QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 23, 09:36)
Garstyčiomis neužsėčiau viso ploto, vien dėl to, kad vėliau toje vietoje negalima bus auginti ridikėlių, kopūstų, kalafiorų, brokolių, špinatų. Beje, piktžolėmis baltosios garstyčios niekaip negali tapti.
Ir sideratinės žolės pasirenkamos pagal dirvožemio tipą ir kt niuansus. Dobiliukais taip pat nesėčiau.
Esant šiltai žiemai sunokusios garstyčių sėklos gali peržiemoti ir keliems metams bus piktžolė. Garstyčios daugiausia naudojamos kaip sideratai todėl, kad per trumpą laiką duoda didžiausią masės prieaugį. Žieminius tinka sėti žiemai, pavasarį pasiekus ūgį bent iki kelių, užarti. Minusas- užarsit gegužės pabaigoje ir tais metais tik vėlyvos daržovės pasisodins. Molį geriausiai pasigerinsit užvežę šiek tiek smėlio ir tada sėdami sideratus arba gausiai patręšdami mėšlu, kompostu.
Draudimas nesodinti 4 metus bastutinių gal kiek perdėtas. Atseit persiduos ligos, ypač šaknų gumbas,{ kurio Lietuvoje dar paieškoti gerai reikėtų} ir kenkėjai. Daržininkystės ūkiai sodina kopūstus į tą patį lauką kas 2-3 metai ir vargo nemato, ką jau šnekėti apie Olandijos, Danijos ūkius, kur monokultūra skaičiuoja dešimtis metų.