Įkraunama...
Įkraunama...

Leliukų Svetur Vardai

QUOTE(Puiki_mamyte @ 2005 11 23, 20:23)
Name:  GAbriel
Origin: Hebrew
Meaning: God is my strength , Hero of God
Rating:  (4/5) ****

Name: Matthew
Origin: Hebrew
Meaning: God's Gift
Rating:  (4/5) ****

Puiki_mamyte, iš kur peši vardų reikšmes? pasidalink! smile.gif
Lietuviškų vardų reikšmes galima pažiūrėti čia smile.gif na, jei kas nežino wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Qena @ 2005 12 12, 05:51)
Puiki_mamyte, iš kur peši vardų reikšmes? pasidalink! smile.gif
Lietuviškų vardų reikšmes galima pažiūrėti čia smile.gif na, jei kas nežino wink.gif

Stai cia http://babyzone.com/....asp?TopicID=30 ir cia
http://www.thinkbabynames.com/ ir cia http://babynames.par...s/letter/A.html --labai daug yra website ivesk search ir surasi milijonus website idedu kelis tau mirksiukas.gif
Atsakyti
As nors ir uzsienyje gyvenu ir mano lelius vasari gims, bet uzsienietiskas kazkaip nelimpa...Mums su vyru kazkaip Naglis istrigo...bandem irgi pusiau amerikoniska, pusiau lietuviska galvoti, kaip, kad Deivis, Deivydas, bet nelipo...Bet dabar vaikuti tik reikia pamatyti...o gal netiks jam tas vardas g.gif O del uzsienieciu tarimo...tai ziopliai jie neraliuoti...gal vaikas netures dideliu problemu del vardo...tikiuosi sad.gif wink.gif
Atsakyti
Pagalvojus, tik pas gydytoja ofise pirma paskaito varda ir tada pasaukia. Daugelyje gyvenimo situaciju nieks nemato uzrasyto vardo. Todel nepergyvenciau del rasybos ir iskraipymo skaitant. O uzsienieciai... nezinau ar tokie jau ziopliai, daugelis musu kazin ar teisingai skaitome ju vardus, pavardes wink.gif

Bet jau turiu n problemu del savo dukreles vardo - visi kaip vienas vietoj dvieju skiemenu (Jaclyn) taria tris (kaip Jacqueline), o cia visai kitas vardas sad.gif
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2006 01 07, 23:41)
Pagalvojus, tik pas gydytoja ofise pirma paskaito varda ir tada pasaukia. Daugelyje gyvenimo situaciju nieks nemato uzrasyto vardo. Todel nepergyvenciau del rasybos ir iskraipymo skaitant. O uzsienieciai... nezinau ar tokie jau ziopliai, daugelis musu kazin ar teisingai skaitome ju vardus, pavardes wink.gif

Bet jau turiu n problemu del savo dukreles vardo - visi kaip vienas vietoj dvieju skiemenu (Jaclyn) taria tris (kaip Jacqueline), o cia visai kitas vardas sad.gif

Oi oi kiek teko man ju per savo nors ir nedidele patirti istarti parasyti ri t.t.t tai tikrai esu isitikinus kad daug is ju vos isblevyzgojau,jau nekalbu apie ju rasyma lotuliukas.gif PVZ.BIOLA, o kaip jis rasosi sorry bet iki siol nezinau su zmogum bendrauju visi metai o kaip rasosi upsss nezinau blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
As susiduriau su dvejopa situacija gyvendama Airijoje, vieni žmones tiesiog įsiklauso ir jiems pavyksta ištarti lietuviškus vardus, kiti tiesiog pasako, kad jie niekad neištars tai ir randa atitikmeni savo kalboje...Pvz.: mano dukrą darželyje vadina Julija viskas tvarkingai (nors rašo Julia), o yra žmoniu kuriems geriau suprast kas per vardas kai ištariu Jully [Džuli]

Žinau vieną rusą rdu Ženia, tai jį vadina Eugene'u kaip tai juokingai skamba tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kate: 08 sausio 2006 - 18:44
QUOTE(Kate @ 2006 01 08, 10:41)
As susiduriau su dvejopa situacija gyvendama Airijoje, vieni žmones tiesiog įsiklauso ir jiems pavyksta ištarti lietuviškus vardus, kiti tiesiog pasako, kad jie niekad neištars tai ir randa atitikmeni savo kalboje...Pvz.: mano dukrą darželyje vadina Julija viskas tvarkingai (nors rašo Julia), o yra žmoniu kuriems geriau suprast kas per vardas kai ištariu Jully [Džuli]

Žinau vieną rusą rdu Ženia, tai jį vadina Eugene'u  kaip tai juokingai skamba tongue.gif

Pas mane darbe dirbo Ženia rusas, bet jis pats visur rase Gena, o ji vadino Eugene mirksiukas.gif Kazkaip ir as ji taip vadinau rolleyes.gif
Atsakyti
O mano dukrytes vardas Nida, atrodo toks paprastas, bet dar nei vienas amerikietis nera teisingai istares.Visi kaip susitare sako Naida (na pagal anglu kalbos tarimo taisykles -it's true).Tai vaikui reiks kovoti visa savo gyvenima uz teisingai istarta varda. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Kate @ 2006 01 08, 19:41)
Žinau vieną rusą rdu Ženia, tai jį vadina Eugene'u  kaip tai juokingai skamba tongue.gif

Mano pačios vardas Eugenija, nu tai galit įsivaizduot, kaip amerikonai taria... doh.gif Taisyklingai ištaria tik tie, kurie gerą klausą turi arba moka gerai liežuvį vartyt biggrin.gif Teko man prisiklausyt visokių Jūdžinijų, Judžynijų, Judžinų, iš ispanų Euchenijų (čia vienas iš geresnių variantų) Būna beveik idealu, jei pasako Ogenija lotuliukas.gif Per vestuves kunigas užsirašęs vardo tarimą buvo "Ogenya". Mano vyras vardą taria taisyklingai, jei nekreipsiu dėmesio į tai, kad "Euge" turėtų skambėt labai minkštai biggrin.gif
Sakiau vaikui tikrai neduosiu vardo tokio, kur pirmą kartą perskaitę gaus kokią nesąmonę... Paprasčiausiai padariau sąrašėlį vardų, kurie man patiko ir liepiau vyrui skaityt smile.gif Na, kurie buvo "neįskaitomi" automatiškai atkrito biggrin.gif
Atsakyti
O man amerikietiski vardai negrazus, o kai kuriu as net nemoku perskaityti ir istarti...Kaip bebutu mes su vyru tai lietuviai, o uzsienietiskas vardas niekaip nelimpa g.gif Nei as, nei vyras su savo vardais neturim...bet va su pavardem tai ziauru...niekas dar nera normaliai mano pavardes perskaite...tiksliau net nebando...varda pasako ir to uztenka tongue.gif
Atsakyti
O kokie tau negrazus, as zinau labai mazai amerikietisku vardu g.gif Dauguma europietiskos kilmes, o jie daznai turi atitikmenu lietuviu kalboje...
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2006 01 08, 21:07)
O kokie tau negrazus, as zinau labai mazai amerikietisku vardu g.gif Dauguma europietiskos kilmes, o jie daznai turi atitikmenu lietuviu kalboje...

Beje ,Baltic*girl,man tavo mergaiciu vardai labai labai grazus wub.gif Ypac antrosios toks labai jau thumbup.gif
Atsakyti