Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija

QUOTE(xiuke @ 2013 03 26, 11:33)
thumbup.gif REALIAI taip ir turi buti, kam kitam vaistai reikalingi? man ir padejo, bet buna dienu kai tycia, kad uzeina blogumai net po vaistu, tokia savijauta zinokit buna, kaip po gero baliuko... doh.gif ir visa diena taip issilaiko...bet aciu d retai jau bepasitaiko...o jei nepadeda tiroksinas , manau, reikia ieskoti kitu negalavimu priezasciu, gal visai ne skydliauke itakoja...as kadangi storule, tai manau daug ka svoris dar itakoja, bandau kovoti, turejau vilties , kad tiroksinas pades numesti kelis kg, deja deja...svarbu  kad nebeauga kosminiu greiciu...
beja kas vartojat jau n metu papasakokit, kaip bus toliau, dabar jei pasidarau tyrimus (balandi priklauso) ir jie jau zenkliai manau bus geresni, tai kaip bus su tiroksinu? nutrauks ji, ar mazins doze?

tiroksina vartoju jau beveik 3 metus... niekas jo nenutraukia ir turbut niekada nenutrauks...
labai retais atvejais tiroksinas nutraukiamas... siaip tiroksinas visam gyvenimui (buna isimciu, bet labai retai)
Atsakyti
Man spaudimas kartais labai nukrenta, nors prieš nėštumą ir nėštumo metu buvo padidėjęs. Svoris tai galėtų pakrist, bet ir šaukštas prie jo mažėjimo tikrai neprisideda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sau_lu_te @ 2013 03 26, 12:43)

labai retais atvejais tiroksinas nutraukiamas... siaip tiroksinas visam gyvenimui (buna isimciu, bet labai retai)

vadinasi esu viena is tu, kuriai visam laikui, bet pagerejus tyrimams, jis mazinamas? kas kiek laiko per metus butina darytis tyrimus?
as va viena turiu pazistama, tai laukesi, tiek stresavo ale pergyveno, gere tiroksina...dabar ziuriu jau vaikui jos 2metai, bet po gimdymo mete visus vaistus ir dzin jai...tai ir galvoju, kodel ji nebegeria g.gif , su tiroksinu ji buvo pametusi labai daug svorio, uztat dabar kai maciau vel isstambejo...
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2013 03 26, 11:58)
vadinasi esu viena is tu, kuriai visam laikui, bet pagerejus tyrimams, jis mazinamas? kas kiek laiko per metus butina darytis tyrimus?
as va viena turiu pazistama, tai laukesi, tiek stresavo ale pergyveno, gere tiroksina...dabar ziuriu jau vaikui jos 2metai, bet po gimdymo mete visus vaistus ir dzin jai...tai ir galvoju, kodel ji nebegeria g.gif , su tiroksinu ji buvo pametusi labai daug svorio, uztat dabar kai maciau vel isstambejo...

as esu labai stambi, bet pradejus gert tiroksina svoris nekrenta, apetitas zveriskas... bet bent jau nelabai kyla, kaip anksciau...
tyrimus is pradziu dariau kas 3-4men... ivairiai siaip... dozes neteko maqzint, tik didint arba tokia pacia...
paskutini karta buvau klinikose, visada lankiausi pas Sidlauska, tai klinikos liepe ateit po 6men...
Atsakyti
QUOTE(Esanti* @ 2013 03 26, 00:10)
labas....

Jungiuosi ir aš prie jūsų kovojančiųjų būrio smile.gif

Diagnozė "skydliaukės hipofunkcija" man buvo labai netikėta žinia. Jei ne rimtos problemos dėl nagų, tikriausiai dar negreit būtų atrastos mano skydliaukės problemos.
Tyrimai jau padaryti, po švenčių eisiu pas endokrinologą, kad paskirtų tiroksiną. Ir pradėsiu gydytis... Labai viliuosi, kad savijauta pagerės.
Dabar mano TTH - 6,20, FT4 - 11,69, ATPO - 237,10.

sveika, man pasalinta visa skydliauke, todel as priversta gerti tiroksina, bet del neaiskiu priezasciu, jis pilnai neisisavinamas, pas mane tth buna ir 40 ir 20, bet kada pasiekia tavo lygi, gyd patenkinta, ji pasake, kad pas ja tokios moterys, kurios turi skydliauke, dar nevartoja tiroksino, tiesiog, stebima dazniau
pradejus vartoti tikroksina, skydliauke pradeda tingeti dirbti
aisku, cia mano asmenine nuomone, spresti gydytojui tavo problema
o kokiu problemu dar turi?
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2013 03 26, 11:34)
sveika, man pasalinta visa skydliauke, todel as priversta gerti tiroksina, bet del neaiskiu priezasciu, jis pilnai neisisavinamas, pas mane tth buna ir 40 ir 20, bet kada pasiekia tavo lygi, gyd patenkinta, ji pasake, kad pas ja tokios moterys, kurios turi skydliauke, dar nevartoja tiroksino, tiesiog, stebima dazniau
pradejus vartoti tikroksina, skydliauke pradeda tingeti dirbti
aisku, cia mano asmenine nuomone, spresti gydytojui tavo problema
o kokiu problemu dar turi?

mano šeimos gydytoja daug nekomentavo tyrimų rezultatų, tik pasakė, kad man skydliaukės hipofukcjia ir vaistus teks gerti visą gyvenimą. Išrašė siuntimą pas endokrinologą. O paskui, anot jos, vaistų dozes ir tyrimus žiūrėsime, reguliuosime patys t.y. kas keli mėnesiai nereiks lankytis pas endokrinologą.
Tai va... matysiu ką pasakys endokrinologas dėl to tiroksino gėrimo g.gif
Kokį pusmetį jaučiu žvėrišką nuovargį, nekyla rankos niekam, jaučiuosi apatiška... Bet priskyriau tai dėl darbo, dėl rūpesčių. Dažnai nei iš šio nei iš to nukrenta spaudimas, pradeda skaudėti galvą. Be galo silpni nagai, sluoksniuojuojasi, lūžinėja, pradėjo balti, vaizdas kaip sergant grybeliu. Dėl jų kreipiausi pas dermatologę, kuri patarė išsitirti skydliaukę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Esanti*: 26 kovo 2013 - 13:18
QUOTE(Esanti* @ 2013 03 26, 13:14)
mano šeimos gydytoja daug nekomentavo tyrimų rezultatų, tik pasakė, kad man skydliaukės hipofukcjia ir vaistus teks gerti visą gyvenimą. Išrašė siuntimą pas endokrinologą. O paskui, anot jos, vaistų dozes ir tyrimus žiūrėsime, reguliuosime patys t.y. kas keli mėnesiai nereiks lankytis pas endokrinologą.
Tai va... matysiu ką pasakys endokrinologas dėl to tiroksino gėrimo  g.gif
Kokį pusmetį jaučiu žvėrišką nuovargį, nekyla rankos niekam, jaučiuosi apatiška..[COLOR=red]. Bet priskyriau tai dėl darbo, dėl rūpesčių. Dažnai nei iš šio nei iš to nukrenta spaudimas, pradeda skaudėti galvą. Be galo silpni nagai, sluoksniuojuojasi, lūžinėja, pradėjo balti, vaizdas kaip sergant grybeliu. Dėl jų kreipiausi pas dermatologę, kuri patarė išsitirti skydliaukę.

Va tas jausmas tai tragiškas.
Atsakyti
QUOTE(pilkoji28 @ 2013 03 26, 13:16)
Va tas jausmas tai tragiškas.

taip.... ypač kai nėra tam aiškios priežasties.. Atrodo diena kaip diena darbe, o jaučiu didžiulį nuovargį, nieko nesinori. Ryte atsikėlusi vėl galiu tuoj eiti miegoti. Energijos nulis.
Pasiilgau to jausmo apie kurį rašei "jaučiuosi kaip prisukta" wub.gif

Viliuosi, kad tos bjaurios savijautos priežastis jau surasta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Esanti*: 26 kovo 2013 - 13:24
sveikos, mane ir kamuoja nuovargis. tyrimai siuo metu geri.... o nuovargis ... toks kad imi galvot apie kokia negera liga ar depresija....
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2013 03 26, 11:33)
beja kas vartojat jau n metu papasakokit, kaip bus toliau, dabar jei pasidarau tyrimus (balandi priklauso) ir jie jau zenkliai manau bus geresni, tai kaip bus su tiroksinu? nutrauks ji, ar mazins doze?

Paliks tą dozę, su kuria pasiektas normalus tth.
Atsakyti
nu man tai vis didino.... gi pradedam gydytis 25 mg, po to vis didina kol lieka doze viena... pvz daug metu gali uztekt 100 mg, bet ant senatves jau tth ims didet ir reiks 150 mg... taigi
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2013 03 26, 16:14)
Paliks tą dozę, su kuria pasiektas normalus tth.

HM...aisku, as dabar jau 100mg geriu... unsure.gif
Atsakyti