Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 19 tema

QUOTE(Dzenke @ 2013 04 24, 10:33)
Pomidorų daigai ant palangės jau spalvą praradinėeja, kaži jei aš juos šiltnamin deportuočiau  g.gif teta mano Jonavoj jau su visam pasodino į šiltnamį  g.gif

sodinsiu jau ir aš savaitgalį smile.gif Bet maniškiai (o ir daugelio pomidorininkių) jau senokai šiltnamyje gyvena.
Atsakyti
Parejau is lauko su klausimu. Stato man vyras siltnami. Bet tokioj vietoj, kad baisu. Buve ten kazkadais senu seimininku sunide ar kazkas panasaus, betonai, plytos ir pan. Isdauze jis man viska, baigiu jau gruza isvalyt is ten, bet zeme ten tokia kaip dulkes su akmenukais. Baigiu prasikeikti bevalydama ta ploteli. Pats silnamis auksciau zemes bus. O dar kur lysves. Tai man idomu koks sluoksnis turi buti derlingos zemes , nes noriu ten pomidorus susodinti. Ir dar kokia zeme pirkti, ar durpes, ar substrata. Komposto kazkiek pati turiu. Koki misini padaryt tam siltnamiui, kad augtu darzoves?
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 04 24, 12:30)
Parejau is lauko su klausimu. Stato man vyras siltnami. Bet tokioj vietoj, kad baisu. Buve ten kazkadais senu seimininku sunide ar kazkas panasaus, betonai, plytos ir pan.  Isdauze jis man viska, baigiu jau gruza isvalyt is ten, bet zeme ten tokia kaip dulkes su akmenukais.  Baigiu prasikeikti bevalydama ta ploteli.  Pats silnamis auksciau zemes bus. O dar kur lysves. Tai man idomu koks sluoksnis turi buti derlingos zemes , nes noriu ten pomidorus susodinti. Ir dar kokia zeme pirkti, ar durpes, ar substrata. Komposto kazkiek pati turiu. Koki misini padaryt tam siltnamiui, kad augtu darzoves?

O neina gauti kur darzines zemes? pamaisytumete ja su kompostu ir viskas. Aba komposto detumete tik i duobes pomidorams paruostas. jei imanoma, tai bandykit sulaistyti ta zeme gerai ir kazkiek virsu sukasti, tada pakelti lysves, pas mane jos pakeltos apie 20 cm, bet po apacia zeme sukasta g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 04 24, 12:34)
O neina gauti kur darzines zemes? pamaisytumete ja su kompostu ir viskas. Aba komposto detumete tik i duobes pomidorams paruostas. jei imanoma, tai bandykit sulaistyti ta zeme gerai ir kazkiek virsu sukasti, tada pakelti lysves, pas mane jos pakeltos apie 20 cm, bet po apacia zeme sukasta  g.gif

Hm.. Kad nelabai... Nebent koki juodzemi pirkti g.gif Sukasti, tai as sukasiu, kas be ko. Tik va lysves is ko formuoti g.gif Cia didziausias klausimas.
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 04 24, 12:38)
Hm.. Kad nelabai... Nebent koki juodzemi pirkti  g.gif Sukasti, tai as sukasiu, kas be ko. Tik va lysves is ko formuoti  g.gif  Cia didziausias klausimas.

Gali pirkti universalu substrata, bet ne durpiu, o zemes ir pamaisyt su kompostu. Bet pigiau butu atsivezti tos zemes automobiline priekabaite, kur prisikasus. Gal uzmiesti draugu, giminiu turite prie "zemes" ?
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 04 24, 13:38)
Hm.. Kad nelabai... Nebent koki juodzemi pirkti  g.gif Sukasti, tai as sukasiu, kas be ko. Tik va lysves is ko formuoti  g.gif  Cia didziausias klausimas.

Juodžemio mašiniukas bus pigiau nei kompostinę žemę pirkti. Tik, kad geras, derlingas būtų.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 04 24, 12:49)
Gali pirkti universalu substrata, bet ne durpiu, o zemes ir pamaisyt su kompostu. Bet pigiau butu atsivezti tos zemes automobiline priekabaite, kur prisikasus. Gal uzmiesti draugu, giminiu turite prie "zemes" ?

Tai va ,kad neturim. Visi cia - vietoj smile.gif Bet realiai nera bloga situacija, ka tik persikasiau per kastuva zeme, net kelis sliekus aptikau biggrin.gif Ir aisku visokio gerio, pasijauciau tikra sunu kapiniu ekshumatore doh.gif

QUOTE(Para @ 2013 04 24, 12:51)
Juodžemio mašiniukas bus pigiau nei kompostinę žemę pirkti. Tik, kad geras, derlingas  būtų.

Komposto as pati siek tiek turiu. Juodzemis nepamaisytu.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 04 22, 18:20)
Aš visada mirkau apie pusdienį pries sėją- išdygsta po 2-3 dienų  mirksiukas.gif

kokiu vandeniu užpilat?

išnešiau į šiltnamį visus kopūstus, kalafiorus, kaliaropes, porus, svogūnus. kažin nesušals? g.gif
Atsakyti
QUOTE(arden @ 2013 04 24, 15:03)

išnešiau į šiltnamį visus kopūstus, kalafiorus, kaliaropes, porus, svogūnus. kažin nesušals?  g.gif

jau trys savaitės, kaip balkone gyvena ir nežada sušalt, labai išgražėjo, o naktį ten ne daugiau +5
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 24 balandžio 2013 - 14:32
aš jau visko prisidaiginau, dabar kelsim lysves thumbup.gif
ar aš galiu į tas lysves suberti daržo žemę kuri liks man po to kai vyras perkas daržą ir sugrėbliavus ir išlyginus liks? ten krapų buvo ir rūgštynių, tia kaip suprantu jos man ten ir apsigyvens į tarpus tarp daržovių kurias sodinsiu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(arden @ 2013 04 24, 15:03)
1. kokiu vandeniu užpilat?
2. išnešiau į šiltnamį visus kopūstus, kalafiorus, kaliaropes, porus, svogūnus. kažin nesušals?  g.gif

1. Kadangi auginu 3 veisles, man patogiausias variantas toks- tą dieną iš ryto, kai planuoju sėti, suberiu žirnių sėklas į užspaudžiamus maišelius su užrašytais pavadinimais ir pripilu šilto vandens iš krano. Po poros valandų sėklos išbrinksta, jei vanduo susigeria, dapilu dar. Po 6-8 val sėju- beriu žirnius kas ~5 cm, užberiu žemėmis ir iš karto užmulčiuoju, sėju dviem eilėm, 30 cm tarp eilių. Sustatau iš anksto paruoštas nugenėtas ~2 m šakas. Viskas, ateinu tik jų rinkti.
2. Tikrai nesušals- mano kopūstai, porai ir svogūnai jau 3 savaitę tupi plėveliniame šiltnamyje.
Atsakyti
Ka planuojate seti artimiausiu metu darze? As svarstau,kad jau reiketu morkas pasiseti ir burokelius g.gif Bulviu norisi ankstyvu pasisodinti, bet dar i darza siemet jokia technika pas mane nebuvo ivaziavus g.gif reiketu gal jau judinti ta klausima g.gif
Atsakyti