Įkraunama...
Įkraunama...

Angina, anginos operacija

QUOTE(cile @ 2014 12 29, 12:07)

Kadangi sventes savo tonziliu deka praleidau lovoj, tai mastau ka daryt...operacija bais nevilioja daugeliu aspektu, gal visgi yra kazkoks ne toks radikalus gydymo budas  g.gif

4u.gif as ir visas sventes su angina draugavau ir dar tebevargstu..... doh.gif bioparox isgelbejo, tik klausimas kuriam laikui doh.gif
QUOTE(BonaDona @ 2014 12 29, 18:22)
Aš daug metų laikiau tonziles, skalavau, valiau su visokiais tirpalais. Fe.... Pasėkmė- skaudantys sąnariai ir nuolat skaudanti gerklė, krūvos antibų, nuolatinė angina.  Liepą išoperavo.  Nebežinau, ką reiškia skaudanti gerklė, o ir sąnariukai po truputį tvarkosi. biggrin.gif

va va....mano kankyne.... doh.gif verysad.gif labiausia kankinuos pavasari, kas tada darosi tai siaubas,prasirgti pavasariai...man tonziles iskyla padideja, buna baltos, skauda gerkle begalo, buna dingsta ir balsas, po to besigydant sprogsta ty ima valytis per kosejima, bet buna kad komplikuojasi i bronchus, tada jau sakes sergu kelis menesius blink.gif doh.gif

zodziu ir man dabar klausimas ar toliau taip gyvent ar pjaut angina lauk unsure.gif g.gif tarp kitko manoji angina yra letine, be temperaturos mano visi sirgimai g.gif nors is vaizdo pulinga angina
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2014 12 29, 23:37)

zodziu ir man dabar klausimas ar toliau taip gyvent ar pjaut angina lauk unsure.gif  g.gif tarp kitko manoji angina yra letine, be temperaturos mano visi sirgimai g.gif nors is vaizdo pulinga angina

Oooo,aš paskutinius metus irgi sirgdavau pūline angina be temperatūros,organizmas nebekovojo. Apsisprendžiau staigiai,kai sąnarius pradėjo skaudėt ir širdį ėmė mausti. Kartais prireikia 40 metų,kad į protą ateitum biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(BonaDona @ 2014 12 29, 23:45)
Oooo,aš paskutinius metus irgi sirgdavau pūline angina be temperatūros,organizmas nebekovojo. Apsisprendžiau staigiai,kai sąnarius pradėjo skaudėt ir širdį ėmė mausti. Kartais prireikia 40 metų,kad į protą ateitum  biggrin.gif

ar susitvarke bedos su sirdele ir sanariais?
nes man tas pats doh.gif

p.s. siaip dienai jau beveik 4sav po operacijos, ta puse, kurioje nedejo siuliu tai uzgijo, kur yra siules dar paskauda (pagal mane tai ir siulai neistirpo dar, vis jauciu tempima, nors apnasu baltu jau beveik neliko). Liezuvelis jau beveik netrukdo. bet dar saugausi su rugsciais vaisiais, pvz pasidariau apelsinu sulciu, isgeriau, tai siek tiek pradejo grauzti. is maisto valgau jau viska.
beje, po operacijos numeciau 3 kg unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(marijaj @ 2014 12 29, 17:58)
pas Mickoną Biorevitalyje lankiausi aš ilgai, tikėjausi, kad mane išgydys - bet ten iki radikalaus gydymo buvo dar toli - reikėjo tenkintis visokiais homeopatiniais žirniukais, arbatėlėm, injekcijom, bet.. tonzilės kaip buvo taip ir liko komplikuotos. Mečiau aš juos, nes ten pinigus kaip į kiaurą maišą kišau.

Tai va, visgi isbandet ta metoda, bet niekam tikes..o man jau buvo nusisvietes vilties spindulelis, tik keistai atrode, kad jei jau toks geris, kodel nieks ar beveik nieks jo nepraktikuoja g.gif

QUOTE(BonaDona @ 2014 12 30, 00:45)
Oooo,aš paskutinius metus irgi sirgdavau pūline angina be temperatūros,organizmas nebekovojo.

Blem, pastaraisiais metais man ir temperatura buna tik apie 37 unsure.gif

QUOTE(V&A @ 2014 12 30, 11:56)
beje, po operacijos numeciau 3 kg  unsure.gif

joa, o jei svorio ir taaip truksta, tai jau buciau kaip is osvencimo doh.gif
---------------
meginsiu dar ieskot budu kaip toksinus is organizmo salint, gal tai kazkiek pagelbes ir tas tonziles apvalyt unsure.gif
Atsakyti
Vakar operavo santariskese..narkoze praejo nuostaboai. Nei pikinino nei ka. Issiprasiau namo jau . Ligoninej vis tiek tas pat kas namie. Sanrariskese viskas modernu. Net plancete kiekvienam yra. Pasiseke kad palatoj gulejau viena.
Gerkle patinus, nuskaisminami veikia, valgyt ir kalbet sunku. Gerti lengviau kai uzsikemsu ausis ryjant. Sjystis drungnas. Jauciu greit nusveiksiu !!!!
Atsakyti
QUOTE(BonaDona @ 2014 12 30, 00:45)
Oooo,aš paskutinius metus irgi sirgdavau pūline angina be temperatūros,organizmas nebekovojo. Apsisprendžiau staigiai,kai sąnarius pradėjo skaudėt ir širdį ėmė mausti. Kartais prireikia 40 metų,kad į protą ateitum  biggrin.gif

na buna man ir su sanariais ir su sirdim bedeliu bet vis delsiu su anginos operacija blush2.gif
as esu ismeginus tonziliu saldyma, padejo metams, vadinasi laikinas efektas, na arba reikia saldyti kasmet g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mangute69 @ 2014 12 30, 13:14)
Vakar operavo santariskese..narkoze praejo nuostaboai. Nei pikinino nei ka. Issiprasiau namo jau . Ligoninej vis tiek tas pat kas namie. Sanrariskese viskas modernu. Net plancete kiekvienam yra. Pasiseke kad palatoj gulejau viena.
Gerkle patinus, nuskaisminami veikia, valgyt ir kalbet sunku. Gerti lengviau kai uzsikemsu ausis ryjant. Sjystis drungnas. Jauciu greit nusveiksiu !!!!

jau 8 diena. skauda maziau, taciau ryjant vis dar skauda. Fibrino daug. nakti knarkiu kaip girtas vyras ir prabudineju nuo gerkles skausmo, nes kai pradziusta gerkle... oi... skausmas kaip pirma diena. patinimas slugsta, bet vos vos po truputi. balsas dar labai keistas pilnas karkalu, o jau 8 diena !!! smile.gif ar jum taip pat buvo ? kada viskas baigsis?
Atsakyti
QUOTE(Mangute69 @ 2015 01 05, 22:27)
jau 8 diena. skauda maziau, taciau ryjant vis dar skauda. Fibrino daug. nakti knarkiu kaip girtas vyras ir prabudineju nuo gerkles skausmo, nes kai pradziusta gerkle... oi... skausmas kaip pirma diena. patinimas slugsta, bet vos vos po truputi. balsas dar labai keistas pilnas karkalu, o jau 8 diena !!! smile.gif ar jum taip pat buvo ? kada viskas baigsis?

Man kažkur apie 10-11 dieną jau buvo visai neblogai. Nors fibrinas valėsi ilgai. Kantrybės 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, man gruodžio pradžioje išpjovė tonziles, nes sirgau be perstojo visą rudenį ūmine pūlinga angina, sugėriau tris antibiotikų kursus, temperatūra susirgus porą dienų kildavo iki 39, bet pradėjus gert abtibiotikus greit, gal per tris dienas, praeidavo ir jausdavaus visiškai sveika. Ketvirtą kartą kai susirgau nebebuvo temperatūros, tik labai skaudėjo, tai šiaip ne taip išėjo pas M. Kašėtą prasibrauti. Jis pasakė, kad kolkas, kol temperatūra nėra aukštesnė už 37,5, bandyti gydytis skalaudama gerklę vandeniu su druska, nes operuoti kol yra pūlių-negali, o po poros sav., jei nebebus pūlių ir nebūsiu gėrusi antibiotikų, galėsim tartis dėl operacijos. Tas dvi savaites šiaip netaip ištvėriau, nors skausmas buvo labai stiprus, visai toks pat kaip per ūminę pūlingą, tik šį kartą nebuvo temperatūros. Žodžiu, po poros sav., trečiadienį, nuėjau pas jį, o pirmadienį jau operavo. Po operacijos, tik kai pažadino ant operacinio stalo, labai skaudėjo, tai suleido vaistų. Po to - visiškai jokio skausmo, tik jaučias, kad viskas ten ištinę, sunku kvėpuot.Kitą dieną paleido, tai visas linksmumas namuose prasidėjo:D Žodžiu, kokias tris dienas grįžus visą laiką miegojau, kad nejausčiau skausmo, nors šiaip pas mane greitai gijo. Stengiaus gert labai daug vandens, nors ir labai skaudėjo, net buvo sakęs gydytojo rezidentas, kad greičiau gyja, kai geri pakankamai vandens. Nu, o dabar vienas geras bairis: nuo trečios dienos kvapas iš burnos - pasakiškas, namiškiai sakė, kad grįžę jausdavo net bute tą kvapą biggrin.gif Gydytojas sakė, kad bus nemalonus kvapas iš burnos, ir draugė buvo sakius, nu bet kad toks bjaurus, kažkokių supuvusių ,, kiaušų " kvapas, tikrai nesitikėjau biggrin.gif Šeštą dieną pradėjo labai niežtėti gerklę, o į vakarą pradėjau kraujuot. Stovėjau prie kriauklės prasižiojus ir laukiau, kol nustos, bet kraujavo gerokai daugiau nei tikėjaus, tai pabaigiau šeštadienį Kauno klinikų ANG skyriuj. Rezidentai prasiurbė kraują iš gerklės valydami ir pravalius vėl pasileido kraujai, tai stabdė kraujavimą vatos tamponais. Pačios galit įsivaizduot, kaip į žaizdą gerklėj įkiša vatą ir spaudžia prie tos žaizdos stipriai, tai visa šlapia buvau biggrin.gif sekmadienį keitėsi budintys rezidendai, atėjo mano gydytojo rezidentas, pažiūrėjo į gerklę - viskas gerai, fibrino tik pilna. Sakė, jei nori namo, parašyk prašymą, ir važiuok, nes praeitą naktį budėję rezidentai mane parašė laikyt iki pirmadienio. Tai parašiau prašymą, susirinkau daiktus ir išėjau....netoli, iki mašinų aikštelės, o po to su servetėlėm prie burnos bėgau atgal į kliniką biggrin.gif šį kartą dar baisiau bėgo, o baisiausia, kad kraujas bėga į stemplę ir kreša, o po to pradedi žiaukčioti ir atryji krešulius. Kraujavimą vėl sustabdė su vata. Grįžau į tą pačią palatą, pastatė lašelinę, suleido nuo skausmo vaistus. Praėjo gal 10min nuo kraujavimo stabdymo ir vėl pradėjo bėgt, labai stipriai. Vėl mane pasisodino, vėl į gerklę vatą, o kraujas bėgą į stemplę, žiaukčioju, ištraukia vatą, į bliūdelį išžiaukčioju krešulį, kažkiek kraujo, kiša vėl vatą, sesutės keturios aplink laksto, nespėja bliūdelių kraujam keisti, laiko ranką, nes vis nejausdama, kad ten yra kateteris, sulenkiu per alkūnę. Galiausiai pamatė, kad su vata nesustabdys, tai pasiėmė kauterį, kad pridegintų kraujagyslę, bet niekaip neišeina, vistiek bėga. Jau pasiėmė tas rezidentas telefoną, tiesia kitai rezidentei, kad skambintų gyd. Kašėtai, o gydytojas sako: nusiramink, ramiai susirask kraujagyslę, uždegink, jei neišeis - skambink, atvažiuosiu. Tai jis vėl pasiima kauterį, koja į mane įsirėmęs, dreba, visas veidas šlapias, ir vėl degina. Jau tuo metu labiau gaila buvo rezidentų, negu savei pačios, nes atrodo jiems streso daugiau įvariau biggrin.gif Ai, beja, kai degina, tai skausmas išvis begalinis, gerai, kad trumpai trunka:) Istorija baigėsi tuo, kad atvažiavo mano gydytojas ir galų gale pridegino ir daugiau nebekraujavau! O po to tris dienas, po to kai grįžau pirmadienį iš ligoninės, nieko nevalgiau, nes neįmanoma kaip skauda, ypač naktį, net vanduo degina gerklę kaip rūgštis, o ką jau kalbėti apie maistą. Po to ėmė gerėti ne dienom, o valandom, savaitgalį jau ir makdonalde pavalgiau biggrin.gif Dabar praėjo daugiau nei mėnesis, ant gerklės tik randai nuo deginimo likę, ir žiovaujant jaučias durimas toje pusėje kur degino, o šiaip viskas super, tikrai nesigailiu, daugiau jokios pūlingos anginos:))
Atsakyti
QUOTE(Mangute69 @ 2015 01 05, 22:27)

man po 5 savaiciu dar skaudejo ziovaujant. bet man vienoje puseje buvo susiuta, tai po 5,5sav pavalius su vatos pagaliuku istraukiau siulus ir iskart pagerejo, dingo apnasos, nors siulai turejo istirpti savaime. Kol kas dar nepatinka liezuvelis, kuris vis dar maiso, nors ir nezymiai unsure.gif po operacijos jau pilnai 6 savaites.
Atsakyti
Moterys gal kuri žinot ar po glandų operacijos dar sergama angina? Man operavo prieš 2 metus. Dabar sergu ir garantuoju kad angina pagal simptomus ir nesveikai žudantį gerklės skausmą. Logiškai mąstau kad jei tonzilių nėra tai nėra ir kur tam angininiam uždegimui veistis. Ar tai reiškia kad ataugo jos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglytelyte: 16 sausio 2015 - 01:13
O čia yra kam sklandžiai be jokių didžiulių kankynių viskas praeina?
Atsakyti