Įkraunama...
Įkraunama...

Mažos erdvės

Sveiki, skaitau šią temą jau seniai. Taip susiklostė aplinkybės kad tenka grįžti į savo vieno kambario butuką gyventi visai šeimynai, mums dviems, vaikučiui (1,9m.) katinui ir šuniui biggrin.gif Taigi šiek tiek sudėtinga, truputį mažai vietos, bet tame bute gyvena kažkokia super įpatinga aura kad įėjus nebesinori išeit (kaip ten sako savų namų ir sienos gydo) ax.gif Griauti sienų neketiname, pasiruošėme kosmetiniui remontui ir be abejo reikėjo minčių kur ir kaip viską sutalpinsime. Pabaigsime tikrai ne labai greitai, visur riboja finansai, bet tikimės pasidaryt jaukius mielus namučius. Pradėjome nuo vonios lubų, kurios buvo atsilaupiusios atšokinėjusios ir bjaurokos tiesiog, šiuo metu jau užbaigtos ir įleisti šviestuvai, dėja su vonia kol kas baigta. Nuplėšėme tapetus kambaryje, išsirinkome, nusipirkome kitus, vakar vyras nuleidinėjo rozetes ir jungiklius žemyn, šiandien tikimės užglaistyti, palaukti kol išdžius ir pašveisti. Rytoj nuo ryto kibsime į darbus, sienas išgruntuosime, kol džius antrą kartą perdažysime medines balkono grindis. Po tai kai išsitapetuosime jau kraustysimės ten gyventi, taigi visi kiti darbai vyks jau ten gyvenant ir tik po truputį. Turiu minčių voniai, kadangi dušo kabina aukštu padu netelpa blink.gif tiesiog netelpa, trūksta mažiausiai 10 cm kad tilptų doh.gif radau pusvonią 105x70 kuri puikiai tiktų ir kaip tik prie sienos kuri yra truputį daugiau nei 150cm tilps 45cm pločio skalbimo mašina. Vonios spintelė yra paprasta pastatoma 60cm, ketinu ją keisti į kabinamą kad sukurti lengvumo jausmą. Ar ką darysiu su tualetu dar nežinau, matyt kai ateis eilė bus matyti. Prieškambaryje yra tarsi niša kurioje jau įsivaizduoju didelę talpią sieninę spintą. Į virtuvę su savo mintim dar neinu biggrin.gif Taigi noriu paprašyti minčių kaip patogiau apstatyti kambarį ax.gif Kambaryje turi tilpti sofa ar nedidelis kampas ant kurio mes miegosime, vaiko lova 140x70, stalelis, rašomasis stalas (dirbu namie), televizorius, spintelės susidėti visokiems daiktams. Gal kokių įdomių minčių idėjų?

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Eiryn @ 2014 03 28, 13:33)
Taigi noriu paprašyti minčių kaip patogiau apstatyti kambarį  ax.gif Kambaryje turi tilpti sofa ar nedidelis kampas ant kurio mes miegosime, vaiko lova 140x70, stalelis, rašomasis stalas (dirbu namie), televizorius, spintelės susidėti visokiems daiktams. Gal kokių įdomių minčių idėjų?
user posted image

Perskaičius Jūsų žinute, galvojau padėliosiu baldus, bet nieko per daug gudraus nesugalvojau ax.gif Vistiek įkeliu pora variantų, gal pažiūrėjus į baldų gabaritus kils minčių kaip norit ir kaip patogu bus išsidėlioti. Variante kairėje, vaikui gautusi atskira zona, jei panaudoti kokia širmą, o ir vaikui miegant nereiktų vaikčioti pro jo zoną į virtuvę ir vonią. Žinoma kol kas dar mažiukas ir nėra poreikio. Svarbus momentas be abejo kokio talpumo spintų reikia, ar uztenka lengvos TV sekcijos.

user posted image
Papildyta:
Arba jei su sofa, tilptų ir talpi spinta:
user posted image
Atsakyti
user posted image

Man šitas ( 2)variantas labai geras. Erdvu. Vaiko lovelę galima atskirti širma sulankstoma, Ikea dabar yra. O spintas daryčiau tik koridoriuj. Dideles kiek įmanoma, su antresolėm , su stumdomom durim, kad viską paslėpti už durų ir nieks akių nebadytų.
Eiryn jei jūs ketinat gyventi čia visada gal galvočiau apie kardinalesnį pertvarkymą. Pvz virtuvės iškėlimą į kambarį, o virtuvėj įrengti vaiko kambarį. Aišku investicijų nemažai, bet verta. Mano draugai taip pasidarė.
Dar esu mačiusi, kad mini virtuvė įrengta koridoriuj. Ventiliacija sutvarkyta, mini viryklė dviejų vietų, šaldytuvas nemažas. Gal labai mėgstančiai gaminti šeimininkei prasta mintis, bet kai erdvė spaudžia visai išeitis nebloga. Toks variantas buvo pas mano draugę, iš pradžių keista, kad pežengus slankstį patenki į virtuvę , bet jie buvo patenkinti. Sienelę atskiriančia kambarį nuo koridoriaus darė stiklinę, tai šviesos buvo pakankamai. Sunku papasakoti raštu, bet visokiais atvejais netradiciniais sprendimai, ir ypač netradicniai baldai padeda.

Dabar labai ieškau stalo svetainei, noriu seno-senoviško, ar ale senoviško, ir nerandu tinkamo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skambanti tyla: 29 kovo 2014 - 10:47
vieni pazistami irgi is 1 kambario buto, pasidare 2 kambariu, kai virtuve iskele i koridoriu. visai geras variantas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(esu-mama @ 2014 03 29, 18:47)
vieni pazistami irgi is 1 kambario buto, pasidare 2 kambariu, kai virtuve iskele i koridoriu. visai geras variantas smile.gif

Mes lygiai ta pati padarem pries 10 metu su savo butu. Pirkom 36 kvadratiniu metru 1 kambario buta, is kurio pasidareme 2 kambariu butuka.

user posted image
Atsakyti
eiryn itariu vonia kaip pas mane jei domins galesiu ikelt foto tilpo ir ta pusvone ir skalbimo masina 4u.gif
Atsakyti

Eiryn,
jei vietoj virtuvės darytumėt kambariuką, įvertinkit tai, kad labai girdisi trankomos laiptinės durys. Tiesa, galbūt jūsų buto sienos nesiriboja su laiptinės durim.
Pati kažkada ieškodama pirkti buto, buvau beveik beperkanti butą tokį.
Bet įsigijau kitą, tad dabar džiaugiuosi, nes jei dabartiniam bute būtų virtuvėj miegamukas, negalėčiau užmigti.
Tad įvertinkit viską.
Atsakyti
QUOTE(Blumchen123 @ 2014 03 29, 02:16)
Perskaičius Jūsų žinute, galvojau padėliosiu baldus

O super antras variantas nerealus su širma mažučiui thumbup.gif Be galo dėkoju wub.gif

QUOTE(Skambanti tyla @ 2014 03 29, 11:46)
Man šitas ( 2)variantas labai geras. Erdvu. Vaiko lovelę galima atskirti širma sulankstoma, Ikea dabar yra. O spintas daryčiau tik koridoriuj. Dideles kiek įmanoma, su antresolėm , su stumdomom durim, kad viską paslėpti už durų ir nieks akių nebadytų.
Eiryn jei jūs ketinat gyventi čia visada gal galvočiau apie kardinalesnį pertvarkymą.

Aš irgi galvoju kad didžiausią spintą darysimės prieškambaryje, kad užeit ir visą gyvenimą ten sudėt už spintos durų, o daugiau jokių spintų, tik tv sekcijytė kad dokumentus būt kur susidėt ax.gif Šiaip negalvojam ten su visam gyvent, šitą planą virtuvę iškelt į koridorių jau buvau sumasčiusi, bet pamaniau kad neapsimoka tiek investuoti geriau tada prisidėt pardavus šitą butą ir kitą dviejų ar trijų kambarių nusipirkt drinks_cheers.gif O ir tikrai nėra minčių kad čia gyvensim na nežinau daugiau nei kokius 3 metus g.gif

QUOTE(Vikuute @ 2014 03 31, 16:47)
eiryn itariu vonia kaip pas mane jei domins galesiu ikelt foto tilpo ir ta pusvone ir skalbimo masina  4u.gif

Tikrai būtų smagu pamatyt. Dabar išgriozdinom prieš tai buvusią skalbyklę iš vonios tai taip erdvu pasidarė (na palyginus biggrin.gif ) o kai pagalvoju kad vėliau taip visuomet bus nes skalbyklė tilps ten kur vonia stovi tai tikrai atrodo labai super.
Papildyta:
QUOTE(šiaurėslapė @ 2014 03 31, 18:41)
Eiryn,
jei vietoj virtuvės darytumėt kambariuką, įvertinkit tai, kad labai girdisi trankomos laiptinės durys.

Pas mus tikrai tikrai nesigirdi durų drinks_cheers.gif 4 aukštas plius tai kad šalia nėr jokių laiptinių o iš apačios tikrai nesigirdi g.gif Tiksliau jūs gal norėjot pasakyt jeigu toj pačioj pusėj langai kaip ir laiptinės durys, tada gal ir girdisi, o pas mus laiptinės durys į gatvę o mūsų butas į kiemo pusę drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eiryn: 31 kovo 2014 - 20:00
labas rytukas kaip tik radau foto darytas remonto metu ir tik ka po jo tai I nesvarumus nekreipkite demesio
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Vikuute @ 2014 04 01, 11:44)
labas rytukas kaip tik radau foto darytas remonto metu

Kokia kompaktiška vonia bigsmile.gif

Tik pas mus išplanavimas šiek tiek kitoks, kai galėsiu pafotkinsiu kaip yra dabar ir parašysiu kaip ketina būt vėliau drinks_cheers.gif
Atsakyti
Na pradzioj tai nebuvo ji tokia kompaktiska smile.gif ir sprendimu nebuvo daug -nenorejau keisti to senovinio radiatoriaus , schmoll.gif stovejo senovine didziule vonia tai ja ismeciau pries kraustymasi , perkeltas kranas , pakeisti vamzdziai ir nutekejimas perkeltas , tada dejom duso padekla ir kentejau iki kol remontui susitaupiau smile.gif netyciom uzsukau I sia temuke tai dabar pasiliksiu ilgam , reikia susikurt poilsio -darbo vietele , miegama dalis isspresta bigsmile.gif galesiu idet kada foto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikuute @ 2014 04 01, 21:51)
Na pradzioj tai nebuvo ji tokia kompaktiska  smile.gif ir sprendimu nebuvo daug -nenorejau keisti to senovinio radiatoriaus

Gal keistas klausimas bet kas ten per radiatorius? Pas mus vonioj radiatoriaus nėr, tik gyvatukas dešinėj pusėj ant sienos, ir išplanavimas kiek kitoks pačioje vonioje, kai užeini priešais yra tualetas, tada žiūrint kairiau yra kriauklė ir tik tada vonia, aj ką čia pasakot, šiandien nufotkinsiu parodysiu drinks_cheers.gif
Atsakyti