Įkraunama...
Įkraunama...

KAUNAS - 6, Statybos Kaune

Aš ant grindų vaikštau ir nejaučiu jokio diskomforto, norėtųsi, kad jos dar šiltesnės būtų... Nors patalpų temperatūra tokia kokios norisi.
O karštos grindys jaučiasi kai šilumos mazgas įrengiamas pagal senas klišes, kai nėra akumuliacinės ir negali tolygaus šildymo palaikyti su KKK. O kai pakuri pečių ir atsiranda rizika jam užvirti, tai šeiminikas atsuka į grindis maksimumą.... Na tada jei šeimininkė seniai tvarkėsi tai gal ir dulkės pakils biggrin.gif Žodžiu visada reikia ieškoti priežąsčių.
Kaista kojos ->vadinasi grindys per šiltos ->paduodama per aukšta temperatūra į grindis (tikėttina net neleistina dangai) -> šildymo šaltinis per galingas ir reikia nuiminėti perteklinę šilumą nuo KKK ->nėra automatikos, akumuliacinės. Jei KKK su akumuliacine, dujos, ar granulinis su normalia automatika ir vis tiek per karštos grindystai -> pasistatėt kiaurą, šaltą namą ir radiatoriai tikrai būtų buvę geriau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(niolika @ 2013 03 18, 11:33)
5. Na yra teke pas vienus draugus, kurie labai jau siltai gyvena, tai net kojoms buvo per karsta doh.gif  O as nesu karscio megeja, man geriau vesiau smile.gif Tai net kojos isbrinko per vakara pas juos  biggrin.gif  ax.gif

Atvažiuokit pas mane kol šalta lauke ir reikalingas šildymas pasivaikščiosit ant mano "karštų grindų".
Be to jei draugai mėgsta karštai gyvent tai gal dėl to ir tenka per didelis apkrovimas grindų temperatūrai, ir dideli šilumos nuostoliai reiklauja aukštos paduodamos temperatūros. O jūs savo namie palaikysite sau tinkamą aplinkos temperatūrą.
Atsakyti
Apie kojų išbrinkimą ant šildomų grindų ir aš esu girdėjus smile.gif Bet mes norim šildomų grindų visur, na nebent miegamajame ne smile.gif Mūsų šeimynai šiluma kaulų nelaužo (dabar gyvenam +25), bet yra viena bėdelė - jei tikrai nuo tokių grindų "užsidega" venos - tai negalėsim dėt vienam kambary, nes turėsim slaugomą asmenį, turintį kojų venų problemų sad.gif
Tačiau, kiek domėjausi ir skaičiau būtent dėl šito dalyko - radau tik vieną išvadą - kojos gali reaguoti į šildomas grindis (t.y. plėstis venos), jei grindys aukštos temperatūros (tokios kur tik su šlepetėm gali lipt biggrin.gif) ir stovi basas smile.gif Jei vaikštai - venos neturi reaguoti, nes vyksta judėjimas smile.gif Ir toliau bandau šiuo klausimu ieškot informacijos ir nuomonių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2013 03 18, 11:43)
Atvažiuokit pas mane kol šalta lauke ir reikalingas šildymas pasivaikščiosit ant mano "karštų grindų".
Be to jei draugai mėgsta karštai gyvent tai gal dėl to ir tenka per didelis apkrovimas grindų temperatūrai, ir dideli šilumos nuostoliai reiklauja aukštos paduodamos temperatūros. O jūs savo namie palaikysite sau tinkamą aplinkos temperatūrą.

Na taip, ten tie draugai yra karscio megejai, jiems turi buti 27+ doh.gif Kai tuo tarpu man apie +20 yra per akis bigsmile.gif Tai gal dar ir del to pasirode ne itin malonus reikalas - sildomos grindys g.gif

Aciu uz kvietima bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(niolika @ 2013 03 18, 11:02)
Na taip, ten tie draugai yra karscio megejai, jiems turi buti 27+ doh.gif  Kai tuo tarpu man apie +20 yra per akis bigsmile.gif  Tai gal dar ir del to pasirode ne itin malonus reikalas - sildomos grindys g.gif

Aciu uz kvietima bigsmile.gif

Pas mūsų pažįstamus laikoma namuose laikoma +23/+25 - tai man grindys vos šiltos atrodo - labai malonu vaikščiot smile.gif Bet su didesne temperatūra nežinau sad.gif man būtų aktualu pažiūrėt kokio karštumo grindys būna, jei namuose daugiau nei 25 laikai...
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2013 03 18, 11:43)
Aš ant grindų vaikštau ir nejaučiu jokio diskomforto, norėtųsi, kad jos dar šiltesnės būtų... Nors patalpų temperatūra tokia kokios norisi.
O karštos grindys jaučiasi kai šilumos mazgas įrengiamas pagal senas klišes, kai nėra akumuliacinės ir negali tolygaus šildymo palaikyti su KKK.

Nenorėčiau pritarti dėl "senų klišių", bent jau Jūsų ir mūsų namuose tikrai ne dėl klišių grindys ne pakankamai šiltos. Kaltinkite dėl jų atitvaras - tik dėl to, kad jos gerai izoliuotos ir sandarios šildymo galia tokia maža, kad grindys tampa kaip "nabašnyko subinė trečią dieną po smertės".
Juk nedarysime dirbtinai didelius šilumos nuostolius tik tam, kad pasijustų reali grindų šiluma blink.gif
Papildyta:
QUOTE(niolika @ 2013 03 17, 20:57)
ojetus doh.gif
ikeliu http://www.haus.lt/k...rojektai/jurate  ax.gif
Gal turite pastebejimu/komentaru/etc? 4u.gif

Nenurodėte, kur pagal jūsų situaciją pietūs - čia yra labai svarbu, kad kuo daugiau langų ir gyvenamų patalpų būtų į pietus, o likusios, pvz garažas, būtų į šiaurę; pertvaros tarp namo ir garažo - tragiškos, čia projektas dar tiems "auksiniams" laikams kai šildymas nekainuodavo.
Papildyta:
QUOTE(zabukas @ 2013 03 18, 11:44)
Apie kojų išbrinkimą ant šildomų grindų ir aš esu girdėjus smile.gif Bet mes norim šildomų grindų visur, na nebent miegamajame ne smile.gif Mūsų šeimynai šiluma kaulų nelaužo (dabar gyvenam +25), bet yra viena bėdelė - jei tikrai nuo tokių grindų "užsidega" venos - tai negalėsim dėt vienam kambary, nes turėsim slaugomą asmenį, turintį kojų venų problemų sad.gif

Jei namą suprojektuos ir pastatys pagal paskutinį inžinierijos žodį - kojų perkaitimas negęsia niekaip. Apie grindų temperatūrą turite galvoti dar esant tuščiam projekto lapui, būtent nuo šia prasideda sprendimai, įtakojantys finale komfortą bei šildymo sąskaitas 4u.gif Dažniausiai daromos klaidos "projektas kaip pas visus - blokelis+10cm vatos, taip visi gyvena; tada KKK su 25-30kW ir karštos grindys"
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 03 18, 12:28)
pertvaros tarp namo ir garažo - tragiškos, čia projektas dar tiems "auksiniams" laikams kai šildymas nekainuodavo.

Gal galite detaliau, kas negerai su pertvara? ax.gif

Atsakyti
QUOTE(niolika @ 2013 03 18, 12:40)

turėta galvoje, jog numatytas šildomas garažas arba nešiltinta siena garažas/vidaus patalpos, jei garažas nešildomas arba šildomas tik iki max +5C
abiem atvejais šilumos nuostoliai bus dideli
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Panevėžys: 18 kovo 2013 - 12:21
QUOTE(zabukas @ 2013 03 18, 11:44)
Tačiau, kiek domėjausi ir skaičiau būtent dėl šito dalyko - radau tik vieną išvadą - kojos gali reaguoti į šildomas grindis (t.y. plėstis venos), jei grindys aukštos temperatūros (tokios kur tik su šlepetėm gali lipt biggrin.gif) ir stovi basas smile.gif Jei vaikštai - venos neturi reaguoti, nes vyksta judėjimas smile.gif Ir toliau bandau šiuo klausimu ieškot informacijos ir  nuomonių smile.gif

Tai kad kuno temp 36.5 tai kaip gali nio grindu plestis venos jei ten nera tokios temp normaliam name. Siaip25 ar27 laipsniai kambaryje yra totaliai per daug,as jie.s patarciau truputi uzsigrudinti, gal net ne truputi.....
Atsakyti
QUOTE(Panevėžys @ 2013 03 18, 13:20)
turėta galvoje, jog numatytas šildomas garažas arba nešiltinta siena garažas/vidaus patalpos, jei garažas nešildomas arba šildomas tik iki max +5C
abiem atvejais šilumos nuostoliai bus dideli

Aciu.
Atsakyti
AS turiu klausima, gal pazystat koki meistriuka kuris tvertu tvora?? Nebeimanoma mazosios sugaudyt kieme..
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 03 18, 15:53)
AS turiu klausima, gal pazystat koki meistriuka kuris tvertu tvora?? Nebeimanoma mazosios sugaudyt kieme..

bandėt voljerą?
Atsakyti
QUOTE(niolika @ 2013 03 18, 12:40)

Garažas, dėl vartų konstrukcijos, turės didelius šilumos nuostolius, todėl jį šildyti yra neprotinga. Jei elgiantis protingai, tai reiškia, kad pertvaros tarp garažo ir gyvenamo tūrio turi būti šiltod ne mažiau nei lauko sienos, durys į garažą taip pat šiltos or sandarios. Ten nubraižytas švaistūniškas variantas, kai garažas arba šildomas, arba px šilumos nuostoliai į garažą iš gyvenamo tūrio.
Papildyta:
QUOTE(Panevėžys @ 2013 03 18, 17:34)
bandėt voljerą?

Čia "mažoji" tai tikriausiai dukra smile.gif ne šuva, vaikišką voljerą greičiausiai jau išaugo blush2.gif
Atsakyti