Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų gerbėjų palata

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 28, 22:41)
Tik tuos, kurių jau aiškiai matėsi belendantys tikri lapukai  mirksiukas.gif

Pas mane nei su žiburiu tokių dalykų nerastumę lotuliukas.gif
Dabar mąstau, gal ir man reik kaip Marmaledui (je ineklystų) išnešt savo skurdukus į darbą-ten taip smagiai šviečia popietinė saulė smile.gif . Tik skirtingai nuo Marmaledo, pas mane darbinės patalpos-pilnos žmonių, įtariu, nesuprastų manęs lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 03 28, 22:16)
Nors į žvaigždes nežiūriu, bet savo augintiniais tikrai nesiskundžiu.

Ale nesakyk... Gali ir mum tekt pypkiuot prie šiltnamių kartu su Gaudvile ir kitom netikinčiomis astrologiniais perspėjimais ir juodom katėm,gerėtis vienu kitu pomidoru,kai kitos karučiais derlių rinks g.gif

Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 03 28, 22:55)
Ale nesakyk... Gali ir mum tekt pypkiuot prie šiltnamių kartu su Gaudvile ir kitom netikinčiomis astrologiniais perspėjimais ir juodom katėm,gerėtis vienu kitu pomidoru,kai kitos karučiais derlių rinks g.gif

pas mane mėlynos katės, laimę neša biggrin.gif
Galėsim pypkiuot, reiks suvažiavimą padaryt, bo daug laiko turėsim, pypkiuot kartu bus linksmiau wub.gif Beje, rasim ką karučiais vežt ir be pomidorų rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 28 kovo 2013 - 23:08
QUOTE(saintlina @ 2013 03 29, 00:08)
pas mane mėlynos katės, laimę neša  biggrin.gif

Tau gerai.Pas mane tik didelis šuva,tai nežinau ką jis ten neša...
Va pikuoju pomidorus ir mąstau ar pirkt pypkę?Kaljaną turiu,tai gal ir to užteks g.gif
Atsakyti
Aš naktį prabudus apie mėnulius galvojau biggrin.gif Kažkaip mėnulio įtaka gal dar kažkiek būtų galima patikėt. Nu bet tie avinai, svarstyklės ir kiti veikėjai, tai niek nesuprantu, kaip gali įtakot? Kas nusprendė, kad svarstyklės vaisingesnės nei pvz. vandenis? Gal turit kas kokį mokslinį straipsnį ta tema? Internetiniai straipsniūkšiai nedomina. Man niekaip logika "nesusiveda". Kažkaip tas pats, kaip skaityt lietrytyje "savo" horoskopą unsure.gif

Man mama substratų pripirkus, pasiimsiu tik sekmadienį. Niežti nagai pikiuot juodai, nes kai kurie daigai jau gražius tikrus lapelius turi.

Dar kažkaip pastebėjau, kad hibridinių veislių taisiklingesni daigeliai. Tie lapeliai proporcingesni nei nehibridų. Nehibridai man tokie paklaikę atrodo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 03 29, 06:57)
Dar kažkaip pastebėjau, kad hibridinių veislių taisiklingesni daigeliai. Tie lapeliai proporcingesni nei nehibridų. Nehibridai man tokie paklaikę atrodo biggrin.gif

man irgi taip pasirodė drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2013 03 28, 21:37)
Jūs verčiat mane pradėti tikėti mėnulio įtaka sėjai...

Iš tikro tai pirmą kartą sodinu pagal mėnulį, visada tik pagal nuotaiką ir kai yra laisvo laiko. Sudygo jie ne visi tokie gražūs ir manau, mėnulis čia ne prie ko. Buvo rūšių, kurios sodintos kartu, visai nei viena nepasirodė, tai po kokių 2 savaičių iškasiau sėklytes nesudygusias ir iš naujo persodinau (pačiomis nepalankiausiomis dienomis). Daug geriau sudygo - kokia 80 proc. Sąlygos visiems buvo vienodos. Taip kad į mėnulį manau verta žiūrėti tik persodinant į nuolatinę vietą ir jei nedibi ir turi daug laisvo laiko, nu ir aišku, jei tiki tuo.
Atsakyti
Saintlina, Gaudvile, aciu.
As jau ta itariau, tik nu gi langai plastikiniai, pagal visas teorijas ale sandarus. Nors pati ranka pridejus jauciu, kad traukia, reikes reguliuoti. O kol kas apkamsysiu smile.gif

Itarimas kilo todel, kad iki pikavimo, kai jie stovejo toleliau nuo lango, augdavo labai greit, o ispikavus tenka pasispausti del vietos ir kai kurie buna priglausti prie pat lango. Saules, sakyciau, gana, visi kol kas stovi ant pietines ir vakarines puses. Nors paradoksas - paprikos pacios didziausios tos, kurios yra ant rytines palanges, kur saules tik ryte buna smile.gif

QUOTE(audine68 @ 2013 03 29, 07:50)
Iš tikro tai pirmą kartą sodinu pagal mėnulį, visada tik pagal nuotaiką ir kai yra laisvo laiko. Sudygo jie ne visi tokie gražūs ir manau, mėnulis čia ne prie ko. Buvo rūšių, kurios sodintos kartu, visai nei viena nepasirodė, tai po kokių 2 savaičių iškasiau sėklytes nesudygusias ir iš naujo persodinau (pačiomis nepalankiausiomis dienomis). Daug geriau sudygo - kokia 80 proc. Sąlygos visiems buvo vienodos. Taip kad į mėnulį manau verta žiūrėti tik persodinant į nuolatinę vietą ir jei nedibi ir turi daug laisvo laiko, nu ir aišku, jei tiki tuo.

hi.gif

As siemet irgi bandziau prisilaikyti menulio pasiskaicius. Galu gale visai susipainiojau, nes visose saltiniuose blogiausios dienos buvo skirtingos. Galu gale nusispjoviau ir pasodinau, kada galejau ir norejau biggrin.gif Kitais metais irgi taip darysiu (nebent, kaip adija pasake, jei pamatysiu, kad temoje pas menulio sekejas pomidoru kalnai, o pas mane tik lapai siltnamyje) lotuliukas.gif
Atsakyti
Apie ankstyvų pomidorų auginimą. Labai įdomiai apie kokoso plaušą rašo. Pasirodo tą patį naudoja du-tris metus bigsmile.gif
Atsakyti
Aha, as irgi si straipsniuka jau perskaiciau, bet man uzkliuvo kitkas - is kv. m 39 kg pomidoru priskina, o i ta kv. m trys daigai telpa bigsmile.gif. Mano pacios a. a. mama seniau Kietaviskiu siltnamiuose dirbo, tiesa valgyklos vedeja ir vireja vienam asmeny buvo, ne paciuose siltnamiuose dirbo ax.gif. Tada dar paaugle buvau, neaugindavau as tu pomidoru, dabar tai buciau i ekskursija isiprasius biggrin.gif. Mama pati mate kaip ten pomidorai auga, bet nebudavo taip, kaip zmones pasakoja kurie desreliu fabrikuose dirba, kad patys tu desreliu net i burna neima (na turbut kiekviena esat kazka panasaus girdejus), agurkus ir pomidorus tikrai pavasari valgydavom. O ir skonis siu tai dar puse velnio biggrin.gif. Vasara tai jau uzsiaugindavom savo....
O dar pagalvojau, kad jei jau ten kamanes gyvena ir dirba, tai tikrai jie negali chemikalais purkst rolleyes.gif.
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2013 03 28, 22:51)

aga, pas mane darbe , nenaudojamose kolkas patalpose jie gyvena, šiltnamis pastatytas su dviguba plėvele jiems, dar agro po plėvele kad nekapsėtų lašai. Visai gražiai atrodo jau, adaptavosi, sodriai žali, tvirti patapo. Jau beveik reiktų žemių į indukus damest, gal po darbo pavyks šiandien, bet jau nedaug likę iš poko, o pirkt po darbo nelabai yra kur, be auto šiandien, neparvilksiu. Namie ta pati situacija- reikai persodint verkiant. Močiutė mano visad sakydavo kad didįjį penktadienį reikai gėles persodint, sėt ir t.t., o vat tetulė sako kad balandžio 15 ar 20 diena, nepamenu tiksliai - ideali pomidorams, ji tik tada sėja ir būna derliaus belenkiek
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2013 03 29, 08:07)
Kitais metais irgi taip darysiu (nebent, kaip adija pasake, jei pamatysiu, kad temoje pas menulio sekejas pomidoru kalnai, o pas mane tik lapai siltnamyje)  lotuliukas.gif

ne, vien tik pagal rezultatus lygint irgi nelabai tinka. Nes, kaip žinom, priežiūra, žemė, sąlygos lemia kaip auga ir koks derlius bus.
Aš labiausiai lauksiu Adijos eksperimento rezultatų, kur ji identiškai augina gerom ir blogom dienom sėtus pomidorus. Va čia, manau, galėsim drąsiai išvadas daryt.

Mano vasario pabaigos Snapai ir Kosmonautai jau su žiedynais. Teks vežt į kaimą grūdinimosi procedūroms. Namie aš jau ne kažin ką tegaliu jiems pasiūlyt..
Atsakyti