Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Sveikos, atsiprašau, nesu orchidėjų didelė augintoja, todėl visos temos neskaičiau, o greitai atsakymo rasti nepavyko tai paklausiu ką reiktų daryti? biggrin.gif
Rugsėjį gavau žydinčią orchidėją o ji nužydėjusi nudžiovino žiedkočius... Jie sudžiūvo visai iki pat išaugimo vietos, tai aš juos visiškai ir nukirpau (gal čia ir buvo klaida)... Na ir ką, man ta orchidėja išleido naują lapą- džiaugiausi, vadinasi ne miršta... Dabar leidžia antrą (tuojau pat po pirmojo), bet dabar man kyla dilema, kam man tie lapai, jei nėra žiedų...Tai klausimas toks- kaip ,,priversti" orchidėją išauginti žiedkotį? Nes dabar ji intensyviai sau lapus augina...
Atsakyti
QUOTE(BukSavimi @ 2013 04 29, 19:43)
Sveikos, atsiprašau, nesu orchidėjų didelė augintoja, todėl visos temos neskaičiau, o greitai atsakymo rasti nepavyko tai paklausiu ką reiktų daryti? biggrin.gif

o toli ar ilgai ieškoti ir nereikėjo - 1 puslapis, 1 žinutė raudonomis raidėmis parašyta "jei falenopsis ilgai nežydi.."
Atsakyti
Is pradziu as jas per daug liedavau, o dabar bijau perlieti tai laukiu ilgiau. As jas mirkau kartais pilu per virsu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zivile85: 29 balandžio 2013 - 19:41
IMG]http://i44.tinypic.com/r88mee.jpg[/IMG]

user posted image

Gal matysis skylute maziausiam lapuke
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zivile85: 29 balandžio 2013 - 19:53
man panašu, kad pagraužta kenkėjų.. sraigių nepastebėjot?
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 04 29, 19:10)
man panašu, kad pagraužta kenkėjų.. sraigių nepastebėjot?

Nu kad nieko nesimato. Ar reikia su ja ka nors daryti?
Atsakyti
QUOTE(zivile85 @ 2013 04 29, 21:29)

as irgi siulyciau pastebet gele ir paieskot "draugu" vazone,buna ant lapu,ant ziedastiebiu vaiksto...as kai turejau baltu tokiu vabalu pukuotu,tai degtine patepiau vietas,kur jie gausiai vaiksciojo,tai padejo po pirmo karto,bet cia negali nieko patart kol neradot nieko,nes nu tikrai kazkokie iskasti tie lapai g.gif
Atsakyti
Kreipiuosi pagalbos į žinoves. Mano phelonopsis numetė beveik visus lapus, ir tas vienintelis likęs toks ne koks - geltonuoja. Šiuo metu žydi, todėl persodinti nedrąsu. Prisegu nuotrauką.
user posted image
Didelio dėmesio priežiūrai niekada neskirdavau, bet augdavo puikiausiai - lapai žaliuodavo, žiedų visus metus būdavo apie 20. O šiemet kažkas atsitiko unsure.gif
Auginu be trąšų, ant rytinės palangės (vasarą nukeldavau ant žemės), todėl saulė nelabai galėjo nudeginti. Laistau periodiškai (kas porą savaičių) keliolikai minučių pamerkdama ir prausdavau dušu. Iki šiol patikdavo ir tikdavo tokia priežiūra... g.gif

Klausimai:
1. kas per velnias puola lapus? (šalia augančios orchidėjos lapai irgi pradėjo geltonuoti)
2. kaip gelbėti? jei persodinti, tai ar šiuo atveju galima, kai žydi ir/ar leidžia žiedų stiebą?

p.s. nuotraukoje ką tik laistytas, todėl drėgna. Šiaip tikrai nedrėgsta. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo morkine: 29 balandžio 2013 - 21:18
QUOTE(zivile85 @ 2013 04 29, 21:29)

sraigės išlenda palaisčius, stebėkit. taip pat stebėkit, ar nedidėja dėmė, ar kitur atsiranda tokių skylių.

QUOTE(morkine @ 2013 04 29, 22:16)
1. kas per velnias puola lapus? (šalia augančios orchidėjos lapai irgi pradėjo geltonuoti)
2. kaip gelbėti? jei persodinti, tai ar šiuo atveju galima, kai žydi ir/ar leidžia žiedų stiebą?

1. man atrodo, skrotelės puvinys. matyt, po dušo nenusausindavot skrotelės, lapų pažastėlių, vanduo ilgai užsibuvo ir iššaukė puvinį.
2. esamos orchidėjos neišgelbėsit, ji numes ir šį lapą. jei šaknys sveikos, gali išleisti naują skrotelę. tik bėda ta, kad dabar augalas jėgas eikvoja žydėjimui, o ne atsigavimui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 29 balandžio 2013 - 21:26
Ejau vel apziuret gelyte. Vazono padekliuke pamaciau tokiu mazu vabaliuku. Ka man dabar su daryt?
Atsakyti
QUOTE(zivile85 @ 2013 04 29, 22:26)
Ejau vel apziuret gelyte. Vazono padekliuke pamaciau tokiu mazu vabaliuku. Ka man dabar su daryt?

nu tai čia galima ir toliau speliot, kas per vabaliukai biggrin.gif dažniausiai būna vadinamieji drėgmės vabaliukai, kurie atsiranda per dažnai laistant orchidėją arba per ilgai užsistovėjus vandeniui padėkliuke / lekštutėj ar pan. vabaliukai labai maži, beveik peršviečiami, tokie? jei taip, nieko daryti nereikia, išnyksta gerai išdžiuvus substratui / šlapiai vietai.
jei ne tokie, tada prašom plačiau apie juos..
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 04 29, 22:25)

1. man atrodo, skrotelės puvinys. matyt, po dušo nenusausindavot skrotelės, lapų pažastėlių, vanduo ilgai užsibuvo ir iššaukė puvinį.
2. esamos orchidėjos neišgelbėsit, ji numes ir šį lapą. jei šaknys sveikos, gali išleisti naują skrotelę. tik bėda ta, kad dabar augalas jėgas eikvoja žydėjimui, o ne atsigavimui.

Gerai apžiūrėjau, jokio puvinio nesimato. Ar gali būti kokie kiti variantai be puvinio? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo morkine: 29 balandžio 2013 - 21:43