Didziausias mano patarimas butu NESKAITYTI VISU SIU POSTU ir PAVADINTI
JUMS SU VYRU PATINKANCIU VARDU. Mane mama visa nestuma planavo pavadinti Joana (tiko idealiai: tecio vardas JOnas, o jos - ANgele, tai cia santrauka

). Deja, ja nukalbejo kaimo bobutes, kurios kazkokia sena Joana jau pazinojo

(tavo atvejis!!!). Taigi, mano mama ikisiol kaip ir gailisi, o jokiu senu Joanu mes taip ir nepazistam

Jei vardas 'Benas' buvo populiarus tu bobuciu laiku - tai dar geriau, gal dabar ji maziau vartoja. O kai vaikutis paaugs - bus maziau sansu sutikti savo bendravardi

Isvis, man labai nepriimtina, kai zmones varda nukalbineja

Pasistenk pergalvoti, ar labai tau tos bobutes artimos, ar istisai juoksis (na, gautu jos man

), ir gal dar pakeisi savo nuomone...
Taipogi nenoriu izeisti mamyciu is Vokietijos, bet ju patarimu asmeniskai irgi neklausyciau

VISUR GALIMA PASIKNISTI IR RASTI JUOKINGA VARDO REIKSME. Kurioj nors tautoj tai bus

Pvz., mano vardas yra tarptautinis, bet nekaip skamba rusiskai, o rusa as net vaikina turejau ir viskas buvo OK

Isvis, toks kabinejimasis man atrodo nereikalingas, ypac kai mamyte laukdamasi ir taip is proto eina del zmoniu (MUSU!!!) nuomones.
Labiausiai, manau, reikia atsizvelgti i vaiko augimo vieta. Labai lietuvinti nepatarciau po ilgu diskusiju su grupiokais, kurie mokesi JAV - mokyklos cia yra "ziauresnes" nei LT, vaikai nepakantus vieni kitiems, ir "mergaitiskas" ar neiprastas vardas, ypac berniukui, gali sukelti nemazai problemu. Suprantu, kad nemazai lietuviu atvaziavo ir neblogai isikure su lietuviskais vardais, bet... Jiems neteko cia mokytis, neteko patirti kabinejimosi bunant paaugliams, todel apie tai rimtai pagalvociau. Nereikia gadinti vaikui gyvenimo is patriotiskumo.
Na, mes davem varda April, nors pritarianciu siam vardui kol kas radau mazai ir cia... Bet tai todel, kad amerikonai neiprate prie retesniu vardu. Visi tikisi sutikti mergaite su iprastais vardais, bet visgi jos varda daugiau isjuokia lietuviai. (JAV jis yra tiesiog retas, bent jau musu rate.) Bet man vos tik pastojus tai buvo VIENINTELIS uzsikabines vardas, kuris patiko mums abiems. Todel pasaliniu nuomone man nesvarbi. Jei kas pasijuokia Lietuvoje, sakau - atvaziuok tu pagyventi i JAV su
SAVO vardu 
Zmones mirtu is juoko

Deja, tokiu zmoniu visada buvo ir bus.
Antra varda daviau Viktorija. Uzrasiau lietuviskai, nes cia jis siaip ar taip bus nenaudojamas, o norejosi dukrai duoti kazka nuo saves

Juo gales vadinti ir gimines Lietuvoje.
Papildyta @ [mergetime]1090868802[/mergetime] Bandyciau jus nukalbeti tik vieninteliu atveju - jei noretumet pavadinti Titu, gyvendami JAV. O kiek sansu jusu vaikutis turi gyventi Vokietijoj? Turbut neturi

Kiek itakos tures tos 8-9 moterys ar net sis forumas? Nemanau, kad daug... Zinok, man dar neteko sutikti mamos, kuri buvo perkalbeta ir del to nesigaili. Man grazus abu vardai - ir Benas, ir Nikolas. (Pavadink abiem?

)Beje, graikiski vardai tikrai labai tinka lietuviams - ne karta teko apsirikti sutikus "tautieti"

(Yra netgi nemazai "Mariu", net ir rasosi lietuviskai

)Taigi, neklausykit musu kalbu, o ziurekit SAVO nuomones

Ne viena forumiete ir ne viena tu moteru neklausinejo tavo nuomones, ar ne?

Tai ir tu neklausk.
Sekmes jums renkant varda

Buk gerute ir nesigilink per daug i musu postus

As pati labiausiai esu dekinga savo mamai - po vardu rinkimo patirties ir gailescio ji net i savo vieninteles anukes vardo rinkima NESIKISO VISAI