QUOTE(Ksesanko @ 2013 06 25, 13:26)
O kas Jums sake apie kvailyste? Ir kodel manote, kad jusu patirtis vienitine

Dauguma mamu mano, kad tik jos kencia skausma, tik ju vaikai neima kruties ir pan... Tiesiog kai kurioms truksta ziniu, kai kurioms noro, o kai kurioms palaikymo.
Ir man is pradziu nusitraukinejo vos 10 -15 g. per 40 min. nuo pientraukio skaudejo rankos, krutine, reikejo keltis kas dvi valandas ir valanda anksciau, negu dukryte pabus...
Vienu zodziu noriu paraginti ir padrasinti kitas mamas

Jei turesite noro, tai Jums tikrai pasiseks
Kodel Jusu tokia skirtinga patirtis. Su pirmu vaikuciu visada sunkiau, nes pieno liaukos ir latakai dar neprate. del to vaikeliui buvo sudetinga siurbt iir panasu, kad jis tinginukas buvo... Jokiu budu neteigiu, kad taip ir buvo, bet tai gali buti viena is priezasciu. Su antru buvo lengviau, nes jau liaukos ir latakai platesni ir pienas jais lengviau teka.
Kodel pristojau> Todel, kad foruma skaito jaunos mamytes, kurioms veliau gali atrodyti, kad va ir man tas pats, tad nemaitinsiu, nes ir jai nepasiseke, nesistengsiu

Mano mama nemaitino manes ne dienos, nes ale neturejo pieno. O dabar ji man pati sako:NETUREJAU ZIUNIU
O kaip ten su jusu patirtimi?

pavyzdziui, kad ir del to kad su pirmu kudikiu pieno latakai nepriprate - nepykit , nesamone.
Su pirmu pienas pas mane trysko, melziau litrais - vaikas gime per anksti, nemokejo zisti, teko nusitraukineti, bet buvo jo laaabai daug. Su antra, nuo pirmu minuciu viskas sklandziai. Su trecios zindymu prisikankinau nemazai, nors gime identiskai antrajai, tik svoris skyresi ir temperamentas.
Psichologiniu problemu neturejau, anaiptol, buvau isitikinusi, kad esu pieninga ir dar pati duodavau visazines patarimus, kaip kad siuo metu tamsta. O stai teko aptureti ir kitokia patirti, maniau, kad jau nebeteks maitinti kaip ilgai ir sunkiai sekesi. maitinau ilgai, iki 2m3 men, taciau tai jau buvo ilgas ir varginantis darbas, o ne malonumas kaip su antraja. Zodziu, daug zodzio " ilgai" . Dabar jai trys metai, o ji iki siol lenda ieskoti mano spenelio ir sako: "mama, noriu tavo papo paliest". Zistu ji iki dabar ramiai, o gal net ir dar ilgiau. Taciau, kaip ir tas begalinis noras maitinti, taip si kart mano vidine agresija islindo- turejau nutraukti, atejo metas.
As uz ilga maitinima,
taciau nereiketu skalambinti vien tik is savo varpines, nes priezasciu gali buti ivairiausiu, jos gali buti net ne mamoje , o vaiko, kuri kamuoja ivairus sutrikimai, pradedant nuo svorio nukrypimo nuo normos ir visu kitu ligu ligeliu.
As uz maitinima, kuris atnesa abipuse nauda, uz sveika uzsispyrima. Taciau jei pati moteris nejaucia to noro, turi kazkoki savo kita supratima, isitikinimus, tai tegu tai bus jos asmenine kitokia patirtis, kuria jinai perduos savo vaikams su visom klaidom, sekmem ir pasekmem. Reiskia taip reikia jai ir jos vaikui.
Tiesiog jau nebe tie tarybiniai laikai, daug visokios informacijos aplinkui ir ta, kuri labai nori maitinti, isbandys viska, net skaitis tik jusu postus ir niekada mano.