Įkraunama...
Įkraunama...

Surfinijos-petunijos 2013m sezonas pavasaris

QUOTE(kristynka* @ 2013 05 30, 20:02)
o as supykau ant balandziu gun_bandana.gif  gun_bandana.gif susodinau tik visus daigelius i loveli, inesiau i balkona, o jie matot sumaste kad ten gales tupeti ir peryt vaikucius gun_bandana.gif
nulauze man vienos puses lovelio daigelius, nuluzusias sakelias sukisau i zeme. turiu vilti kad prigis smile.gif  bet vis neatrodo taip graziai kaip kita lovelio puse.
ot prakeikti balandziai gun_bandana.gif pirmais metais bandau issiauginti grazias, svyrancias petunijas, tai tie man griauna grozi

Pas mane irgi peredavo balandziai praeitais metais balkone,bet kai priterse nezmoniskai ir apsiko viska, tai jau viskas. Dabar as juos vejoju, tai nebesirodo, o praeitais metais viena partija ispereje,leidau tiems vaikams ju isaugti ir isskristi, o po keliu dienu ziuriu vel kiausiniu prideje tie sikniai,tai juos issviedziau pro balkona
Atsakyti
QUOTE(Laola @ 2013 05 30, 22:13)
Pas mane irgi peredavo balandziai praeitais metais balkone,bet kai priterse nezmoniskai ir apsiko viska, tai jau viskas. Dabar as juos vejoju, tai nebesirodo, o praeitais metais viena partija ispereje,leidau tiems vaikams ju isaugti ir isskristi, o po keliu dienu  ziuriu vel kiausiniu prideje tie sikniai,tai juos issviedziau pro balkona

mes kai atsikraustem cia nuomotis buto ir buvo pilni du balkonai balandziu š..... gun_bandana.gif issivaliau viska, vydavau, kabinau maiselius, bet niekas nepadeda perlabiausiai. pernai ir as leidau issipereti, sakau va vaikui parodysiu augintiniu, tai prisiko dar daugiau verysad.gif o ziurau jau dideli balandziukai bet jie net nesinori skristi verysad.gif
siemet metau kiausinius per balkona, vakar vienas gavo sepeciu gun_bandana.gif nes ant tiek sunervino kad negaliu gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2013 05 30, 08:11)
user posted image
user posted image

Rinktos seklos:
user posted image

O,gal galit papasakoti,kaip tas seklytes renkat,ieskojau,ziurejau,nu niekaip nesuprantu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(linagele @ 2013 05 31, 07:37)
O,gal galit papasakoti,kaip tas seklytes renkat,ieskojau,ziurejau,nu niekaip nesuprantu.  smile.gif

Seklas reikia rinkti rudeni, dabar tikrai nerasit 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(uoga000 @ 2013 05 31, 14:56)
Seklas reikia rinkti rudeni, dabar tikrai nerasit  4u.gif .

o cia ant betkokiu zieduku galima rasti seklu ? (is bet kokiu seklu uzaugintu)

merginos, o jai dar paseciau dar petuniju i vazona, spetu jos man suzydeti ?
Atsakyti
[quote=uoga000,2013 05 31, 14:56]
Seklas reikia rinkti rudeni, dabar tikrai nerasit 4u.gif .

Aciu,dabar zinosiu,bet vis tik procesas koks seklu rinkimo,gal galite papasakoti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2013 05 31, 16:01)
o cia ant betkokiu zieduku galima rasti seklu ? (is bet kokiu seklu uzaugintu)

Surinkus nuo hibridinių, sužydėti gali visai ne motinio augalo žiedais. Surinfinijos berods sėklų net nesubrandina arba jos būna 'tuščios'.

QUOTE(linagele @ 2013 06 01, 08:30)
bet vis tik procesas koks seklu rinkimo,gal galite papasakoti.  smile.gif

Sėklų tai ir dabar galima rasti, ne taip ir ilgai vienas žiedelis žydi. Tiesiog peržydėjusių nereikia nuskinti, susidriusi sėklų dėžutė dar turi kurį laiką subręsti ir kai jau ima geltonuoti, ruduoti, reiktų nuskinti, ir šiltame pavėsyje apdžiovinti. Geriau tą daryti vasarą, nes rudenį atvėsus orams ir esant per dideliam oro drėgnumui, sėklos nespėja subręsti.
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2013 05 31, 16:01)

merginos, o jai dar paseciau dar petuniju i vazona, spetu jos man suzydeti ?

Gal keli ziedai ir suzydetu, bet daugiau tikrai ne. Gi ne siaip sau seja vasario/kovo men. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(uoga000 @ 2013 06 01, 18:41)
Gal keli ziedai ir suzydetu, bet daugiau tikrai ne. Gi ne siaip sau seja vasario/kovo men.  mirksiukas.gif

dekoju uz patarima, tada negadinsiu seklyciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2013 06 01, 19:06)
dekoju uz patarima, tada negadinsiu seklyciu smile.gif

As veliau dar karta pabandysiu apiiliustuoti seklu rinkima vaizdziai. Pas mane yra ir dabar jau, jeigu nespeju nuskabyti, bet neleidziu dar ju brandinti.
Papildyta:
user posted image

user posted image
Atsakyti
user posted image

Cia apibraukiau raudonai kurioj vietoj atsiranda seklyciu "dezute" 4u.gif
Atsakyti
user posted image
user posted image

realybeje spalva ryskesne
Atsakyti