Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(zuzla @ 2013 05 02, 14:52)
pelėsis čia. rinkites stambesnį substratą, jūsų gėlės neturi kuo kvepuot, blogai pradžiusta, todėl ir atsiranda pelėsis. taip pat galite vazonų šonuose pridaryti daugiau skylių.
kai persodinėsit, pamirkykit šaknis fungicide arba kalio permanganato tirpale.

Oi, kaip nuraminot.... 4u.gif Aciu, zuzla, labai mirksiukas.gif
Tada ieskosiu stambaus substrato, nes parduotuvese jo paskutiniu metu nebuna, tai vis smulku pirkau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ashypsena: 03 gegužės 2013 - 08:42
kaip minėjo Mumrikas orchidėjas (ir falenopsius tame tarpe supratau) galima auginti įvairiame grunte. Ar galiu sulaužyti uosio (tikriausiai, kad uosio) sausą žievę ir joje pasodinti falenopsį. tokia graži ta žievė, stora, išdžiūvusi. Ar visgi reikia auginti pušų žievėje? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laurutexxxx @ 2013 05 03, 09:53)
kaip minėjo Mumrikas orchidėjas (ir falenopsius tame tarpe supratau) galima auginti įvairiame grunte. Ar galiu sulaužyti uosio (tikriausiai, kad uosio) sausą žievę ir joje pasodinti falenopsį. tokia graži ta žievė, stora, išdžiūvusi. Ar visgi reikia auginti pušų žievėje? smile.gif

Bet kokiame neutraliame substrate galima auginti orchidėjas, bet žievė jau turi tam tikrų cheminių elementų ir manau dėl didžiausio tinkamumo orchidėjoms ji yra pasirinkta (o ir yra palyginus lėtai). Dėl uosio žievės nieko nežinau, bet kažkaip neteko girdėt, kad joje būtų auginamos orchidėjos g.gif
Atsakyti
Kuom patartumėt bakterinę infekciją "gydyti": previkur? tik lieti ar ir purkšti... Parsisiunčiau masdevallia su dovanom verysad.gif
Atsakyti
labas vakaras, neaišku man kaip laistomos orchidėjos, kurios pasodntos keramikiniuse vazonėliuse su skylute. Užpilu aš pavyzdžiui vandens, jis visas per tą skylę išbėga. Išpilu vandenuką iš lėkštutės ir nesuprantu ar čia taip perliejus jos jau pasilaistė? O gal tuos keramikinius vazonėlius Jūs mirkote? Bet jei orchidėjų daug... Galvoju gal kokia lipnia juosta tą skylę užklijuoti. Jei vazonėlis molinis neglazūruotas vanduo išgaruotų greit, daug jo nepilčiau.... Patarkite man. Ačiū Jums.
Atsakyti
QUOTE(Aistė S @ 2013 05 03, 20:47)
labas vakaras, neaišku man kaip laistomos orchidėjos, kurios pasodntos keramikiniuse vazonėliuse su skylute. Užpilu aš pavyzdžiui vandens, jis visas per tą skylę išbėga. Išpilu vandenuką iš lėkštutės ir nesuprantu ar čia taip perliejus jos jau pasilaistė? O gal tuos keramikinius vazonėlius Jūs mirkote?  Bet jei orchidėjų daug... Galvoju gal kokia lipnia juosta tą skylę užklijuoti. Jei vazonėlis molinis neglazūruotas vanduo išgaruotų greit, daug jo nepilčiau.... Patarkite  man. Ačiū Jums.

nieko užklijuot tikrai nereikia.
aš merkiu keramikinius taip pat kaip ir plastikinius, po 3-4 vazonus virtuvės kriauklėj. vasarą sustatau visas į vonią ir laistau dušu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 03 gegužės 2013 - 19:56
QUOTE(Aistė S @ 2013 05 03, 20:47)
labas vakaras, neaišku man kaip laistomos orchidėjos, kurios pasodntos keramikiniuse vazonėliuse su skylute. Užpilu aš pavyzdžiui vandens, jis visas per tą skylę išbėga. Išpilu vandenuką iš lėkštutės ir nesuprantu ar čia taip perliejus jos jau pasilaistė? O gal tuos keramikinius vazonėlius Jūs mirkote?  Bet jei orchidėjų daug... Galvoju gal kokia lipnia juosta tą skylę užklijuoti. Jei vazonėlis molinis neglazūruotas vanduo išgaruotų greit, daug jo nepilčiau.... Patarkite  man. Ačiū Jums.

Visos maniškės 109 orchidėjos auga moliniuose glazūruotuose vazonuose - aišku su skylutėmis dugne. Aš jų jau treti metai nemirkau, nes kol tiek pamirkyčiau, tai kukuot į medį įsilipus norėtųsi lotuliukas.gif

Aš tiesiog laistau per viršų arba purškiu substratą (dažniausiai pastaruoju būtų, nes procesas labai greitas ir substratas sudrėgsta tolygiai). Aišku purkštuvas turi būti labai patogus - reguliuotis srovės stiprumas, lengvai spaustis.

Ir kaip matau praktiškai augalams laistymo per viršų visiškai pakanka - orientuojuosi pagal medinius pagaliukus. Gerai auga, žydi, gyvenimu nesiskundžia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 05 03, 21:22)
Visos maniškės 109 orchidėjos auga moliniuose glazūruotuose vazonuose - aišku su skylutėmis dugne. Aš jų jau treti metai nemirkau, nes kol tiek pamirkyčiau, tai kukuot į medį įsilipus norėtųsi lotuliukas.gif

Aš tiesiog laistau per viršų arba purškiu substratą (dažniausiai pastaruoju būtų, nes procesas labai greitas ir substratas sudrėgsta tolygiai). Aišku purkštuvas turi būti labai patogus  - reguliuotis srovės stiprumas, lengvai spaustis.

Ir kaip matau praktiškai  augalams laistymo per viršų visiškai pakanka - orientuojuosi pagal medinius pagaliukus. Gerai auga, žydi, gyvenimu nesiskundžia biggrin.gif

109 blink.gif oho thumbup.gif
as irgi nemirkau,laistau ir purskiu smile.gif
Atsakyti
vakar persodinau savo žydintį falenopsį, nes ant to plastikinio vazono visada būdavo užsidėjus rasa, ir šaknys kažkokios pajuodavusios vietomis. Išėmiau iš vazono, o viduje, tarp šaknų, kumščio dydžio samanų gniužulas, aplinkuj šaknys nupuvusios. Tai nukirpau šaknis, liko tik kelios varkšelės... Persodinau, tikiuosi gėlytė ant manęs nesupyks ir nenumes žiedus.. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(laurutexxxx @ 2013 05 04, 21:08)
nukirpau šaknis, liko tik kelios varkšelės...  Persodinau, tikiuosi gėlytė ant manęs nesupyks ir nenumes žiedus.. schmoll.gif

kai lieka mažai šaknų, rekomenduojama nukirpti žiedynstiebį, kad gėlė neeikvotų jėgų žydėjimui, o skirtų jas atsigavimui, naujų šaknų auginimui. nukirptą žiedynstiebį galima pamerkti.
Atsakyti
galvojau, radau naują gerą substratą orchidėjoms, juk sudėtis - pušies žievė (80%), agroperlitas, kiminų plaušai.. 8 lt išmesti..

user posted image

user posted image
Atsakyti
Reanimuoju dvi orchidejas viena vandute, o kita , mano pirmoji, falenopsis. Mano, neprofesionaliu supratimu, jos pradejo leisti sakneles, bet man atrodo, kad orines. klausimas toks, ar galima tas orines saknis kist i zieves ? g.gif Vandute dar tik viena trumpa uzaugino, tai dar ir anksti tai daryt, bet domiuosi is anksto. Falenopsis dar tik ruosiasi leist saknele, bet turi keleta oriniu is anksciau. Kadangi ilga laika neleido saknu i zieves, tai pastaciau reanimuot. Saknys vazone buvo absoliuciai visos nupuvusios blush2.gif per savo nezinojima kaip auginti, nukentejo geliukas... tikiuosi, kad atsigaus.
Atsakyti