Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija

laba, gal kas susidure, geriu tiroksina po 50 mg, tyrimai visi geri, bet yra vienas guziukas ape 1 cm, gyd sake kad jis yra tokiam kaip uzdegiminiam apvalkale?
tai yra kaip suprantu viskas , blogai. gyd neaiskino sako siunciu pas radiologus tegu paziuri jie ten specialu aparata turi ir be biopsijos mato? kadangi tyrimas po menesio tai tai gal kas susidure su tokia situacija
--kaip uzdegiminis guziukas
-- ir koks ten aparatas ar ten leidzia koki radiologini kontrasta, nes tada kiek zinau esi radioktyvus ir negali but prie vaiku, kas man yra aktualu, nes neturiu kur palikt mergytes.

aciu atsakiusiom
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2013 06 17, 16:56)
laba, gal kas susidure, geriu tiroksina po 50 mg, tyrimai visi geri, bet yra vienas guziukas ape 1 cm, gyd sake kad jis yra tokiam kaip uzdegiminiam apvalkale?
tai yra kaip suprantu viskas , blogai. gyd neaiskino sako siunciu pas radiologus tegu paziuri jie ten specialu aparata turi ir be biopsijos mato? kadangi tyrimas po menesio tai tai gal kas susidure su tokia situacija
--kaip uzdegiminis guziukas
-- ir koks ten aparatas ar ten leidzia koki radiologini kontrasta, nes tada kiek zinau esi radioktyvus ir negali but prie vaiku, kas man yra aktualu, nes neturiu kur palikt mergytes.

aciu atsakiusiom

Cia endokrinologe siuncia jus? O tai biopsijos nedare? Nes man buvo ir keli mazi mazgeliai, tai daktaras iskart padare biopsija ir pasake, kad limfocitinis tiroiditas. Sunku pasakyt, daktare gal geriau zino, bet paprsastai daro biopsija ir tada jau ziuri...
Atsakyti
QUOTE(piene_66 @ 2013 06 17, 19:17)
Cia endokrinologe siuncia jus? O tai biopsijos nedare? Nes man buvo ir keli mazi mazgeliai, tai daktaras iskart padare biopsija ir pasake, kad limfocitinis tiroiditas. Sunku pasakyt, daktare gal geriau zino, bet paprsastai daro biopsija ir tada jau ziuri...

nedare, sako tegu radiologai sprendzia, ten kazkoki aparata-echoskopa kaip supratau turi, o pas juos po menesio.. ji pati echoskopu ziurejo ir pasake mazgelis uzdeginiame apvalkale, sako aplink toks kaip uzdegimas matyt... urase apie 1 cm dydzio

taip endokrinologe kliniku
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GITALE: 17 birželio 2013 - 17:26
Sveikutes, kaip vasara ? man tai karštom dienom šakės doh.gif pulsas virš šimto, spaudimas sukyla ... doh.gif o dabar dar angina puola
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2013 06 17, 21:02)
Sveikutes, kaip vasara ? man tai karštom dienom šakės doh.gif pulsas virš šimto, spaudimas sukyla ... doh.gif o dabar dar angina puola

jauciuosi pervargus...
kita savaite pas Sidlauska
Atsakyti
QUOTE(Jigsaw @ 2013 06 16, 00:11)
O pasirodo,kad tiroksinas kompensuojamas,daktare apie tai nk nesake man.

Bet juk tiroksinas vos kelis litus tekainuoja g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ellen. @ 2013 06 18, 05:39)
Bet juk tiroksinas vos kelis litus tekainuoja  g.gif

nu bet jei visa gyvenima gerti..kitiems ir keli litai pinigas
be to ne visiem priklauso,man ir is pradziu buvo viena ligos koda uzrase-nepriklause, dabar kita uzraso ir priklauso
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2013 06 17, 15:05)
rolleyes.gif bet ka jis duoda, kodel nemazes? ka daryti?
visi kt tyrimai po 6menesiu geriant po 100mg susitvarke, nes kokieb buvo, net gyd nenorejo tiketi doh.gif
turiu pora pazistamu, jos gerdavo tiroksinus, ypac nestumo metu, o dbr nebegeria...o tai jis nevisam laikui?

Kartais tiroksino kiekis sumažėja tiesiog dėl laikinų pokyčių organizme, tada pakanka trumpo gydymno tiroksinu, nors šiaip daugelis gydytoju mano, kad tokiu atveju aplamai tiroksino neverta gert, nes jis tarsi "užmigdo" skydliaukę galutinai.
Autoimuninė liga tokia jau yra ji neišgydoma, ATPO tai yra tie antikūniai kurie formuojasi dėl tos ligos, ir jų nesumažės. TTH ir kiti rokdikliai tai tiesiog hormonai, kurių kiekį organizme reguliuojama vaistais, antikūnių vaistai nepareguliuosim, galime pristabdyti jų atsiradimą bet nesumažinti. Dar kartą sakau, jei paskirtas gydymas ir hormonai normoje, ATPO reikšmės jokios nebeturi jis nekenkia, tiesiog rodo, kad liga yra.

QUOTE(Lucero @ 2013 06 17, 20:02)

Man taip darėsi kol nesusitvarkiau su TTH, sumažino gydytoja tiroksino dozę, pagėriau kalio, magio ir dabar išties galiu sakyti jaučiuosi puikiai. Širdelę kartais jaučiu, bet tik tada kai išties būna karšta ir tvanku, kai net sveiki žmonės nuo karščio už širdies griebiasi.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 06 18, 09:31)

Man taip darėsi kol nesusitvarkiau su TTH, sumažino gydytoja tiroksino dozę, pagėriau kalio, magio ir dabar išties galiu sakyti jaučiuosi puikiai. Širdelę kartais jaučiu, bet tik tada kai išties būna karšta ir tvanku, kai net sveiki žmonės nuo karščio už širdies griebiasi.

mano tth dabar 1,11 geriu 100 mg, bet karstom dienom tai buna net negeriu nes kyla spaudimas ir pulsas labai.......
Atsakyti
Gydytojas nesiūlė pereiti vasarai bent prie 75?
Atsakyti
ne, sake viskas liuks ir viskas g.gif gert simta toliau
Atsakyti
bevarde 4u.gif dekui uz info...
as jei neisgeriu vaistu savijauta nekokia buna ta diena doh.gif dazniausiai ner jegu ir galva skauda...
Atsakyti