Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos..

moliūgus sodinau į agurkų žemę. O kokią pirktis arbūzam a? gal galit kas patart? nubėgčiau ryt iki žalios stotelės ir pagriebčiau. Turiu biohumuso šiek tiek pamaišymui po saujukę.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 04 25, 17:19)
matuke, moliūgo šaknynas plokščias ir labai arti paviršiaus, duobė turėtų būti lėkšta, bet plati. Tokio tipo duobės užtenka augalui visą sezoną, šaknynui nereikia "brautis" į tą neperkasamą pievos dalį.
Taip, sutinku, jei duobė buvo iškasta tik daigeliui "įtupdyti", jo šaknims neužtenka jėgų prasibrauti per tą pievos žolių šaknų tankų mišinį, užtat augaliukas ir skursta.

Va ir visa esme,kadangi moliugu daigai ne 1 ir ne 5, tai visiem paruosti tokias duobes yra juodas darbas, todel daug lengviau man bus salia arimuose prikasti zemes ir su karuciu jos pripilti tokom pakeltom vagom-eilem ar tiesiog kauburiais
Pries tai paklosiu karono ar laikrasciu ok.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matuke: 25 balandžio 2013 - 17:15
QUOTE(yerena @ 2013 04 25, 16:40)
Auga gerai, skanūs ir išsilaiko per žiemą puikiai, tik kad WB labai jau vėlai pradeda megzti moliūgus. Aš šios veislės nebeauginu, radau kitų- derlingesnių bei ankstyvesnių butternut tipo veislių.

Ačiū labai labai wub.gif O kokie jums labiau pasiteisinę moliūgai, turių omeny kurias veisles šiemet sėsite (man aktualu, kad būtų mėsingi ir kad neaugtų dideli) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 04 25, 19:14)
...O kokie jums labiau pasiteisinę moliūgai, turių omeny kurias veisles šiemet sėsite (man aktualu, kad būtų mėsingi ir kad neaugtų dideli)  ax.gif

QUOTE(yerena @ 2013 01 29, 22:53)
...O pastoviai auginu: Small Sugar, Triamble, Jarrahdale, Blue ir Green Hubbard, Marina di Chioggia, Delicata, Atlantic Giant, Hokkaido, Black Futsu, Blue Kuri, Chieftain, Jack Be Little, Table King Acorn, Jack O'Lantern (tik dėl Halloween'o), Sweet Dumpling, Burgess Buttercup, Australian Butter, Sweet Meat, Early Butternut. Šiemet prisidėjo Lunga di Napoli.

Šiemet prisideda dar keletas veislių iš bananinių šeimynos, turiu porą paskutiniųjų sėklų pasėtų vengriško moliūgo (labai panašus į Jarrahdale), 3 naujas hubbardų veisles, baltą moliūgą iš PAR (pavadinimo nepasakysiu, nusitrynęs užrašas markeriu), bandau 8 naujas japoniškas muskatines veisles- man jų vaisiai patys gražiausi, bet sunkiausiai lupami virtuvėje doh.gif ir dėl to kiekvieną pavasarį iškyla dilema- sėti daugiau ir gailėtis žiemą dėl jų odelės ar sėti mažiau ir naudoti namų dekoracijai.
Atsakyti
Aš vakar pasidarbavau... showoff.gif Pasiėmiau sūnų į talką ir pievoje kasėm duobes moliūgams-12vnt... bigsmile.gif Žemė- molis. Į iškastas duobes (apie 80cm skersmens, gylis per kastuvą) pridėjau irstančių šiaudų, lapų, supyliau po kibiriuką vandens, kad vyktų organikos irimas. Vėliau dar dėsiu perpuvusio mėšlo ir šiek tiek žemės iš kurmiarausių (komposto jau nebeturiu) ir kai ateis laikas sodinsiu moliūgus. Kažin ar patiks mano moliūgėliams?
Atsakyti
rytorasa, tikrai patiks, tik sodinant augalus sulyginkite duobių paviršių su likusia pievą, ta prasme kad augalai būti paviršiuje, o ne duobėje (jei nesuprantamai parašiau- sėjant pomidorą į indelį, jis pripilamas pilnas žemių ir tada atsiradęs daigas netįsta link šviesos iš to "tunelio" (ne kartą matytas vaizdas merginų iš kitos temos, kai indeliai tarkim tik iki pusės užpildyti žemėmis, o išdygę augalai stiebiasi link šviesos)).
Ar sunku buvo ruošti duobes? Tos žolės susmaigstytos kastuvu labai gerai gabalais nusiima, tik kad mano ruošiamos yra truputuką mažesnės ~50 cm skersmens ir per vieną kastuvo aukštį. Į tokią duobę įdedu komposto, trąšų, gerai pamaišau, užberiu žemėmis, sodinu daigą ir užmulčiuoju.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 04 26, 10:22)
rytorasa, tikrai patiks, tik sodinant augalus sulyginkite duobių paviršių su likusia pievą, ta prasme kad augalai būti paviršiuje, o ne duobėje (jei nesuprantamai parašiau- sėjant pomidorą į indelį, jis pripilamas pilnas žemių ir tada atsiradęs daigas netįsta link šviesos iš  to "tunelio" (ne kartą matytas vaizdas merginų iš kitos temos, kai indeliai tarkim tik iki pusės užpildyti žemėmis, o išdygę augalai stiebiasi link šviesos)).
Ar sunku buvo ruošti duobes? Tos žolės susmaigstytos kastuvu labai gerai gabalais nusiima, tik kad mano ruošiamos yra truputuką mažesnės ~50 cm skersmens ir per vieną kastuvo aukštį. Į tokią duobę įdedu komposto, trąšų, gerai pamaišau, užberiu žemėmis, sodinu daigą ir užmulčiuoju.

aha, duobę sulyginsiu su pieva. Gal net šiek tiek iškelti daigus reiktų? g.gif

Na, lengva nebuvo, vis tik duobių nemažai, ir jos pačios nemažos, žemė- molis... doh.gif Tai gerai, kad sūnų buvau prigriebusi pagalbon, labai pagelbėjo vyriška (jaunuoliška) jėga... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 04 26, 11:01)
aha, duobę sulyginsiu su pieva. Gal net šiek tiek iškelti daigus reiktų?  g.gif
Na, lengva nebuvo, vis tik duobių nemažai, ir jos pačios nemažos, žemė- molis...  doh.gif

O mulčiuosite ar taip paliksite? Nes pievoje labai greitai viskas "apauga". Jei nemulčiuosite- geriau iškelti, tada nors bus aišku, kur nešienauti pradžioje. Ir jei yra šliužų ar sraigių- saugokite daigelius- apgrauž iki kotelių doh.gif
Pas mus priemolis, tai svarbu subadyti ~15 cm, tada tos žolės su šaknų gumulu gan lengvai nusiima gabalais.
Atsakyti
Pamerkiau siandien melionu ir arbuzu seklytes. 4 rusiu-nedaug.. Bet seklu tai virs 60-cia, kad per mazai nepasirodytu doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 04 26, 10:26)
Pamerkiau siandien melionu ir arbuzu seklytes. 4 rusiu-nedaug.. Bet seklu tai virs 60-cia, kad per mazai nepasirodytu doh.gif  lotuliukas.gif

as irgi vėl prisisėsiu solidžiai biggrin.gif
Bet melionai tai nepasakyčiau, kad labai gerai dygsta, gerai, kad su atsarga merkiau. Bent jau tie, kuriuos aš turiu. Tamanskaja iš 12 sėklų sudygo 8, kita veislė lėčiau dygsta, matyt, nes nuo pirmadienio nei viena sėkliukė dar nekruta.
Atsakyti
Siandien jau apie 15 seklu iskiso uodegeles. Dauguma is ju, tai spartuoliai melionai Emir H. Keletas moliugu ir arbuzas vienas. Tai sukisau i puslitrinius bokaliukus komposto ir isgrudau i siltnami dezej patupeti. Ten kur kas geriau bus jiems, nei namie.
Atsakyti
saintlina, o atrinkinėjate prieš mirkymą melionų sėklas, t.y. kad nebūtų tuščių?
Atsakyti