Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 19 tema

QUOTE(rytorasa @ 2013 04 02, 10:18)
Aš svogūnus Stuttgarter Riesen pasėjau kovo 20d. Sėklų nemirkiau. Kol kas niekas nedygsta. Pirmą kartą iš sėklų auginu, tai nebežinau, ar man dar laukti daigelių, ar jau nebe?  g.gif

pas mane sitie irgi labai ilgai dygsta, nors ir mirkytos seklos g.gif Islido kokie 5 ir tylu, ramu doh.gif
Atsakyti
Jūs tik nesijuokit labai, gerai biggrin.gif Turiu kelis kopūstų daigus labai ankstyvus. Ar galima juos persodint, tiksliau ar bijo šaknų judinimo? Ir ar galima kišt gilyn iki lapukų į žemę? Lyg kopūstus apkaupinėja, tai gal patiktų tas kotuko užbėrimas žemėm ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 04 02, 10:33)
Jūs tik nesijuokit labai, gerai biggrin.gif Turiu kelis kopūstų daigus labai ankstyvus. Ar galima juos persodint, tiksliau ar bijo šaknų judinimo? Ir ar galima kišt gilyn iki lapukų į žemę? Lyg kopūstus apkaupinėja, tai gal patiktų tas kotuko užbėrimas žemėm ax.gif

Tai kopustus gi persodina. Mano kaimyne tai uzsiseja pora eiluciu ir paskui issodina kur jai reikia. Sodina iki tikruju lapuku g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 04 02, 10:23)
pas mane sitie irgi labai ilgai dygsta, nors ir mirkytos seklos  g.gif  Islido kokie 5 ir tylu, ramu  doh.gif

na, lauksiu dar, gal pasirodys.. rolleyes.gif
Atsakyti
[quote=audine68,2013 04 01, 21:58]
Mano garbanotieji patapo Savojos g.gif . Aš turėjau omeny tokius kopūstus

user posted image
Sitie yra KALE arba Lapiniai kopustai (as juos naudosiu i zaliuosius kokteilius),paskaitykit turi labai vertingu medziagu.O Savojos garbanoti kpoustai sake turi but apvalus.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 04 02, 09:18)
Aš svogūnus Stuttgarter Riesen pasėjau kovo 20d. Sėklų nemirkiau. Kol kas niekas nedygsta. Pirmą kartą iš sėklų auginu, tai nebežinau, ar man dar laukti daigelių, ar jau nebe?  g.gif

Siuos ir as sejau... Isdygo gana greitai-pirmieji 5 dienu laikotarpyje pasirode smile.gif O dregmes ir silumos pakanka?
Atsakyti
Aš irgi jau pasėjau svogūnus, laukiu išdygstant ax.gif
Atsakyti
Kalbant apie persodinimus, tai as viska persodinant sodinu giliau, iki skilcialapiu.
Ankstyvieji kopustai tooookie istyse doh.gif kokie 7-8cm doh.gif jei isgyvens ispikiuoti bus gerai, jei ne - atsesiu, pavasario vistiek nematyt...
Svogunai sudygo per kokias 6dienas. Pomidorai tikruosius lapelius jau augina. Vienmetes ant palangiu jau su ziedynais, o uz lango sniegai...
Mes vakar su MB kalbejom, kad tokie orai viska sujaukia, susivelins visa seja, bus velesni derliai, o ruduo pagal pavasari tures baigtis tik gruodi.
Atsakyti
[quote=juste10,2013 04 02, 11:03]
[quote=audine68,2013 04 01, 21:58]
Mano garbanotieji patapo Savojos g.gif . Aš turėjau omeny tokius kopūstus

user posted image
Sitie yra KALE arba Lapiniai kopustai (as juos naudosiu i zaliuosius kokteilius),paskaitykit turi labai vertingu medziagu.O Savojos garbanoti kpoustai sake turi but apvalus.
[/quote]
Nu ir as taip pat supratau. O del salcio, tai net nezinau, nes Danijoje juos pardavineja vasaros metu. Nu ten salcio jie tikrai negauna, o skonis ju i brokolius panasus. Tinka salotoms, trosskiniams. Pati as auginu tokius pirma karta, patiko, kad atlaiko 15 C salti.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 01, 23:07)
15cm gylyje, jei sunkesnė dirva sekliau, jei lengvesnė - giliau.

siandien tu mano mylimiausia wub.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 04 02, 11:06)
Siuos ir as sejau... Isdygo gana greitai-pirmieji 5 dienu laikotarpyje pasirode smile.gif  O dregmes ir silumos pakanka?

drėgmės pakanka, o va temperatūra- nepastovi. Laikau katilinėje, kol pečius dega, ten labai šilta, kai nedega- atvėsta..
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 04 02, 10:33)
Turiu kelis kopūstų daigus labai ankstyvus. Ar galima juos persodint, tiksliau ar bijo šaknų judinimo? Ir ar galima kišt gilyn iki lapukų į žemę?

galima persodinti, tik sodindama širdelės (centro) žemėmis neužberk.
tai kada valgysit, kad jau išdygę??? gegužės pradžioje? Aš dar nepasėjusi ax.gif
Atsakyti