Įkraunama...
Įkraunama...

Leliukų Svetur Vardai

Sveikos Mamyes tongue.gif Na, man panorejus ir kitoms mamytems pritarus uzvedu nauja tema apie musu leliuku 2.gif vardus. Pasidalinkime nuomonemis ir patirtimis, kas uzdejom savo vaikuciams nelietuviskus vardus, kas lietuviskus... Ir kaip sekasi su lietuviskais vardais svetur.

Taigi as pradesiu nuo saves, nes noreciau isgirsti kitu mamyciu nuomones. Mes susidureme su sunkumu, del vardo treciam berniukui 2.gif As apie du vardus net nekalbu, nes ir viena mums sunku isrinkti unsure.gif Kaip jau visos zinote musu pirmagimis yra Tadas, vardas vaikui buvo jau sugalvoti dar jam pries apsigyvenant mamytes pilvelyje biggrin.gif Reiksme- drasus, ryztingas, tiersiog labai atitinka Taduka. Tik, va kai amerikonai paklausia jo vardo, tai pirma reakcja buna "WHAT??????" blink.gif blink.gif blink.gif Tada reikia paraidziui pasakyti, kad jie galetu istarti.... Mane jau tas nervuoja mad.gif Su antro vaikelio vardu ilgai kankinomes, sugalvojom kad bus Dominykas lietuviskai, o akd visur kitur jam butu paprasciau ant amerikonisku popieriu yra Dominik. Reiksme- gimes sventa diena, t.y. sekmadieni. Niu ir ka, vaikiukas pasitenge ir dar gime sekmadieni laugh.gif Tai sitam vardas irgi labai tinka, nors as ilgai pati prie to vardo priprasti negalejau unsure.gif Niu, dabar Trecias 2.gif Darem mergaite... neisejo... Reikia vel berniukisko vardo, kas man yra sunkiausia huh.gif Jau lyg ir buvom sugalvoje Benas, ant amerikonisku popieriu butu buve Ben . Bet, nuejau pas savo seseri i Baby Shower, ten man net 9 moteriskes(visos lietuvaites) nupeike ta varda, sako kaip senam diedui.... Tai man tas vardas iskart ir isgaravo... Liko musu mazas vel be vardo. Dabar jau galvoju apie Nikolas(Nicholas), ir amerikoniskas, bet ir lietuviskai kazkaip visai skamba. Namie mazybiniai kviestumem Niki, Nikuti.... Kaip galvojat? Nes grynai lietuvisko vardo, tai nezinau, nelabai noriu deti, arba turi buti ir angliskas variantas, panasiai kaip su Dominyku, ar Benu. Nes ir su tokiu paprastu vardu kaip Tadas jau irgi yra vargo sad.gif Taigi mamytes...nuomones????
Atsakyti
Na bet ir nesekasi, kai vien berniukai gimsta laugh.gif Kai as rinkau savo maziui varda, tiek graziu mergaitisku vardu buvo, o berniukui rast buvo laaabai sunku, kad abiem su vyru patiktu... rolleyes.gif O jei dar butumem draugu ar giminiu klause, tai isvis turetumem vaika be vardo turbut laugh.gif As patarciau perdaug ju nuomones neklausinet, visiems juk neitiksi rolleyes.gif Svarbu, kad vardas judviem su vyru patiktu ir vaikiukui tiktu. Tadas ir Dominykas - labai grazus vardai, Benas irgi thumbup.gif Nikolas irgi grazus smile.gif
As stengiaus rasti varda, kuris ir vokiecio, ir lietuvio ausiai gerai skambetu ir lengvai tartusi smile.gif Norejau Jonuko, bet vyras uzsispyre, kad tada butu Jan, o man cia jau skamba nei siaip, nei taip. Pora dienu pries gimdyma radau vardyne Juliu, pagaliau patiko ir vyrui, tai taip ir baigesi musu vardu ieskojimo vargai smile.gif Tikiuosi, kad sekanti bus mergaite smile.gif
Atsakyti
Sekantis?? blink.gif blink.gif blink.gif Nu, nezinau...triju gal jau uzteks laugh.gif
Atsakyti
Mes savo berniukui daveme varda Tomas (taip uzrasiau ir ant dokumentu) ir su tarimu nieks neturi jokiu problemu ir vardas lietuviskas. Turi jis ir antra varda Daniel (liet. butu Danielius, o cia galima vadinti Denu). Jei nepatiks pirmasis gales antru naudotis wink.gif
Atsakyti
QUOTE (jovitaeva @ 2004 07 26, 16:02)
Mes savo berniukui daveme varda Tomas (taip uzrasiau ir ant dokumentu) ir su tarimu nieks neturi jokiu problemu ir vardas lietuviskas. Turi jis ir antra varda Daniel (liet. butu Danielius, o cia galima vadinti Denu). Jei nepatiks pirmasis gales antru naudotis wink.gif

Uzraset Tomas, ne Thomas? Pas mus kai daug meksikonu, jei uzrasai Tomas, tai jie pabrezia antra skiemeni, ir gaunasi ilgai kazkaip Tomaaaaas.. blink.gif Tas pats siaip jau, su musu Tadu deda kirti ant antro skiemens Tadaaaas. doh.gif
Atsakyti
Uzrasem Tomas, ir visi istaria Tomas, niekur jokios problemos su tarimu nebuvo.
Atsakyti
Mano abieju vaiku lietuviksi vardai.Sunu vadina kiti,nezinodamai kaip istarti Ainijus,o del dukros vardo daznai perklausia"Smilke?"smilde?".Zodziu.O sunus tiek iprato,akd dabar reikia drausmint ir reikalaut,kad visiems sakytu,koks jo vardas yra is tikro. Nes jei tik vokiskai kas klausia, is kart atsako"Ainijus"Jei lietuviskai-Einius. Bet vardai kai neilgi,tai dar galima istart.Blogiau su pavardem.
Atsakyti
Mano dukryciu vardai Janina ir Kristina. Norejom kad vardu ir tarimas ,ir rasyba butu lietuviski... Kadangi gyvenam uzsieny, o ir dar gyvensim kuri laika, daugelis vardu iskart atkrito del sudetingo tarimo ar rasybos, nes nesinorejo kiekvienam aiskinti kaip rasyti ar panasiai... Dabar jokiu problemu neturim clap.gif . Tiesa, vyresniosios dukrytes paklausia koks vardas ( na, pas gydytoja ar pan.) , ir kai pasakom Janina , tai ir taria Janina, t.y. be dz... O Kristina- tiesiog klasikinis moteriskas vardas - jokiu problemu. Tik del rasybos kai kada paklausia - K ar CH?
Tarp kitko, berniuko vardas Jonas (butent ta forma, o ne Jan ar pan.) yra vienas is populiariausiu vardu Vokietijoj, Belgijoj... Tiesiog i vardu 20 patenka biggrin.gif . Vokietijoj, matyt, serialas "Verbotene Liebe" itaka padare biggrin.gif
Vokietijoj gyvenancioms mamytems - neduokit vardo Danute mergytems, nes reikstu (na, gal ne visuose regionuose) kazka panasaus i prostitute.... ohmy.gif
Atsakyti
man labai grazus vardas Saimonas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (TauRe @ 2004 07 26, 17:53)
man labai grazus vardas Saimonas rolleyes.gif

Aga, man ir....As gal ir duociau savo leliui Saimono varda (jeigu butu berniukas),bet jau draugai dave toki varda..
Tai mes apsistojom ties berniuko vardu Erikas(Eric)..
Manau ir Lt ir cia Amerikoj ..visai normaliai dar rolleyes.gif
Atsakyti

Na, siuo klausimu isiterpsiu ir as. Mano dukros vardas Ausrine, tai is tikro labai labai sunku jiem istarti ta varda. Man net gaila kartais kaip jie darko ta varda, man jis toks grazus... rolleyes.gif O, kadangi sunus jau gime cia, Svedijoje, tai ir rinkom toki, kad butu bent kiek panasus i lietuviska ir tiems svedams butu neproblema istarti. Taigi, jis Lukas. Gal ir per daug populiarus, per daznas, bet problemu neturiu thumbup.gif
Atsakyti
Lukas man irgi grazus vardas, bet jau tiek daug tu Luku doh.gif O kaip jums mano pasirinkimas Nikolas(Nicholas)? Niekas per daug nieko nepasake? Turbut nepatinka g.gif
Atsakyti