QUOTE(zuzla @ 2013 05 05, 09:47)
galvojau, radau naują gerą substratą orchidėjoms, juk sudėtis - pušies žievė (80%), agroperlitas, kiminų plaušai.. 8 lt išmesti..
joooooooooooo, liudisijoms kaip tik
QUOTE(huga @ 2013 05 05, 10:38)
Reanimuoju dvi orchidejas viena vandute, o kita , mano pirmoji, falenopsis. Mano, neprofesionaliu supratimu, jos pradejo leisti sakneles, bet man atrodo, kad orines. klausimas toks, ar galima tas orines saknis kist i zieves ?
reikia sudaryti sąlygas, kad šaknys pačios į substratą augtų - tiesiog sukišus orines šaknis į substratą didžiulė tikimybė, kad jos supus, nes nėra prisitaikiusios augti tokiomis sąlygomis

Jei dabar substrate šaknų nėra, vadinasi orines joms augant galima kažkiek lenkti, kreipti substrato link ir jos turėtų natūraliai į jį augti.
O vat tada turi būti tinkama priežiūra, kad ten jos nenupūtų - kažkas iki šiol buvo daoma blogai, kad šaknys nupuvo
QUOTE(Violeta* @ 2013 05 05, 11:28)
bet ką daryt su " vaikais", nes kol žydi, tegu būna, bet po žydėjimo norėsiu persodint..

ar labai jie alina motininį krūmą? ar yra racijos atskirt? kada žydėtų jei atskirčiau? nes namie apie 15 vnt, nalabi vietos yr kur dėt, ypač kai mažas gėlininkas auga..
o viešpačiukai,
109? čia reik etato jau tiek apeit..
o pagaliukai man įdomu, aš tai pagal lapus matau

irgi auga, nesiskundžia
o kodėl jūs norite jas atskirti (ypač kai rašote, jog vietos namuose nėra per daug) - man kaip tik gražu kuo didesni kerai ir automatiškai didesnė tikimybė, kad išleis daugiau žiedynstiebių. Varginti motininio kero nevargina, jei tinkama orchidėjos priežiūra, pakankamai maistinų medžiagų, o ir dažniausiai keikiai savo šaknis išleidžia
etatu dirbu darbe, o orchidėjos yra "užklasinė" veikla arba hobių hobis
O kaip orientuotis pagal lapus

Jei jau ima glebti, tai ne tai kad laikas orchidėją laistyti - jau tokiu atveju pasireiškia rimtas drėgmės trūkumas ir augalui tokie perdžiovinimai nėra sveika

Lapai net pradžiuvus substratui turi likti tvirti, kieti