Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Vaidilu @ 2013 05 01, 16:32)
Tai dendrobi galima laikyti kieme ?

taip. kai naktį nusistovės +12-15, galima jau nešti.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 05 01, 18:06)
taip. kai naktį nusistovės +12-15, galima jau nešti.

o nebijot vabaliuku ir sraigiuku visokiu i lauka nesant g.gif ? as kadangi bute gyvenu,tai neturiu kur nest,bet va idomu pasidare smile.gif
o su paralonu tarp saknu tai siaubas,man irgi oncidium vos nepamire,gaivinas iki siol doh.gif dabar nesenai viena felenopsi gavau dovanu,tai keistas man jo substratas(samanotas kazkoks),ale zydi labai,saknys grazios,o uz poros savaiciu i kita buta kraustaus su visu savo turtu,tai nusprendziau nestresint ir pakankint nepersodinus truputi kol nauja buta pasieksim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aurawdg @ 2013 05 01, 23:53)
o nebijot vabaliuku ir sraigiuku visokiu i lauka nesant  g.gif ? as kadangi bute gyvenu,tai neturiu kur nest,bet va idomu pasidare  smile.gif

iš balkono nesu jokio vabalo namo atnešus, o kas augina nuosavuose kiemuose, tie profilaktiškai kartais ir prieš nešant namo augalus apdoroja insekticidais. kas dėl sraigių, tai irgi kažkaip nesu girdėjus, kad užsiveistų mastau.gif bet visko gali būti. žinau vieną, kas turi galimybę palikti augalus vasaroti lauke, tas būtinai taip ir daro, pliusų daugiau nei minusų - šviežias oras, geras vėdinimas, lietaus vanduo, temperatūrų skirtumas ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 02 gegužės 2013 - 08:03
Sveiki,
Stai kokia beda turiu, kiek imanoma ryskesne foto stengiausi padaryti.
user posted image

Jau kazkada klausiu, bet foto neturejau. Nezinau kaip gydyti gelytes... Saknys akimirkciu supuna, kazkaip uzsikrecia. Ir atskyrusi laikau as jas.... Persodinu, pasalinu supuvusias saknis, tada pradeda auginti grazias naujas... Viena ir zydejo, saknu graziu priaugo, lapus augino ir bumbt viena diena, ziuriu vel tas pats... verysad.gif
Gal kam teko susidurti? Nes jau bijau ir naujas pirkti...
Atsakyti
QUOTE(ashypsena @ 2013 05 02, 11:20)
Gal kam teko susidurti? Nes jau bijau ir naujas pirkti...

pelėsis čia. rinkites stambesnį substratą, jūsų gėlės neturi kuo kvepuot, blogai pradžiusta, todėl ir atsiranda pelėsis. taip pat galite vazonų šonuose pridaryti daugiau skylių.
kai persodinėsit, pamirkykit šaknis fungicide arba kalio permanganato tirpale.
Atsakyti
daznai kabarines geles isnesu i kiema,niekada nei sliuzu nei dar kazkokiu gyviu nebuvo schmoll.gif ir dabar kai tik orai bus tinkami daugiau kaip puse geliu is kabario keliaus i kiema thumbup.gif
ryt planuoju nusipirkti Cattleya,tik nzn pilno pav blush2.gif tik vat klausimas kaip su ju prieziura,nes labai sunkiai susidraugauju su orchem
Atsakyti
QUOTE(Vaidilu @ 2013 05 02, 14:26)
ryt planuoju nusipirkti Cattleya,tik nzn pilno pav  blush2.gif tik vat klausimas kaip su ju prieziura,nes labai sunkiai susidraugauju su orchem

apie priežiūrą galima paskaityti čia.
Atsakyti
QUOTE(Vaidilu @ 2013 05 02, 14:26)
daznai kabarines geles isnesu i kiema,niekada nei sliuzu nei dar kazkokiu gyviu nebuvo  schmoll.gif ir dabar kai tik orai bus tinkami daugiau kaip puse geliu is kabario keliaus i kiema  thumbup.gif
ryt planuoju nusipirkti Cattleya,tik nzn pilno pav  blush2.gif tik vat klausimas kaip su ju prieziura,nes labai sunkiai susidraugauju su orchem

as dar kai pradejau augint orchidejas turejau katleja,bet nepavyko mum susidraugaut,tai dabar galvoju kai jau siek tiek labiau pazengus,reiktu gal vel pabandyt,nes nu labai jos man wub.gif mire ji,nes buvo pilnos saknys paralono,as laisciau nezinodama ir nupuvo saknys,tai taip naujos noriu,bet bijau blogos baigties doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aurawdg @ 2013 05 02, 22:29)
as dar kai pradejau augint orchidejas turejau katleja,bet nepavyko mum susidraugaut,tai dabar galvoju kai jau siek tiek labiau pazengus,reiktu gal vel pabandyt,nes nu labai jos man  wub.gif mire ji,nes buvo pilnos saknys paralono,as laisciau nezinodama ir nupuvo saknys,tai taip naujos noriu,bet bijau blogos baigties  doh.gif

vienas svarbesnių dalykų katlėjų auginime - nepulti jas persodinėti tik nusipirkus arba tada kai netelpa vazone ir pan. katlėjos persodinamos, kai nauji auginiai pradeda augintis šaknis, nes po persodinimo senos šaknys dažniausiai nunyksta.
Atsakyti
QUOTE(aurawdg @ 2013 05 01, 23:53)

o su paralonu tarp saknu tai siaubas,man irgi oncidium vos nepamire,gaivinas iki siol  doh.gif

Orchidėjas galima auginti labai daug substratų - ir kiminuose, ir žievėse, ir porolono gabaliukuose, ir akmens vatos gabaliukuose, ir smulkintuose kamščiuose ir pan. ir t.t. Svarbiausia, kad substratas būtų nesukritęs ir pralaidus orui. Tiesiog orchidėjų fermose augintojai turi savo auginimo sistemą, jie tame patyrę, todėl gėlės puikiai auga.

Mes nemokame elgtis su tam tikrai substratais (tačiau jie patys savaime nėra blogis), todėl renkamės labiausiai tinkančius mūsų namams mirksiukas.gif

Pvz. aš nemoku elgtis su kiminais, todėl iš kart persodinu, jei tik gėliukas kiminuose atkeliauja. O kas moka, ir kam sekasi ir kiminuose orchidėjas puikiai augina mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 05 02, 22:36)

Sveiki,

gal galit pakomentuoti apie trąšas, kuriomis lepinate savo orchidėjas? Esat minėjus, kad naudojat skirtingas lapam ir šaknim bei žiedam.
Atsakyti
QUOTE(Avėja @ 2013 05 03, 07:54)
QUOTE(mumrikas @ 2013 05 02, 22:36)

Sveiki,

gal galit pakomentuoti apie trąšas, kuriomis lepinate savo orchidėjas? Esat minėjus, kad naudojat skirtingas lapam ir šaknim bei žiedam.

Prieš porą mėnesių baigiau trąšas, kuriose buvo didesnis azoto kiekis (žalios masės auginimui), bet nors užmušk nepamenu jų pavadinimo doh.gif Buvo pirktos kažkada seniau Žalioj Stotelėj. Dabar pirksiu taip pat parduodamas Žalioj stotelėj, bet vėl pavadinimo nežinau - visose ŽS dabar jų užvežta - vienos augalų augimo skatinimui, o kitos - žydėjimo. Tokie juodi buteliukai, o trąšos skystos.

Žiemą trąšas naudojau daug rečiau, o kartais palaistydavau su Superthrive arba su HB101. Dažniausiai pakaitomis naudoju Baltic agro ir orchidejos.lt trąšas - abejos ir man, ir mano augalams labai patinka.

Iš vis labiausiai mėgstu skysto pavidalo trąšas, nes man tada aišku su dozavimu, o ir išmaišyt labai lengva.

Rekomenduojamą dozę visad matuoju medicininiu švirkštu, nes mėgstu tikslumą biggrin.gif

Atsakyti