Sveikos, gal galite patarti moliugu rusi tinkama virti mazyliams pirmas koseles?

QUOTE(Džigė @ 2013 05 02, 09:14)
As virdavau is bele kokiu

ačiū merginoms už DUK apie arbuzus - pasisekė sudaiginti sėklas
Sugar Baby greičiau sudygo, o Klondike Blue Ribbon lėčiau - prieraše prie sėklų radau pamokymą, kad persodinti kai bus 4 tikri lapai, laikyti sausą dirvą ir po vaisium galima pakišti plytelę

Sugar Baby greičiau sudygo, o Klondike Blue Ribbon lėčiau - prieraše prie sėklų radau pamokymą, kad persodinti kai bus 4 tikri lapai, laikyti sausą dirvą ir po vaisium galima pakišti plytelę
Ar kas auginat arbūzų daigelius gegužės pirmoj pusėj šiltnamyje? ar tik ant palangių.

QUOTE(amarrile @ 2013 05 02, 17:00)
Ar kas auginat arbūzų daigelius gegužės pirmoj pusėj šiltnamyje? ar tik ant palangių. 

kol kas tik ant palangių. Kol yra grėsmė nušalti eiliniams pomidorams, tol arbūzų ten nešti nerizikuosiu. Vėliau, kai tik pakankamai atšils, iškomandiruosiu į šiltnamį, ten tolygiau augs, mažiau styps.
QUOTE(Džigė @ 2013 05 02, 09:14)
Aš rinkčiaus krakmolingesnes rūšis, nes košę visada galima praskiesti, o vat skystą sutirštinti- nebent bulve.
Tirštesnėms ir "su skoniu" naudokite burgess buttercup, visus butternut tipo moliūgus, hokkaido, marina di chioggia. Mano šių metų atradimas- Chestnut- gaunas tiršta ir saldoka savaime košė.
Man asmeniškai būtų gaila visų acornų košelei (nesvarbu ar tai table king, ar sweet dumpling), nes termiškai juos apdorojus dingsta jų riešutų skonis, taip pat delicatos neduočiau košelėms, nes bus beskonė ir vandeninga masė (delicatos saldumas kažkur išgaruoja), jau geriau tokiai masei naudoti Pelenės, Musque de Provense ar net Melonowa Zolta moliūgus (jei norima skystos konsistencijos).
QUOTE(saintlina @ 2013 05 02, 17:29)
kol kas tik ant palangių. Kol yra grėsmė nušalti eiliniams pomidorams, tol arbūzų ten nešti nerizikuosiu. Vėliau, kai tik pakankamai atšils, iškomandiruosiu į šiltnamį, ten tolygiau augs, mažiau styps.
Klausiu,nes manieji jau šiltnamyje. Kartu su agurkais,papildomai apdengti plevele tuneliuke. Bet buna šaltų,bet su teigiama temperatura naktų,kaip praeita,tai suabejojau

QUOTE(amarrile @ 2013 05 02, 18:00)

As dienomis laikydavau siltnamy, nakciai namo, bet sianakt jau palikau siltnamyje- deze su daigais pastatyta ant 1 m aukscio shiaudu kruvos ir apklota 2 sluoksniais agropleveles

Anais metais sėjau į šiltnamį arbūzus, cukinijas, įv moliūgus. Šiemet kadangi ilgai buvo šalta, tai teko sėti namie į indelius. Rezultatas geresnis auginant šiltnamyje, nes būna daigai tvirtesni. Šiemet kadangi namie, o ten per šilta, daigai ilgais kotais..nepasakyčiau, kad patinka taip..Taip, kad jei buvo ir yra galimybė-nesigailėkit, kad jie auga šiltnamyje. Iškelsit į lauką tvirtus augalus, kurie net nepajus persodinimo. Mes sėdavom retai, kad būtų galima kastuvu su žemėm iškasti ir perkelti į tikrą augimo vietą.
QUOTE(yerena @ 2013 05 02, 20:37)
Man asmeniškai būtų gaila visų acornų košelei (nesvarbu ar tai table king, ar sweet dumpling), nes termiškai juos apdorojus dingsta jų riešutų skonis, taip pat delicatos neduočiau košelėms, nes bus beskonė ir vandeninga masė (delicatos saldumas kažkur išgaruoja), jau geriau tokiai masei naudoti Pelenės, Musque de Provense ar net Melonowa Zolta moliūgus (jei norima skystos konsistencijos).
na jei tik užderės mano moliūgėliai, tai jau klausiu patarimus kaip skaniau juos suvalgyt

Papildyta:
o tai mergaitės pas jus jau arbūzai išdygę? ajajajajaiiiiiiii pas mane dar tik uodegėlės lenda ir tada kišu į žemes po vieną. Kolkas iš 7 iškišo uodegas 3. Sekmadienį vakare buvo pamerkta. Tikiuosi kad ir kitos sėklikės iškiš uodegėles. Nors kai taip šalta...... nestresuosiu kad vėliau čia aš su jais prasidėjau

QUOTE(Avijacija @ 2013 05 03, 08:57)
o tai mergaitės pas jus jau arbūzai išdygę? ajajajajaiiiiiiii pas mane dar tik uodegėlės lenda ir tada kišu į žemes po vieną. Kolkas iš 7 iškišo uodegas 3. Sekmadienį vakare buvo pamerkta. Tikiuosi kad ir kitos sėklikės iškiš uodegėles. Nors kai taip šalta...... nestresuosiu kad vėliau čia aš su jais prasidėjau
jau moliūgam galvoju reiks po svaitės juos sodint ir reiks daryt mini šiltnamukus iš agro plėvelės. Nes vilties kad šalnų nebus....... turbūt nėra 

Nepanikuokit, aš tik vakar šildyti pradėjau

Po paros ant gyvatuko 1 uodega iš 8 arbūziukų. Pasodinau, laukiam toliau

jei tik tinkamai daiginsit, tikrai turi sudygt, kas iš manęs sėklas gavot. Iš mano 46 visos sudygo.
Per durnumą antrai partijai kažkaip per daug užmerkiau. Dabar jau išmest gaila. Panašu, kad visgi arbūzų plotelis dar padidės..
Per durnumą antrai partijai kažkaip per daug užmerkiau. Dabar jau išmest gaila. Panašu, kad visgi arbūzų plotelis dar padidės..