Įkraunama...
Įkraunama...

Leliukų Svetur Vardai

Viena vaika jau berods turi vardu Dominykas tai nevadink kito Nikolas, nes po kurio laiko tai iskraipys tuos vardus ir abu gausis Nikai. Daug kur Dominykas tampa - Niku ir Nikolas - Nikas. Ir Rilandu irgi ne kas, mano brolis Rolandas, tai ji visi vadina Ron, Roniu arba Rol nu slyksciai skamba. Rolandas jiem gaunasi per ilgas. Arba dar geriau kai pasako Orlandas. Apie pavardes tai jau net nesneku..
Kristupas labai grazus vardas. Is ties visi tie vardai grazus tik kai juos sutrumpina tai gaunasi va ne kas unsure.gif
Atsakyti
Man atrodo, tas trumpinimas irgi nuo zmogaus priklauso. Jei pats neprisistatinesi trumpiniu, tai tikrai dauguma nepuls trumpinti. Va, pavyzdziui musu Kristupo niekas netrumpina, net lopselinukai labai graziai istaria (as pati daznai stebiuosi, nes musiskis tik budamas kokiu 3.5 teismoko savo varda tarti). O kai gyvenom Lietuvoj pazinojom dar viena Kristupa, tai ji visi Krizu vadino. Net ir tevai, tipo labai jau ilgas vardas. O man tai jau bjauriai skamba sad.gif kam deti toki varda kuri zinai, kad net pats trumpinsi g.gif
Atsakyti
QUOTE (kris @ 2004 07 26, 16:39)
Man atrodo, tas trumpinimas irgi nuo zmogaus priklauso. Jei pats neprisistatinesi trumpiniu, tai tikrai dauguma nepuls trumpinti. Va, pavyzdziui musu Kristupo niekas netrumpina, net lopselinukai labai graziai istaria (as pati daznai stebiuosi, nes musiskis tik budamas kokiu 3.5 teismoko savo varda tarti). O kai gyvenom Lietuvoj pazinojom dar viena Kristupa, tai ji visi Krizu vadino. Net ir tevai, tipo labai jau ilgas vardas. O man tai jau bjauriai skamba sad.gif kam deti toki varda kuri zinai, kad net pats trumpinsi g.gif

Pritariu 100%, kad daug kas nuo tevu ir pacio zmogeliuko priklauso. Mano vardo dar niekas netrumpino, brolio taip pat...Tiesiog kaip prisistatysi, kaip save vadinsi, taip ir kiti vadins. O ir amerikonai moka liezuvi lauzyt, vokieciai taip pat...Nors mano vardas neiprastas, bet po keletos pakartojimu girdziu mano varda taip kaip ir lietuviai tartu clap.gif
Atsakyti
QUOTE (californiagirl @ 2004 07 26, 17:26)
Lukas man irgi grazus vardas, bet jau tiek daug tu Luku doh.gif O kaip jums mano pasirinkimas Nikolas(Nicholas)? Niekas per daug nieko nepasake? Turbut nepatinka g.gif

pavadink Benu, juk toks grazus vardukas wub.gif be to labai graziai dera prie Taduko ir Dominyko wub.gif
Atsakyti
Nu, kad Nikolas su santa clausu asocijuotusi tai pirma karta girdziu blink.gif Kodel? Amerikoje, tai jau tikrai to vardo su seniu salciu neasocijuoja... O, kad Dominyka ir Nikola gali abu trumpinti Niku, tai kazkaip tikrai nepagalvojau g.gif Kazkodel nemanau, ipatingai Dominyka????
Atsakyti
QUOTE (Jokiomama @ 2004 07 26, 18:06)
Californiagirl, labai grazus tavo vyruku vardai. Mes irgi gyvename sioje balos puseje ir reikejo gerokai pasukti galvas kol isrinkome tinkamus vardus. Vyras amerikietis, as - lietuve, taigi norejosi kazko tarptautinio. Dabar sukame galvas del mergaiciu vardu. Gal kas turite pasiulymu?

as i ligonine veziausi siuos vardus: Daria, Dominyka,Elvina,Alvina,Enryca,Gita,Greta,Guste,Martina, Michelle,Paula,Roberta,Adone,Daniella
visus siuos vardus radau knygeleje, kuria pirkau Amerikoje. mano dukrai "prilipo" Greta rolleyes.gif visi labai graziai taria ir neiskraipo thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos Mamytes, neseniai atradau shi "stebuklinga web sit'a", esu visishka naujoke. Noriu papasakoti jums kaip mano dukryte Leah (vadinu ja Lijute) gavo savo varda. Taigi ishdidziam teveliui Denui patiko shis vardas. ABC 7 canale(jei kas ziuri shio kanalo zinias) yra korespondente Leah.... Vyras ten varda ir pamate....Va tokia ta mano istorija.....Gal ir daugiau Leah'u yra! Atsiliepkit....
Atsakyti
QUOTE (californiagirl @ 2004 07 26, 18:09)
Nu, kad Nikolas su santa clausu asocijuotusi tai pirma karta girdziu blink.gif Kodel? Amerikoje, tai jau tikrai to vardo su seniu salciu neasocijuoja... O, kad Dominyka ir Nikola gali abu trumpinti Niku, tai kazkaip tikrai nepagalvojau g.gif Kazkodel nemanau, ipatingai Dominyka????

Cia Vokietijoj yra Nikolaus vietoj Santa Claus smile.gif
Atsakyti
QUOTE (kris @ 2004 07 26, 18:08)
Cia Vokietijoj yra Nikolaus vietoj Santa Claus  smile.gif

Olandijoj irgi pats svarbiausias asmuo- dovanas atnesa gruodzio pradzioj, taip kad vietoj Kaledu senio biggrin.gif jis...
Atsakyti
QUOTE (Zora @ 2004 07 26, 15:08)
Aga, man ir....As gal ir duociau savo leliui Saimono varda (jeigu butu berniukas),bet jau draugai dave toki varda..
Tai mes apsistojom ties berniuko vardu Erikas(Eric)..
Manau ir Lt ir cia Amerikoj ..visai normaliai dar rolleyes.gif

Zora, Erikas - labai grazus vardas wub.gif thumbup.gif rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zanetux: 26 liepos 2004 - 20:37
g.gif Nu, va vel susimoviau...nenoriu, kad mano vaikas "nikolaus" butu.... g.gif laugh.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (californiagirl @ 2004 07 26, 17:47)
Labas Baltic girl, nugi ikisk ir savo trigrasi laugh.gif O tai tik skaitai, skaitai rolleyes.gif

laugh.gif Didziausias mano patarimas butu NESKAITYTI VISU SIU POSTU ir PAVADINTI JUMS SU VYRU PATINKANCIU VARDU. Mane mama visa nestuma planavo pavadinti Joana (tiko idealiai: tecio vardas JOnas, o jos - ANgele, tai cia santrauka thumbup.gif ). Deja, ja nukalbejo kaimo bobutes, kurios kazkokia sena Joana jau pazinojo doh.gif (tavo atvejis!!!). Taigi, mano mama ikisiol kaip ir gailisi, o jokiu senu Joanu mes taip ir nepazistam unsure.gif Jei vardas 'Benas' buvo populiarus tu bobuciu laiku - tai dar geriau, gal dabar ji maziau vartoja. O kai vaikutis paaugs - bus maziau sansu sutikti savo bendravardi wink.gif Isvis, man labai nepriimtina, kai zmones varda nukalbineja dry.gif Pasistenk pergalvoti, ar labai tau tos bobutes artimos, ar istisai juoksis (na, gautu jos man mad.gif ), ir gal dar pakeisi savo nuomone...

Taipogi nenoriu izeisti mamyciu is Vokietijos, bet ju patarimu asmeniskai irgi neklausyciau laugh.gif VISUR GALIMA PASIKNISTI IR RASTI JUOKINGA VARDO REIKSME. Kurioj nors tautoj tai bus huh.gif Pvz., mano vardas yra tarptautinis, bet nekaip skamba rusiskai, o rusa as net vaikina turejau ir viskas buvo OK thumbup.gif Isvis, toks kabinejimasis man atrodo nereikalingas, ypac kai mamyte laukdamasi ir taip is proto eina del zmoniu (MUSU!!!) nuomones.

Labiausiai, manau, reikia atsizvelgti i vaiko augimo vieta. Labai lietuvinti nepatarciau po ilgu diskusiju su grupiokais, kurie mokesi JAV - mokyklos cia yra "ziauresnes" nei LT, vaikai nepakantus vieni kitiems, ir "mergaitiskas" ar neiprastas vardas, ypac berniukui, gali sukelti nemazai problemu. Suprantu, kad nemazai lietuviu atvaziavo ir neblogai isikure su lietuviskais vardais, bet... Jiems neteko cia mokytis, neteko patirti kabinejimosi bunant paaugliams, todel apie tai rimtai pagalvociau. Nereikia gadinti vaikui gyvenimo is patriotiskumo.

Na, mes davem varda April, nors pritarianciu siam vardui kol kas radau mazai ir cia... Bet tai todel, kad amerikonai neiprate prie retesniu vardu. Visi tikisi sutikti mergaite su iprastais vardais, bet visgi jos varda daugiau isjuokia lietuviai. (JAV jis yra tiesiog retas, bent jau musu rate.) Bet man vos tik pastojus tai buvo VIENINTELIS uzsikabines vardas, kuris patiko mums abiems. Todel pasaliniu nuomone man nesvarbi. Jei kas pasijuokia Lietuvoje, sakau - atvaziuok tu pagyventi i JAV su SAVO vardu doh.gif Zmones mirtu is juoko laugh.gif Deja, tokiu zmoniu visada buvo ir bus.

Antra varda daviau Viktorija. Uzrasiau lietuviskai, nes cia jis siaip ar taip bus nenaudojamas, o norejosi dukrai duoti kazka nuo saves wub.gif Juo gales vadinti ir gimines Lietuvoje.

Papildyta @ [mergetime]1090868802[/mergetime]
Bandyciau jus nukalbeti tik vieninteliu atveju - jei noretumet pavadinti Titu, gyvendami JAV. O kiek sansu jusu vaikutis turi gyventi Vokietijoj? Turbut neturi wink.gif Kiek itakos tures tos 8-9 moterys ar net sis forumas? Nemanau, kad daug... Zinok, man dar neteko sutikti mamos, kuri buvo perkalbeta ir del to nesigaili. Man grazus abu vardai - ir Benas, ir Nikolas. (Pavadink abiem? g.gif laugh.gif thumbup.gif )Beje, graikiski vardai tikrai labai tinka lietuviams - ne karta teko apsirikti sutikus "tautieti" laugh.gif (Yra netgi nemazai "Mariu", net ir rasosi lietuviskai thumbup.gif )Taigi, neklausykit musu kalbu, o ziurekit SAVO nuomones heart.gif Ne viena forumiete ir ne viena tu moteru neklausinejo tavo nuomones, ar ne? g.gif Tai ir tu neklausk.

Sekmes jums renkant varda heart.gif Buk gerute ir nesigilink per daug i musu postus wink.gif As pati labiausiai esu dekinga savo mamai - po vardu rinkimo patirties ir gailescio ji net i savo vieninteles anukes vardo rinkima NESIKISO VISAI smile.gif

Atsakyti