Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Sveikos, maniau kad apie phaleonopsius žinau ko gero viską, bet ne viską, reik rodos ir man smile.gif ...esmė, kad kelios "senės', nuotabiai žydinčios, ėmė ir pasidaugino, iš šaknų, iš žemės išlindę yr nauji auginiai, vienam vazone du ir kitam du, sprindžio dydžio...orches tos man labai mielos spalvos..na ir aišku džiaugiuos..bet ką daryt su " vaikais", nes kol žydi, tegu būna, bet po žydėjimo norėsiu persodint.. g.gif ar labai jie alina motininį krūmą? ar yra racijos atskirt? kada žydėtų jei atskirčiau? nes namie apie 15 vnt, nalabi vietos yr kur dėt, ypač kai mažas gėlininkas auga..

va toks maždaug prieaugio vaizdas..

user posted image

QUOTE(mumrikas @ 2013 05 03, 20:22)
Visos maniškės 109 orchidėjos auga

orientuojuosi pagal medinius pagaliukus. Gerai auga, žydi, gyvenimu nesiskundžia biggrin.gif

o viešpačiukai, 109? čia reik etato jau tiek apeit..

o pagaliukai man įdomu, aš tai pagal lapus matau g.gif irgi auga, nesiskundžia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 05 gegužės 2013 - 10:35
QUOTE(zuzla @ 2013 05 05, 09:47)
galvojau, radau naują gerą substratą orchidėjoms, juk sudėtis - pušies žievė (80%), agroperlitas, kiminų plaušai.. 8 lt išmesti..

joooooooooooo, liudisijoms kaip tik lotuliukas.gif

QUOTE(huga @ 2013 05 05, 10:38)
Reanimuoju dvi orchidejas viena vandute, o kita , mano pirmoji, falenopsis. Mano, neprofesionaliu supratimu, jos pradejo leisti sakneles, bet man atrodo, kad orines. klausimas toks, ar galima tas orines saknis kist i zieves ? 

reikia sudaryti sąlygas, kad šaknys pačios į substratą augtų - tiesiog sukišus orines šaknis į substratą didžiulė tikimybė, kad jos supus, nes nėra prisitaikiusios augti tokiomis sąlygomis 4u.gif Jei dabar substrate šaknų nėra, vadinasi orines joms augant galima kažkiek lenkti, kreipti substrato link ir jos turėtų natūraliai į jį augti.

O vat tada turi būti tinkama priežiūra, kad ten jos nenupūtų - kažkas iki šiol buvo daoma blogai, kad šaknys nupuvo g.gif

QUOTE(Violeta* @ 2013 05 05, 11:28)
bet ką daryt su  " vaikais", nes kol žydi, tegu būna,  bet po žydėjimo norėsiu persodint.. g.gif ar labai jie alina motininį krūmą? ar yra racijos atskirt? kada žydėtų jei atskirčiau? nes namie apie 15 vnt, nalabi vietos yr kur dėt, ypač kai mažas gėlininkas auga..

o viešpačiukai, 109? čia reik etato jau tiek apeit..

o pagaliukai man įdomu, aš tai pagal lapus matau  g.gif irgi auga, nesiskundžia  smile.gif

o kodėl jūs norite jas atskirti (ypač kai rašote, jog vietos namuose nėra per daug) - man kaip tik gražu kuo didesni kerai ir automatiškai didesnė tikimybė, kad išleis daugiau žiedynstiebių. Varginti motininio kero nevargina, jei tinkama orchidėjos priežiūra, pakankamai maistinų medžiagų, o ir dažniausiai keikiai savo šaknis išleidžia 4u.gif

etatu dirbu darbe, o orchidėjos yra "užklasinė" veikla arba hobių hobis ax.gif

O kaip orientuotis pagal lapus blink.gif Jei jau ima glebti, tai ne tai kad laikas orchidėją laistyti - jau tokiu atveju pasireiškia rimtas drėgmės trūkumas ir augalui tokie perdžiovinimai nėra sveika schmoll.gif Lapai net pradžiuvus substratui turi likti tvirti, kieti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 05 05, 10:58)
etatu dirbu darbe, o orchidėjos yra "užklasinė" veikla arba hobių hobis ax.gif

O kaip orientuotis pagal lapus blink.gif  Jei jau ima glebti, tai ne tai kad laikas orchidėją laistyti - jau tokiu atveju pasireiškia rimtas drėgmės trūkumas ir augalui tokie perdžiovinimai nėra sveika schmoll.gif  Lapai net pradžiuvus substratui turi likti tvirti, kieti mirksiukas.gif

Ačiū už atsakymą 4u.gif

na...mano požiūris į gėles darosi buitiškas vartotojiškas...ne kolekcijos namie norisi, o daug daug ilgai besilaikančių, akis ir širdį džiuginančių žiedų...orchidėjos, phal man ta prasme idealios..na..tai labai suprantu ' užklasines' veiklas, bet kartu gyvenimas ir pakoreguoja..va..phal auginu gal kokie 5 metai. Tai pirmieji antrieji metai buvo bandymo ir mokymosi..taigis, galiu pasakyt, kad mano phal ko gero, drėgmės trūksta..nes matau, kaip lapai ima biški 'leipti', pasvirti žemyn..pasakysiu, kai buvo laikas reguliariai mirkant..vis puvinys, tai samanos, pelėsis, tas, tai anas, žydėdavo ne super, bet salotos buvo superinės...o va..jau keli metai vis per komandiruotes..nėštumas, lelius ir pan..buvo laikas kai jos padžiūdavo, iki lapų glebimo...čia dažniausiai pačiu vidurvasariu..po pavasarinio nužydėjimo...tai ant rudens atsigaudavo, ir apsipildavo pasakišku kiekiu žiedų..žydėdavo nebe du , o tris kartus metuose, aišku, kai imdavo leisti žiedkočius, labai žiūrėdavau, kad dregmės netrūktų ..ir dabar mirkau retokai, dažniausiai tik nupurškiu...na ir virtuvėj strilizatorius garų kasdien po kelis kartus jungiamas vaiko reikmėms..tai..gal drėgmės ir trūksta, ber reziume, žiedynai superiniai..o tas padžiovinimas man padeda pražydint jas. tai gaunasi ,kad savaime mažiau priežiūros ir geresni rezultatai. g.gif nežinau, tiesiog manau, jei žydi ir dar vaikus veda, tai juk gerai viskas g.gif

Maždaug taip žydi...

user posted image

aišku, dabar galvoju, kad su didesniu drėkinimu gal dar didesni žiedai būt buvę... g.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 05 gegužės 2013 - 12:40
Sveikos,

Jungiuosi prie jūsų 4u.gif

Dėl orchidėjų, ypač phalenopsių, kaip sakant nelepiųjų drugelių, tai auga pas mane jos jau keli metai, geriausia ant rytinės palangės mirksiukas.gif ir žydi vos ne pastoviai, dabar pradėjo augint ūgliukus, o viena labai įdomiai augina biggrin.gif nesu dar taip mačius, nufotografuosiu ir įkelsiu nuotraukėlę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Briggittte: 05 gegužės 2013 - 12:31
QUOTE(zuzla @ 2013 05 05, 11:17)
galvojau, radau naują gerą substratą orchidėjoms, juk sudėtis - pušies žievė (80%), agroperlitas, kiminų plaušai.. 8 lt išmesti..

user posted image

user posted image

ant to paties ir aš pasimoviau doh.gif
Atsakyti
O pas mane Ludisios vienas lapas matomai perkaito sauleje unsure.gif pats lapo galas per kelis pirstus pageltes,visi kiti sveiki doh.gif tiek kad ji pas mane siaubingai pleciasi i sonus,jei taip plesis reiks staliuko jai atskiro doh.gif Miniuke labai intensyviai auginasi lapa,bet dienomis jis dideja thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, ruosiuosi persodinti nuzydejusi falenopsi, manau kad rasiu viduje keliata supuvusiu saknu, galvoju pasiteirausiu jusu kokio stiprumo kalio permanganate reiketu pamirkyti augaliuka ir kiek laiko, bijau pakenkti sveikom saknim su tuo tirpalu. Ir dar kyla klausimas ar pries imantis darbu reikia palaistyti gele ar mirkymas tirpale skaitysis kaip palaistymas. Jau tris orchidejas "permylejau" su sia noreciau padaryti viska kuo teisingiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(asmodeja @ 2013 05 06, 11:56)
Sveikos merginos, ruosiuosi persodinti nuzydejusi falenopsi, manau kad rasiu viduje keliata supuvusiu saknu, galvoju pasiteirausiu jusu kokio stiprumo kalio permanganate reiketu pamirkyti augaliuka ir kiek laiko, bijau pakenkti sveikom saknim su tuo tirpalu. Ir dar kyla klausimas ar pries imantis darbu reikia palaistyti gele ar mirkymas tirpale skaitysis kaip palaistymas. Jau tris orchidejas "permylejau" su sia noreciau padaryti viska kuo teisingiau  ax.gif

tirpalas turėtų būti lengvai ružavas, pamirkyti 15-20 min, tai skaitysis kaip laistymas. reikėtų pamirkyti ir prieš išimant iš vazono, tuomet sena žievė lengviau atsiskirs nuo šaknų, o ir pačios šaknys bus lankstesnės.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 05 06, 11:07)
tirpalas turėtų būti lengvai ružavas, pamirkyti 15-20 min, tai skaitysis kaip laistymas. reikėtų pamirkyti ir prieš išimant iš vazono, tuomet sena žievė lengviau atsiskirs nuo šaknų, o ir pačios šaknys bus lankstesnės.

Ir tada dar nukarpius supuvusias saknis tas vietas patepti cinamonu taip?
Atsakyti
QUOTE(asmodeja @ 2013 05 06, 12:10)
Ir tada dar nukarpius supuvusias saknis tas vietas patepti cinamonu taip?

permanganate mirkysit jau pašalinus supuvusias šaknis, ten pjūvio vietos ir dezinfekuosis.
Atsakyti
Aciu uz pagalba, dabar viskas aisku thumbup.gif
Atsakyti

Patarkit kokias kompleksines trasas verta isigyti, ju tokia gausybe, kad sunku issirinkti ax.gif
Turiu pirmaji falenopsi po ilgo laikotarpio ax.gif kazkada turejau schultz orchideju trasas 4u.gif
Atsakyti