Įkraunama...
Įkraunama...

Leliukų Svetur Vardai

QUOTE(TauRe @ 2006 10 24, 20:22)
Maniškio vardas Mindaugas, tai tokia izdivalkė su tuo vardu būdavo  doh.gif  Dabar visiems amerikonams prisistato Mike ir nebeliko jokių problemų. Tiesiog nusibodo gaišti laiką aiškinant tarimą ir visietk be rezultatų  doh.gif 
  Jei kokie reklameriai paskambina per telefoną ir neištaria vardo ar pavardės, sakau " kai išmoksi tarti, gali paskambiinti, o dabar eik mokintis"  bigsmile.gif

as saviski ismokiau tavo vyro varda, o tas atvaziaves Mike prisistate, tai mano diedas i mane paziurejo, kaip i trenkta blink.gif , atseit jei galima lengviau ko cia vargintis doh.gif , liezuvi lauzyti...bet paskui Mike niekad ir nepavadino tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(maya @ 2006 10 24, 15:05)
as saviski ismokiau tavo vyro varda, o tas atvaziaves Mike prisistate, tai mano diedas i mane paziurejo, kaip i trenkta  blink.gif , atseit jei galima lengviau ko cia vargintis  doh.gif , liezuvi lauzyti...bet paskui Mike niekad ir nepavadino  tongue.gif

Reikėjo perspėti laugh.gif
Jis jau priprato, kad nelietuviams jis Mike, nes sakau, gaila žmonių kai kankinasi lotuliukas.gif
Mūsų rusai draugai išmoko sakyti Mindugas ( be a prieš u) , bet čia po poros bendravimo metų laugh.gif
Mes jau pripratom, kad jis Mike, net Greta sako amerikonams, kad tetės vardas Mike
Atsakyti
Na, maniškis irgi turi problemų - Giedrius. Džydrijus gaunasi. O jei taria pagal tai, ką girdi, tai Geidrijus. biggrin.gif Kažkada buvo išmokęs, kad tartų kaip 'get dressed'. O kai kurie tingintys sako tiesiog G-man. biggrin.gif O kai nueina į kokią kirpyklą ar restorane, kai laukiam staliuko - reikia gi vardą pasakyti, kad žinotų, kaip šaukt, tai pasivadina Bob. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(TauRe @ 2006 10 24, 13:22)
Maniškio vardas Mindaugas, tai tokia izdivalkė su tuo vardu būdavo  doh.gif  Dabar visiems amerikonams prisistato Mike ir nebeliko jokių problemų. Tiesiog nusibodo gaišti laiką aiškinant tarimą ir visietk be rezultatų  doh.gif 

pas mus vienas draugas vardu Mindaugas, bet ne vienam vietiniui tai nesudare problemu tarti... g.gif aisku, teko pakartot pora kartu, bet tik tiek... ax.gif. na, aisku, ant 'u' riestini kirti dar uzmeta doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EgleW: 25 spalio 2006 - 05:35
O as dar tik besilaukianti, ir dar tik pati pradzia, bet jei bus mergaite, visada svajojau apie Ieva (Eve), o jei berniukas Pritariu, kad Tomas gan populiarus ir mielas vardas, o ir problemu ji tariant anglams nebutu. Nekenciu kai isdarko vardus. Mano vardas Lina, tai jie visada taria Lyna su y ilgaja, fui... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(besilaukianti.mamyte @ 2006 10 25, 07:51)
O as dar tik besilaukianti, ir dar tik pati pradzia, bet jei bus mergaite, visada svajojau apie Ieva (Eve), o jei berniukas Pritariu, kad Tomas gan populiarus ir mielas vardas, o ir problemu ji tariant anglams nebutu. Nekenciu kai isdarko vardus. Mano vardas Lina, tai jie visada taria Lyna su y ilgaja, fui... blink.gif

biggrin.gif Mano pirmagimis Tomas, antra jei mergaite galvoju apie Ievos varda. Bet jei rinkciausi angliska rasyba Eva (taria, kaip iva), nera visiskai tas pats. Nors mane toks tarimas gal irgi tenkintu, bet....o kas jei grisime ateity i LT g.gif Tada is Ivos/Ievos ji virs Eva. g.gif Nesakau, kad Eva tarimas man negrazus, bet tai jau ne tas pats. Kaip tada paaiskinti vaikui koks jo tikras vardas g.gif
Mamytes, kieno vyrai ne lietuviai: kaip jie tartu varda Ieva g.gif
Atsakyti
QUOTE(Titia @ 2006 10 25, 14:27)
biggrin.gif Mano pirmagimis Tomas, antra jei mergaite galvoju apie Ievos varda.  Bet jei rinkciausi angliska rasyba Eva (taria, kaip iva), nera visiskai tas pats. Nors mane toks tarimas gal irgi tenkintu, bet....o kas jei grisime ateity i LT g.gif Tada is Ivos/Ievos ji virs  Eva.  g.gif Nesakau, kad Eva tarimas man negrazus, bet tai jau ne tas pats. Kaip tada paaiskinti vaikui koks jo tikras vardas  g.gif
Mamytes, kieno vyrai ne lietuviai: kaip jie tartu varda Ieva  g.gif

kai Zora laukesi Evelinos, man atrodo ji klause to pacio klausimo, Ieva cia kiekvienas istaria savaip...mano vyras tai "isdresiruotas" kaip reikia skaityti lietuviskus vardus, tai jam turbut pasisektu visai neblogai pasakyti Ieva..bet manau, kad tikrai bus daug visokiu tarimu doh.gif doh.gif
Atsakyti
besilaukianti mamyte, mano irgi vardas Lina, bet amerikiečiai puikiausiai ištaria trumpa 'i'. Jie gi patys turi vardą Linn, tereikia a pridėti.
O dėl "Ievos", Titia, tai mano vyras irgi labai gražiai ištaria "Ieva".
Atsakyti
O kaip perskaito parasyta Ieva g.gif
Atsakyti
Mano dukros antras vardas yra Ieva, daznai ir vadiname ja Ievute.. Mano vyras ir visi kiti pazistami amerikieciai ishtaria kuo puikiausiai 4u.gif Nors nezinodami sakydavo/skaitydavo AYVA blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMA2T&T: 25 spalio 2006 - 19:41
QUOTE(MAMA2T&T @ 2006 10 25, 13:42)
Mano dukros antras vardas yra Ieva, daznai ir vadiname ja Ievute.. Mano vyras ir visi kiti pazistami amerikieciai ishtaria kuo puikiausiai  4u.gif Nors nezinodami sakydavo/skaitydavo AYVA  blush2.gif

Matai, uztat as ir bijau uzrasyti Ieva (cia lygtai as jau 100% tikra, kad tai mergaite biggrin.gif ), nes jei tai bus pirmas vardas ir gyvens ji cia; tai kiekviena karta visiems tures aiskinti kas cia per vardas g.gif , kaip ji tarti, kaip rasyti....
Atsakyti
Jei Vytukas būtų buvęs mergaitė, greičiausiai būtų buvusi Ieva... ax.gif
Atsakyti