Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija

QUOTE(bevardė @ 2013 03 21, 15:08)
man irgi keista, kad nuo šios ligos yra tik vienas vaistas ir tik vienas to vaisto gamintojas. Geriu tą tiroksiną ir dozę didelę net 150, ale ATPO padidėjo nuo 500 iki 1300.

ATPO (autoantikūnai prieš skydliaukės peroksidazę) nepriklauso nuo vartojamo tiroksino. Juos įtakoja bendra organizmo būklė, imunitetas (!). Pasidarysit dar kartą, gali būti 300. Bet visą gyvenimą bus virš normos. Na, teoriškai mąstant, idealiai pašalinus skydliaukę, turėtų palaipsniui mažėt.

Visai įdomus pastebėjimas - kad skydliaukę "gadina" sūnūs bigsmile.gif Šito dar negirdėjau. Aš pati gimiau ir dabar po studijų grįžau gyvent į miestelį, netoli Visagino, tai čia labai daug sergančių skydliaukių.

Atsakyti
Mano gydytoja pasakė, kad šią ligą greičiausiai turiu dėl Černobilio avarijos.

Labai tikiuosi kad skydliaukės tada greit neturėsiu, dabar ji pati savaime yra, skylėta visa kaip sūris smile.gif Nes tiesą pasakius, kol nepradėjau gydymo tol jaučiausi žymiai geriau.
Atsakyti
O kiek laiko gydotės? Aš jau apie 4 metus, per tą laiką spėjau ir apnėštėt, ir antro vaiko susilaukt. Viskas atsirado gimus pirmam vaikui, anksti susizgribau: nekrito svoris (iki priešnėštuminio buvo likę 5-6kg, bet man tai nepatiko), kažkokie trumpi silpnumo, nuovargio momentai, smarkiai pradėjau valgyt saldumynus. Šeimos gydytoja pasakė: tu nenorėk po gimdymo manekenė būt, nuovargis - irgi normalu. Bet pasidariau mokamus tyrimus slapta nuo jos (tth, ft4 ir atpo) ir tada su rezultatais atėjau siuntimo pas endokrinologą.
Atsakyti
Nepamenu kiek laiko gydausi, gal 3 gal 4 metus. Ligą nustatė atsitiktinai, tiesiog darbe buvo planinis sveikatos tikrinimas ir buvo galimybė platesnius tyrimus pasidaryt, tai ir pasidariau. Va tada ir rado TTH -54, ATPO 500 ar 600 nepamenu jau. Tada pasidariau echo, rado skylėtą skydliaukę, kai nuėjau su visais tyrimais pas endo (pažįstamą) ji pati pasakė, kad jei nematyti tyrimų atsakymų niekada net neįtartų jos turiu šią ligą. Va tada ir pradėjo gydymą. Dabar kartais jaučiu hipotirozės kartais net hipertirozės požymius.
Pirmą kartą man tiroiditą įtarė dar 19 metų kai buvau, nes jutau kakle dusinimą, turiu šienligę tai išsigandau kad gal astma prasidėjo, bet gydytoja liepė pasidaryt kraują dėl skydliaukės, po kurių pasakė, jog kažkokio hormono linkę mažėt (tada dar nieko nenutuokiau apie tuos hormonus) bet sakė gydyt dar nereikia o liepė pasitikrint po 4 m. Per tą laiką susilaukiau sūnaus pirmo, tada nuėjau jau pas pažįstamą endo, ji tyrimų nedarė (o be reikalo) tieisog pakalbėjom ji mane iščiupinėjo išklausinėjo ir nuramino, kad matyt nėštumas viską sutvarkė. Tada susilaukiau antro vaiko (kas keisčiausia labai lengvai pastojau), o tada grįžus į darbą per patikrinimą ir sužinojau kokį "džiaugsmą " turiu.
Atsakyti
Nėštumas hipotirozę gydo, nes vaisiaus gaminamas tiroksinas patenka į motinos kraujotaką. Vaisiui tai pavojinga, gali vaikas gimt su įgimta hipotiroze. Aš vartoju tiroksiną ir reguliariai tikrinuosi tth. Dabar jau rečiau darausi tyrimą, kartais pagal savijautą savavališkai pasididinu arba pasimažinu dozę 25mg. Per nėštumą tikrinausi tth tris kartus - norma, gėriau po 75mg. Po gimdymo pasidariau tth - žemiau normos, net neišmatuojamas kiekis. Tada širdis kartais labai stipriai užsikalatodavo. Liepė palaipsniui nutraukt tiroksiną ir po nevartojimo mėnesio pasitikrint. Atsakymas buvo šiek tiek virš normos. G rįžau į hipotirozę.
Atsakyti
Aš nėščia būdama net neįtariau kad sergu. Be to su antru pastojau vos nutraukus KT, net ginekologė stebėjosi kaip greitai. O su tiroiditu labai sunku pastot kiek žinau, mano draugė serga tai kankinasi po šiai dienai, du kart pastojo ir tai negimdiniai nėštumai buvo. O man atrodo tereikėjo panorėt ir jau nėščia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ganyta @ 2013 03 21, 10:06)
Ateinantį trečiadienį lėksiu pasirodyti pas Šidlauską, įdomu kaip čia man toliau bus smile.gif

Panos, o kam nors pavyko gydantis skydlaiukę susitvarkyti savo svorį?smile.gif 4u.gif

As kai buvau metus gert tiroksina padidejo man svoris,o kai dabar geriu reguliariai ,tai man svoris nukrito biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2013 03 21, 14:43)
Viskas atsirado gimus pirmam vaikui, anksti susizgribau: nekrito svoris (iki priešnėštuminio buvo likę 5-6kg, bet man tai nepatiko), kažkokie trumpi silpnumo, nuovargio momentai, smarkiai pradėjau valgyt saldumynus. Šeimos gydytoja pasakė: tu nenorėk po gimdymo manekenė būt, nuovargis - irgi normalu. Bet pasidariau mokamus tyrimus slapta nuo jos (tth, ft4 ir atpo) ir tada su rezultatais atėjau siuntimo pas endokrinologą.

Kaip apie mane parašyta smile.gif saldumynų dėl manęs galėjo ir nebūt, bet staiga noras begalinis atsirado smile.gif Aš dar ir nervinga bais patapau smile.gif Dar tik savaitę geriu tiroksiną, bet šiaip jaučiuosi geriau, net oda nebe tokia sausa pasidarė. Bet gerti vandenį galiu kibirais ryte smile.gif
Gegužę varysiu pas Šidlauską. Kurios lankotės pas jį ar iš anksto pasidaryt kraują, ar pirmiau pas jį nueit?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pilkoji28: 22 kovo 2013 - 12:30
QUOTE(pilkoji28 @ 2013 03 22, 13:29)
Kaip apie mane parašyta smile.gif saldumynų dėl manęs galėjo ir nebūt, bet staiga noras begalinis atsirado smile.gif Aš dar ir nervinga bais patapau smile.gif Dar tik savaitę geriu tiroksiną, bet šiaip jaučiuosi geriau, net oda nebe tokia sausa pasidarė. Bet gerti vandenį galiu kibirais ryte smile.gif
Gegužę varysiu pas Šidlauską. Kurios lankotės pas jį ar iš anksto pasidaryt kraują, ar pirmiau pas jį nueit?

sveika, po operacijos pasalinus visa skydliauke ir pradejus vartoti tiroksina, man irgi padidejo troskulys, ko niekada gyvenime nebuvo, tyri ir cukru, norma,
kiek esu , skaiciusi kelios merginos irgi monejo, kad daugiau vartoja vandens
o del saldumynu-buvau megeja visa gyvenima, bet paskutiniu metu, be bandeliu negaliu gyventi lotuliukas.gif galiu valgyti ir valgyti
Atsakyti
QUOTE(pilkoji28 @ 2013 03 22, 13:29)

Kai pas ji nueinu,tai ir pasako kokiu tyrimu reikia ir vietoj paima ,žinoma už viską tenka susimoketi biggrin.gif tik einant pas ji ta diena nereikia gerti tiroksino 4u.gif
Atsakyti
Aš irgi kai pradėjau gerti tiroksiną mane labai troškindavo. Bet po kokių 2 savaičių lyg ir vėl normaliai buvo, taip kaip pradžioj netroškino.
Atsakyti
QUOTE(Ynka @ 2013 03 22, 14:21)
Kai pas ji nueinu,tai ir pasako kokiu tyrimu reikia ir vietoj paima ,žinoma už viską tenka susimoketi biggrin.gif tik einant pas ji ta diena nereikia gerti tiroksino  4u.gif

sveiki, nesuprantu as jau nieko-vieni liepia gerti tiroksina tyrimu diena, kit-liepia negerti,
tai kaip reikia is tiesu daryti,
man kaskaip tapo idomus mano tyrimai,
keista tai, kad ryte isgeriu, na ir kaskur po pietu, dazniausia vykstu pas gyd, vis randa hipotireoze, mazesne ar didesne, o uztikau naktini tyrima, buvo problemu, kvietem greitaja, gyd papuole puiki , tyrimu kruva ir tth darytas, kas nustebino, kad tai buvo naktis , prajus daugiau nei 14 val po isgerto tiroksino , normalus tth, nesuvedu as atsakymu, daryta sanatriskiu laboratorijoje visi tyrimai,
Atsakyti