Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija

QUOTE(bevardė @ 2013 06 17, 12:54)
Man regis ATPO 1300 yra aukščiausia riba kurią rodo aparatai. Jei tai autoimuninis tiroiditas tas rodiklis jau ir nemažės wink.gif

Pas mane buvo nurodyta taip >1000, didesnes reiksmes jau ir nerodo. Bet Sidlauskas sake, kad pradzioj gydymo ATPO gali ir pakilt (man taip buvo, pradzioj 970, po 6 savaiciu >1000), dabar jis turetu po truputi mazet. Nors TTH zenkliai pasikeite, nuo 51 iki 7 sumazejo.
Atsakyti
Aš gydausi jau turbūt kokius 3 metus, Atpo tik didėjo kol pasiekė maksimalią aparatais fiksuojamą ribą.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 06 17, 13:25)
Aš gydausi jau turbūt kokius 3 metus, Atpo tik didėjo kol pasiekė maksimalią aparatais fiksuojamą ribą.

Jooo unsure.gif o ka daktarai sako, negalima vaistais itakot tu rodikliu? O savijauta blogeja?
Atsakyti
As tai panikoj siuo metu verysad.gif situacija pas mane tokia, kad: apie savo skydliaukes sutrikimus suzinojau pries kokius 3 metus, tada buvau jau pagimdzius dukryte. Tyrimu atsakymai nebuvo tragiski (TTH-17, ATPO 230), apsilankiau pas ta pati Sidlauska, geriau Tiroksina, pakrito TTH iki 12, pageriau dar kuri laika ir nustojau gert doh.gif tiesiog taip, is oro, galit nesmerkt, labiau nei pati sau ant sazines neuzlips man niekas. Pastojau, isnesiojau suneli, viskas liuks. Visai neseniai pajutau, kad vel skydliauke isdidejo, aisku, tyrimai jau labai blogi, Sidlauskas nebyliai isbare, kad nescia negeriau vaistu ir dar isklausinejo, kaip vaikutis auga. Pries gera menesi pas maziuka ant kojytes pastebejau Vitiligo deme, paskaicius internete net nusterau, kad gali sukelt skydliaukes sutrikimai. Pediatre patvirtino, kad tikrai Vitiligo ir kad jos praktikoj beveik visi atvejai buvo del skydliaukes verysad.gif antradieni keliauju su maziuku pas endokrinologe, taip bijau, kad neklauskit, o apie savigrauza ir patyliu. Meldziuosi, kad tik nebutu igimtos hipotirozes verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 06 17, 14:25)
Atpo tik didėjo kol pasiekė maksimalią aparatais fiksuojamą ribą.

Labai norint skaičiaus, kraujo serumą galima praskiest fiziologiniu, paskui padaugint ir pateikt atsakyme.
Papildyta:
QUOTE(xiuke @ 2013 06 17, 10:52)
autoimuninis tiroiditas  unsure.gif

O man rašo lėtinis autoimuninis tiroiditas su kompensuota hipotiroze.
Papildyta:
QUOTE(piene_66 @ 2013 06 17, 15:03)

Lietuvoje naujagimiai tikrinami dėl dviejų įgimtų ligų - fenilketonurijos ir hipotirozės. Prieš išrašant iš gimdymo skyriaus, ima kraują iš kulniuko ant specialios popierinės kortelės, siunčia į genetikos centrą Santariškėse, apie gautą teigiamą atsakymą informuoja iškart.
Atsakyti
Piene 66, nezinau nei ka ir pasakyti, linkiu tik geriausio, pranesk kaip jums sekesi. 4u.gif mes dicke irgi tyrem. maziukes nusprendem kolkas nebadyti.
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2013 06 17, 14:14)

Lietuvoje naujagimiai tikrinami dėl dviejų įgimtų ligų - fenilketonurijos ir hipotirozės. Prieš išrašant iš gimdymo skyriaus, ima kraują iš kulniuko ant specialios popierinės kortelės, siunčia į genetikos centrą Santariškėse, apie gautą teigiamą atsakymą informuoja iškart.

Aciu, kad paraset 4u.gif teikia vilciu, nes jokio pranesimo negavom unsure.gif

QUOTE(Ramce @ 2013 06 17, 14:15)
Piene 66, nezinau nei ka ir pasakyti, linkiu tik geriausio, pranesk kaip jums sekesi. 4u.gif mes dicke irgi tyrem. maziukes nusprendem kolkas nebadyti.

Pranesiu 4u.gif

Dar vienas dalykas, mano maziaus ugis ant apatines skales ribos, 7 menesiu buvo 67cm, pasak pediatres, tai ir gali but vienas simptomas sutrikusios skydliaukes. Iki siol as visai neemiau i galva, nes ir mano dicke lygiai taip pat augo, tik nuo 3 metuku tistelejo ir dabar vidutinio ugio ir vidutinio svorio. Bet kai pediatre suzinojo, akd pas mane tokia situacija su skydliauke, dar ta deme parodziau, tai ji ir i ugi iskart atkreipe demesi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(piene_66 @ 2013 06 17, 13:30)
Jooo unsure.gif o ka daktarai sako, negalima vaistais itakot tu rodikliu? O savijauta blogeja?

Na čia jau nieko nepadarysi, tiesiog skydliaukę pati save ėda, tai va kad mažiaus ėstų ir geriu tiroksiną, o ATPO nebesumažinsiu, nes jis sumažėtų jei skydliakė stebuklingai nubustų ir nebedarytų nesamonių, deja. Sveikata normali ir šiuo metu net puiki, tiesioh svarbu sekti TTH ir reguliuoti tiroksino dozę jei reikia. ATPO rodiklis jau neiko nebereiškia. Jis reikšmingas tik pirminiam diagnozės nustatymui, ypač kai hormonai dar normos ribose o ATPO jau rodo, kad organizme vyksta kažkas kas netūrėtų vykti wink.gif

Piene_66, baltmės atsiradimo vaikui tikrai neįtakojo tai kad negėrei tiroksino, net jei ir būtum gėrus ji galėjo atsirasti baltmė, betkokia autoimuninė liga gali ją įtakot net alergija. Nekaltink savęs jokiu būdu. Atmink kad autoimuninės ligos gali tik įtakoti, o ne sukelti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 06 17, 14:22)
Na čia jau nieko nepadarysi, tiesiog skydliaukę pati save ėda, tai va kad mažiaus ėstų ir geriu tiroksiną, o ATPO nebesumažinsiu, nes jis sumažėtų jei skydliakė stebuklingai nubustų ir nebedarytų nesamonių, deja. Sveikata normali ir šiuo metu net puiki, tiesioh svarbu sekti TTH ir reguliuoti tiroksino dozę jei reikia. ATPO rodiklis jau neiko nebereiškia. Jis reikšmingas tik pirminiam diagnozės nustatymui, ypač kai hormonai dar normos ribose o ATPO jau rodo, kad organizme vyksta kažkas kas netūrėtų vykti wink.gif

Piene_66, baltmės atsiradimo vaikui tikrai neįtakojo tai kad negėrei tiroksino, net jei ir būtum gėrus ji galėjo atsirasti baltmė, betkokia autoimuninė liga gali ją įtakot net alergija. Nekaltink savęs jokiu būdu. Atmink kad autoimuninės ligos gali tik įtakoti, o ne sukelti  mirksiukas.gif

As galvoju taip, kad tai, jog negeriau tiroksino nestumo metu ir mano skydliauke dirbo streso salygom, galejo paveikt kazkaip maziaus hormonus, ir jo skydliauke galu gale. O baltme - tik kaip pasekme jau jo skydliaukes sutrikimo unsure.gif Antradieni bandysiu issiklausinet ta endokrinologe, o jei naudos is jos nebus - issiklausinesiu Sidlauska, nes jis klause manes, kaip auga maziukas, ar daznai valgo, ar man uztenka pieno ...Vadinasi, vienokios ar kitokios itakos mano skydliauke galejo turet maziui.
Atsakyti
QUOTE(piene_66 @ 2013 06 17, 14:20)
Dar vienas dalykas, mano maziaus ugis ant apatines skales ribos, 7 menesiu buvo 67cm, pasak pediatres, tai ir gali but vienas simptomas sutrikusios skydliaukes. Iki siol as visai neemiau i galva, nes ir mano dicke lygiai taip pat augo, tik nuo 3 metuku tistelejo ir dabar vidutinio ugio ir vidutinio svorio. Bet kai pediatre suzinojo, akd pas mane tokia situacija su skydliauke, dar ta deme parodziau, tai ji ir i ugi iskart atkreipe demesi unsure.gif

kiek domejausi, tai taip, vienas is pozymiu yra suletejes augimas, bet nespreskit visko anksciau laiko. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2013 06 17, 14:27)
kiek domejausi, tai taip, vienas is pozymiu yra suletejes augimas, bet nespreskit visko anksciau laiko. 4u.gif  4u.gif

Stengiuosi, ech, kuo maziau zinai, tuo maziau skauda galva. Augindama dukryte ne neitariau apie ta skydliauke, o ugis jos 7 menesiu ir buvo 67cm, bet nei as nepanikavau nei daktare, o dabar jau tiek versiju i galva lenda...
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 06 17, 14:54)
Man regis ATPO 1300 yra aukščiausia riba kurią rodo aparatai. Jei tai autoimuninis tiroiditas tas rodiklis jau ir nemažės wink.gif

rolleyes.gif bet ka jis duoda, kodel nemazes? ka daryti?
visi kt tyrimai po 6menesiu geriant po 100mg susitvarke, nes kokieb buvo, net gyd nenorejo tiketi doh.gif
turiu pora pazistamu, jos gerdavo tiroksinus, ypac nestumo metu, o dbr nebegeria...o tai jis nevisam laikui?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xiuke: 17 birželio 2013 - 15:10