Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos..

QUOTE(yerena @ 2013 04 24, 13:20)
Moliūgai kaip agurkai, jų šaknų sistema paviršutinė, nelabai išsiplėčia į šonus. Virkščiose ties kiekvienu lapu išleidžia augalas po šaknelę, kuri įauga sąlyčio su gruntu vietoje. Dėl tų šaknelių neverta kalti plačių lysvių  schmoll.gif
Logiškiau būtų gaminti ilgas, bet siauras lysves vien tik augalų pasodinimui viena eile, o visas virkščias paleisti pieva, su būtina sąlyga, kad ji sezono metu NEBUS šienaujama.

Kaip suprantu, jei nusienauji pieva, uzdedi kartona, apmulciuoji sienu ar pjauta zole, galima drasiai sodint moliuga, neapaugs zolemis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 04 24, 13:48)
Priklausomai nuo veislės, teoriškai skiriama 2-3 m2 vienam augalui. Bet augalas augalui nelygus, dar oro sąlygos, gruntas, apšvietimas ir t.t. gali gerokai sumažinti arba padidinti nominalią vertę. Daug kas priklauso nuo veislės, o jei tai dar krūminė...  ax.gif

pas mane pakeltos lysvės 3x1m. Kiek krūminių moliūgų galiu į vieną lysvę sodinti? Mąstau apie 3vnt.... g.gif
Kažkaip reikės suktis, jei jau tiek prisisėjau.. biggrin.gif

QUOTE(Paladė @ 2013 04 24, 13:59)
komposto krūvą išnaudoti tam reikalui, ir neperseniausiai kažkuri mergina buvo įdėjusi ale žaginį iš brūselių sustatytą ant lysvių, kur virkščias į viršų paleidžia. pas mane kokių 30 gaunasi, dar neskaičiavau, bet čia su visais patisonais, cukinijom ir keliais melionais šiltnamyje smile.gif

pas mane yra plastikinė komposto dėžė su dangčiu, tai tas variantas netinka. O va atramas žadu padaryti, leisiu palaipioti... biggrin.gif Ta garbė teks Delicata'i... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(PussBoots @ 2013 04 24, 17:39)
Kaip suprantu, jei nusienauji pieva...

aš jos net nešienauju- sodinant iškasu duobes, įmetu trąšų iš vištidės, pamaišau, pasodinu daigą, apkloju geru sluoksniu šiaudų ir tiek. Bet apkloju visą moliūgų lauką pievoje, ne vien tik metrą aplinkui augaliukus ax.gif
QUOTE(rytorasa @ 2013 04 24, 17:50)
pas mane pakeltos lysvės 3x1m. Kiek krūminių moliūgų galiu į vieną lysvę sodinti? Mąstau apie 3vnt....  g.gif
Kažkaip reikės suktis, jei jau tiek prisisėjau..  biggrin.gif

3 vnt bus per prabangiai biggrin.gif Aš Jūsų vietoje sodinčiau palei lysvės abidvi ilgas kraštines kas 70-80 cm ir priedo šachmatine tvarka. Sutalpinčiau ~7-8 daigus. Jei baugu- sodinkite 5 vnt- palei vieną kraštinę 3, palei kitą tarpuose 2 augaliukai.
Dar reiktų patikslinti ar krūminė veislė yra visiškai krūminė, ar vasaros eigoje išleidžianti papildomas iki ~4-5 m kelias virkščias. Pasėjote Acornus ar kitą veislę?
O dėl Delicata- kabantiems moliūgėliams nereikės net atramų ar tų skylėtų oranžinių "maišelių" nuo mandarinų ar apelsinų.
P.S. Prisiminiau dar dėl tų tinklelių- idealiai pagal formą ir apimtis tinka tie "maišeliai" nuo Pomelo greipfrutų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 24 balandžio 2013 - 20:47
QUOTE(yerena @ 2013 04 24, 21:42)

O dėl Delicata- kabantiems moliūgėliams nereikės net atramų ar tų skylėtų oranžinių "maišelių" nuo mandarinų ar apelsinų.
P.S. Prisiminiau dar dėl tų tinklelių- idealiai pagal formą ir apimtis tinka tie "maišeliai" nuo Pomelo greipfrutų.

kažką praleidau - o ką su maišeliais nuo greipfrutų darot?
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 04 24, 21:42)
3 vnt bus per prabangiai  biggrin.gif  Aš Jūsų vietoje sodinčiau palei lysvės abidvi ilgas kraštines kas 70-80 cm ir priedo šachmatine tvarka. Sutalpinčiau ~7-8 daigus. Jei baugu- sodinkite 5 vnt- palei vieną kraštinę 3, palei kitą tarpuose 2 augaliukai.
Dar reiktų patikslinti ar krūminė veislė yra visiškai krūminė, ar vasaros eigoje išleidžianti papildomas iki ~4-5 m kelias virkščias. Pasėjote Acornus ar kitą veislę?

oho.. tiek daug galima susodinti... bigsmile.gif g.gif Pas mane krūminiai- Acon Table King. Bet aš tiek vienetų krūminių neturiu, o jeigu į tarpus po cukiniją pasodinčiau?

Nu va, o maišelių tai neprisitaupiau... doh.gif

QUOTE(Paladė @ 2013 04 25, 07:49)

darom vaisiams hamakus... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 04 25, 08:06)

Nu va, o maišelių tai neprisitaupiau...  doh.gif
darom vaisiams hamakus...  biggrin.gif

Įdomu, gal galima plačiau? wink.gif
tipo kažkur parišat maišelį ir į jį dedat moliūgus, melionus ir arbūzus?
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 04 25, 08:14)
Įdomu, gal galima plačiau? wink.gif
tipo kažkur parišat maišelį ir į jį dedat moliūgus, melionus ir arbūzus?

foto į studiją... biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 04 25, 08:17)
foto į studiją...  biggrin.gif

o geras lotuliukas.gif thumbup.gif
žinosiu, kam hamakai reikalingi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 25 balandžio 2013 - 07:32
QUOTE(Paladė @ 2013 04 25, 07:49)

Kabinu ant atramų už maišelio "rankenėles" ir įdedu į jo vidų augantį moliūgą. O kadangi maišelis pasiduoda tempimui, augantis vaisius nėra ribojamas.
Manau, kad rytorasos pavaizduotas būdas tiktų augantiems šiltnamyje, o mano- lauke, kur būna ir gan staigių vėjo gūsių (moliūgas iš maišelio mano atveju niekaip negali iškristi arba išslysti).
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2013 04 25, 08:06)
... o jeigu į tarpus po cukiniją pasodinčiau?

Moliūgėliai Table King Acorn ir cukinijos kryžminasi, jei aktualu savų sėklų rinkimas mirksiukas.gif Jei ne- drąsiai galite tupdyti šalia.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 04 25, 10:25)
Moliūgėliai Table King Acorn ir cukinijos kryžminasi, jei aktualu savų sėklų rinkimas  mirksiukas.gif Jei ne- drąsiai galite tupdyti šalia.

supratau, ačiū... 4u.gif Sėklų nerinksiu šiemet, tai bandysiu poruoti su cukinijomis.. . thumbup.gif
Atsakyti
Labas visoms,
Saintlina, šiandien 25diena biggrin.gif , ar merksite arbūzų sėklas? Ir dar klausimėlis: kiek daigios sniegių sėklytės, gal verta keletą sėklų pasilikti kitiems metams, jei netyčia šiemet kokia nesėkmė "atsitiktų"(pernai metų mergaičių pavyzdys moko) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 04 24, )

Kam tiek vargti? Duobė kiekvienam daigui, į duobę galite įmaišyti ir komposto, o aplinkui arba kartonas, arba polietileninė plėvelė, arba mulčiavimas apsaugai nuo žolių.
Moliūgai kaip agurkai, jų šaknų sistema paviršutinė, nelabai išsiplėčia į šonus. Virkščiose ties kiekvienu lapu išleidžia augalas po šaknelę, kuri įauga sąlyčio su gruntu vietoje. Dėl tų šaknelių neverta kalti plačių lysvių  schmoll.gif
Logiškiau būtų gaminti ilgas, bet siauras lysves vien tik augalų pasodinimui viena eile, o visas virkščias paleisti pieva, su būtina sąlyga, kad ji sezono metu NEBUS šienaujama.

Ka bedaryciau vistiek pavargti bus kur, tai ir darysiu panasiai kaip pailgas lysves, tik ne velena rausiu o pilsiu zemiu kauburius ant velenos, nes jei tik duobes iskasus sodinsiu tai skurs jie man, bent jau praeitais metais taip gavosi kad skurdo, tai speju kad saknys menkai augo toj velenoj g.gif
Na ir tu lysviu as nereminsiu, tiesiog supilsiu pailga zemiu kauburi, aplink ji zoles apmulciuosiu sienu ar plevele
Atsakyti