QUOTE(audine68 @ 2013 04 01, 20:58)
Mano garbanotieji patapo Savojos

. Aš turėjau omeny tokius kopūstus
Dabar jų kotelis toks plonokas, galvojau, gal persodinti?
Garbanutieji kopūstai tai tie patys Savojos, vienur taip, kitur kitaip rašoma. Paveiksliuke parodyti yra lapiniai kopūstai. Jų būna ir raudonlapių. Olandai jų daug augina. Jie mums aiškino, kad turi kelis nacionalinius patiekalus su jais. Vėlų rudenį prasideda laukinių ančių medžioklės sezonas, tai troškina prie antienos. Ir dar prie ėrienos tinka. Pati bandžiau keliais būdais juos pagaminti, nepatiko.Per daug karstelėję ir šiurkštūs. Man skaniau Briuselio kopūstėliai, ypač pieniška sriuba.
Papildyta:
Prisiminiau, kad lapiniai kopūstai būtų tinkami valgyti, jie turi gauti šalčio.