitos šakelės tik žiedeliai susiformavo, kai baigs žydėti atsinaujinsiu, nes labai jau prašosi persodinimo augalėlis.

Turiu dar vieną orchidėja, kuri prašosi persodinama, dar neseniai buvo numesta, tačiau šiandien apžiūrėjus aptikau, kad leidžia žiedstiebį. Nuojauta liepia persodinėti, ar nepakenksiu rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, mano draugytė turi daug falenopsių, tarp jų vieną tokį keistą, kuris jau antri metai pavasariais pradeda žydėt, bet vis neišsiskleidžia žiedai iki galo. Čia gal tokia veislė?
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Isdykelle @ 2013 04 23, 11:54)
Sveikos merginos, mano draugytė turi daug falenopsių, tarp jų vieną tokį keistą, kuris jau antri metai pavasariais pradeda žydėt, bet vis neišsiskleidžia žiedai iki galo. Čia gal tokia veislė?

na va toks įdomus hibridas "maišytas" su žiedais peloric formos..
Atsakyti