O tu jau turi koki vardeli sirdutej? Nes man "Audrey" kazkaip naturaliai norejos duot, dar dabar mintyse pavadinu
QUOTE(baltic*girl @ 2006 01 08, 21:19)
Aciu, Zora
As labai norejau vardo "Audrey" (tartusi ODRI), bet vyras apsigalvojo paskutini menesi. Geda pasakyt, pamirsau is kur vardas Jackie yra kiles, reiks vel paziuret 
O tu jau turi koki vardeli sirdutej? Nes man "Audrey" kazkaip naturaliai norejos duot, dar dabar mintyse pavadinu
O man zinok Jakie labiau patinka
Zinok kas liecia vardus tai jauciu bus kosmarelis
Na pas mus matai vardai lietuviskai turi gerai tartis ir amrikoniskai...Nors as ir amerojokinska duociau,bet mano vyras nenori visiskai
Na gal Paulina arba Paula manai nieko....Bet Paula jauciu tars amerikonai Pola?
O berniukui vardu tai oi..Daug turiu variantu, bet visi lietuviskai labai lengvai galima pravardziuot tai nenoriu taip..Tarkim Edmund, Edwards,..Ir nzn kodel man visi vardai berniukam visi is E raides limpa
Ai va dar Eric man toks gal pagrindinis,kuris pirmoj vietoj
Man irgi labai grazus Eric berniukui. O jei pas mus butu berniukai, 100% butu James ir Adam, bet va gime mergytes 
As pazistu viena Pauline, ja vadino Paulyn (kirtis ant Y). Ir turejau drauge is Argentinos - Paula, tai jos varda tare POLA kaip kad sakei. Bet Pauline taria PAULYN. Beje, sis vardas buvo ir musu sarase per pirma nestuma
Suprantu tavo vyra del lietuvisko vardo, na gal rasit koki tarptautini viduriuka
Nes su kai kuriais lietuviskai vardais labai sunku butu vaikui kai eis i mokykla. Nors yra cia tokiu idomiu vardu tarp kitu kitatauciu
Visgi savo vaikui nenoreciau tokio likimo, kai kiekvienas sutiktas neistaria vardo ar dar juokiasi 
Maniskes turi po vidurini lietuviska varda, ir kai April ejo Lietuvoj pas pediatre, ji ja vadino Viktorija. Jei visada ten gyventume - visgi nezinau, ar taip vadintume
Dabar as ja dviem vardais saukiu kai pykstu, oficialiau atrodo
As pazistu viena Pauline, ja vadino Paulyn (kirtis ant Y). Ir turejau drauge is Argentinos - Paula, tai jos varda tare POLA kaip kad sakei. Bet Pauline taria PAULYN. Beje, sis vardas buvo ir musu sarase per pirma nestuma
Suprantu tavo vyra del lietuvisko vardo, na gal rasit koki tarptautini viduriuka
Maniskes turi po vidurini lietuviska varda, ir kai April ejo Lietuvoj pas pediatre, ji ja vadino Viktorija. Jei visada ten gyventume - visgi nezinau, ar taip vadintume
QUOTE(baltic*girl @ 2006 01 08, 21:39)
Man irgi labai grazus Eric berniukui. O jei pas mus butu berniukai, 100% butu James ir Adam, bet va gime mergytes 
Nes su kai kuriais lietuviskai vardais labai sunku butu vaikui kai eis i mokykla. Nors yra cia tokiu idomiu vardu tarp kitu kitatauciu
Visgi savo vaikui nenoreciau tokio likimo, kai kiekvienas sutiktas neistaria vardo ar dar juokiasi 
Dabar as ja dviem vardais saukiu kai pykstu, oficialiau atrodo 
Na ziuresim kaip bus su tais vardais..Jei ka dar rasiu ,klausiu jusu
Jei tureciau dukryte noreciau duoti varda : Ieva. Tik nezinau kiap ji tartu amerikonai. Jei rasyba butu: Eva - tai angliskai tartu iva (jau panasiau, bet lietuviskai, jau vel kitoks vardas)
mes dukryte pavadinom Claudia
- ir ispaniskai graziai skamba ir lietuviskai. mano vardas Justina, o visi mane vadina Justyn
, ispaniskai J yra H, todel norint kad teisingai parasytu turiu sakyti Hustina
ir dar pabrezti, kad vardas baigiasi a, o ne e
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2005 11 09, 15:52)
Pirma kart girdziu
Tu man durnai paaiskink kuom richard susijes su Dick kad ji vadintu taip?niekaip nesuprantu man nei joks tai jo sutrumpinimas nei ka... 
man ir buvo keista, jokio rysio tarp siu vardu, bet pas amerikonus tai yra vardo sutrumpinimas...
na o mums buvo pasake, kad greiciausiai turesim mergaite, tai jau buvom isrinke varda Vika, ne Viktoria, bet Vika, taciau... gimus vaikui, pasirode, kad tai berniukas...
teko rinkti varda ant greituju.... pasirinkom Mark. ir lietuviskai tinka, ir amerikonams netenka liezuviu lauzyt. ir trumpas dar...
Vardas Dick nėra vardo Richard trumpinys. Dick minimas jau nuo Šekspyro laikų, tačiau pirmas atsirado vardas Richard. Iš vardo Richard buvo privesta trumpinių Rick, Rich ir t.t., o iš tų trumpinių gavosi ir tokie besirimuojantys nicknames kaip Dick (Rick - Dick rimuojasi). Iš vardo Richard kilo ir kitas nickname Hick, kuris nėra taip plačiai naudojamas.
Richard gali buti vadinamas Dicku ir del savo pilnumo, apkūnumo, nes dikie, dik šnek. reiškia fatty. Toks nikas Dick prilimpa nuo vaikystės ir tada žmogus ir suaugęs vadinamas Dicku. Nors vėlgi, čia ne taisyklė.
Dickais buvo vadinami ir policininkai, ir detektyvai 20 amžiaus pradžioje. Dicku buvo vadinami ir dictionary (trumpinys "dic"), ir kietas suris...
Pažįstu vieną Richard, bet visi jį Ricku vadina, nu niekaip aš jo Dicku nepavadinčiau
Richard gali buti vadinamas Dicku ir del savo pilnumo, apkūnumo, nes dikie, dik šnek. reiškia fatty. Toks nikas Dick prilimpa nuo vaikystės ir tada žmogus ir suaugęs vadinamas Dicku. Nors vėlgi, čia ne taisyklė.
Dickais buvo vadinami ir policininkai, ir detektyvai 20 amžiaus pradžioje. Dicku buvo vadinami ir dictionary (trumpinys "dic"), ir kietas suris...
Pažįstu vieną Richard, bet visi jį Ricku vadina, nu niekaip aš jo Dicku nepavadinčiau
QUOTE(Qena @ 2005 12 12, 13:51)
Puiki_mamyte, iš kur peši vardų reikšmes? pasidalink! 
Lietuviškų vardų reikšmes galima pažiūrėti čia
na, jei kas nežino 
Lietuviškų vardų reikšmes galima pažiūrėti čia
Daugybės vardų reikšmes gali rasti adresu http://babynames.com
Kai mes atvaziavom as galvojau kad bus problemu del dukrytes vardo kol istars, bet pasirodo kad ne visi istaria graziausiai. Bet jau del mano vardo tai jau kaip tik nepasako.
Mano vardas yra Olesia tai paskutinis variantas tai Olishia
mane tai jau pribloske.
O del antro vaikiuko tai mes su vyru dar negalim apsispresti (mes laukiam berniuko). Man labai patinka vardas Edgar
. As dar kai su dukra buvau
mes iki galo nezinojom kas bus as norejau duoti berniukui si varda. Nes mum jau reikia rinktis kaip trikalbiste, kad galima butu trim kalbom istarti lietuviskai, rusiskai, ir amerikoniskai.
O del antro vaikiuko tai mes su vyru dar negalim apsispresti (mes laukiam berniuko). Man labai patinka vardas Edgar
Aš irgi galvą laužau, nes reikia vardelio internacionalinio, nors nežinau dar ar mergytė ir berniukas mūsų burbulas bus, bet kažkodėl vien mergaitiški vardai į galvą lendą.. Man labai gražu Mia arba Mija Lietuviškai, Emilia, April... Noriu trumpo ir paprasto, ir kad savo vaiką pašaukus dar 5 su tokiais pačiais vardais neatbėgtų