Toks klausimas.
Falenopsio šaknys pūva, kai yra perlaistoma.
O kokiais atvejais šaknys džiūna? Palaistyti nepamirštu...
Kodėl praktiškai visų šaknų galiukai sudžiūvę? Neatmetu, kad tokį nusipirkau, bet vis tik įdomu sužinoti priežastį.
QUOTE(Savvy @ 2013 03 28, 12:50)
O kokiais atvejais šaknys džiūna? Palaistyti nepamirštu...
jei kalbam apie šaknis substrate, ne apie orines, gali "nudegti" nuo trąšų, per daug kalkėto vandens, taip pat gali būti sausas puvinys - infekcinis susirgimas, skaityti čia.

sveikos mergaites, gal galit pagelbet? grizau namo su savo svajone ir va ,radau ,visa vazono pavirsiu voratinklis aptraukias

QUOTE(giedruze @ 2013 03 28, 17:20)
sveikos mergaites, gal galit pagelbet? grizau namo su savo svajone ir va ,radau ,visa vazono pavirsiu voratinklis aptraukias
cia aprinkau , o paskui sugalvojau foto daryt
galvoju , kad erkutes gal? puola
aciu visom

gal šiaip voriukas gyvena, pasitaiko

apžiūrėkit lapus, jei bus mažyyyyyyčių judančių rudų taškelių - erkutės - insekticidas.
skaiciau , kad su cesnaku nuoviru, gal profilaktiskai pabandyt labai bijau , kad kitu gelyciu neuzkretstu, nes jau turiu skaudzia patirti kai viena gelyte uzkrecia 30 ir viskas
QUOTE(giedruze @ 2013 03 28, 17:31)
skaiciau , kad su cesnaku nuoviru, gal profilaktiskai pabandyt labai bijau , kad kitu gelyciu neuzkretstu, nes jau turiu skaudzia patirti kai viena gelyte uzkrecia 30 ir viskas
apie nuovirą nieko negirdėjau, tik apie šviežio česnako tarkiys arba sultis - padengti lapus. taip pat galima naudoti spiritą.
mergynos help, siandien po dusu nuploviau gelyte pradejau valyt spiritu ogi ziuriu po vazoneli laksto mazi vabaliukai, ir dar negana vazone rangose kirmele kazkokia permatoma , ant lapu suprantu nupursei ir viskas , o cia viduje vazono man ja persoditi ? ar palaistiti kazkom

QUOTE(giedruze @ 2013 03 29, 17:25)
mergynos help, siandien po dusu nuploviau gelyte pradejau valyt spiritu ogi ziuriu po vazoneli laksto mazi vabaliukai, ir dar negana vazone rangose kirmele kazkokia permatoma , ant lapu suprantu nupursei ir viskas , o cia viduje vazono man ja persoditi ? ar palaistiti kazkom

jei vabaliukai maži ir balti/permatomi, tai greičiausiai drėgmės vabaliukai, išnyks gerai išdžiuvus substratui.
dėl kirmelės nežinau. aš persodinčiau. visada persodinu parduotuvėje įsigytas orchidėjas.
QUOTE(zuzla @ 2013 03 28, 13:47)
jei kalbam apie šaknis substrate, ne apie orines, gali "nudegti" nuo trąšų, per daug kalkėto vandens, taip pat gali būti sausas puvinys - infekcinis susirgimas, skaityti čia.
Mano orchidejos irgi liko tik orines saknys

QUOTE(rsc @ 2013 03 29, 21:42)
Mano orchidejos irgi liko tik orines saknys
Lapai kol kas gazus. Ar galima dar isgelbeti? 

jei yra šaknys, lapai, ką gelbėti?
sodinkit ant substrato, palaikykit drėgmę, naujos šaknys pradės augt į substratą.
QUOTE(zuzla @ 2013 03 29, 22:26)
sodinkit ant substrato, palaikykit drėgmę, naujos šaknys pradės augt į substratą.
Tai kad ji pasodinta, laistoma, o saknys liko tik ore

QUOTE(zuzla @ 2013 03 30, 00:26)
O gal zinot per kiek mazdaug laiko jos pradeda augti

QUOTE(rsc @ 2013 03 30, 01:24)
Mano pirmoji orchideja va taip egzistuoja, nei mirsta galutinai, nei saknis auginasi