As pomidorus tik vakar pasejau. Sodinsiu lauke.

QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 03 28, 17:48)
Žirnius reikia pasėti kuo anksčiau, jie šalnų nebijo. Sėklų sudaiginimas labai sveikintinas
,jei netingiu, irgi padaiginu. Bet niekur neradau žinių, kad kurios nors rūšies{ jų yra dvi} žirninis vaisėdis bijotų garstyčių kvapo
Tai daugiau tikėjimo reikalas. Vaisėdžiai kiaušinius deda birželio- liepos mėnesiais, taigi pageidautina, kad žirniai jau būtų valgomi arba ką tik sudygę, nors vėlyva sėja labai subalamutina augalo biologinį laikrodį, tad rezultatai kartais nepateisina lūkesčių.

Paieškosiu knygose, ką dėl žirnių vaisėdžio rašo. Tik aš tai garstyčias kaip sideratą naudoju ar tiesiog tam, kad dirva nebūtų tuščia iki ateis laikas sodint lauko pomidorus ar kt daržoves

Patarkit, kada sėti į šltnamį kopūstines kultūras: kopūstus, kalafiorus, brokolius, kaliaropes ir pan. Šiltnamis nešildomas, stiklinis. galvoju bandyt balandžio pirmoj dekadoj
o salotas ir ridikėlius turbūt jau galima ir susėt ?

QUOTE(saintlina @ 2013 03 28, 15:43)
manyciau, kad pomidorus galima butu ir seti ilgai nelaukus.
O esat paprikas auginusi namie? As kazkaip sunkiai isivaizduoju jas vazone augancias
Bet gal ir uzaugina zmones 
O esat paprikas auginusi namie? As kazkaip sunkiai isivaizduoju jas vazone augancias

Pirmakart sesiu ir pomidorus, ir paprikas

QUOTE(sbo @ 2013 03 28, 19:38)
Pirmakart sesiu ir pomidorus, ir paprikas
Maciau balkone mergaites augino paprikas cia forume 

as visgi patarčiau geriau įsigyti paprikų daigų ir pasodinti lauke. Jei pomidorus lauke sodinsit, tai vietos turit, taip suprantu. Pasodinkit ten ir paprikas, tik pradžiai pridengt kuo truputį reiktų. Paskui iki rugpjūčio antros pusės galės ir be priedangos augt.
O šiaip tai ir pomidorus gerai būtų pridengt.. Nebent labai ankstyvą veislę sodinsit, kad spėtų nuderėt iki rugpjūčio rūkų.
Išdygyusius ridikėlius ir špinatus užklojate agro plėvele? Aš nakčiai užklodavau keliais sluoksniais, bet va dabar kokiom 4 dienom išvažiuosiu tai nenusprendžiu ką su jais daryt. Nedengtus palikus bijau, kad dar sušals, o uždengus - gali išstypti
Gal bent vienu sluoksniu uždengti
ot dabar galvosūkis, net margučių ramiai negalėsiu ridenti ir daužyti

jei šiltnamyje - neišstyps. Aš kiekvienais metais pradžioj uždengtus laikau. O dabar kiekvienai nakčiai nemažą minusą žada..
Pataisykit, jei klaidingai supratau: Zirnius galima susidaiginti, kad islystu "uodegele" ir seti kuo anksciau. Esu skaiciusi, kad jie pakencia iki -5 salnas, bet galvojau, kad cia seklos, o dar nesudyge augaliukai. Tai jie ir islinde is zemes pakencia salnas? Iki kiek mazdaug?
Man su zirniais vis nesiseka. Baisiai nesudygsta, paskui mano namines riebiosios sraiges jais paskanauja, o dar ir sodas gana siaureje, tai ten pavasaris ateina gerom pora savaiciu veliau nei Vilniuje.
Man su zirniais vis nesiseka. Baisiai nesudygsta, paskui mano namines riebiosios sraiges jais paskanauja, o dar ir sodas gana siaureje, tai ten pavasaris ateina gerom pora savaiciu veliau nei Vilniuje.
man tikrai yra nušalę žirniai, bet nežinau, kiek ten to minuso buvo. Užtat vis bijau labai anksti sėt. Žinau, kad nedidelį minusą atlaiko, bet kad pas mus tas nedidelis dažniausiai gerokai didesnis nei kitur būna..
Žirnius pasėji, uždengi plėvele. Kam atrodo per mažai vieno sluoksnio, galima ir du. Ir fsio
, lauki kol išdygs. Padaiginti, tai ir aš padaiginu. Bet sėti balandžio pabaigoje manau, kad per vėlu. Nebent šiemet, kai toks nenormalus pavasaris

QUOTE(amarrile @ 2013 03 28, 18:45)
Ar sultenes verta seti siltnamyje?
Nebent labai jau jums jos skanios

QUOTE(Para @ 2013 03 28, 22:28)
Bet sėti balandžio pabaigoje manau, kad per vėlu. Nebent šiemet, kai toks nenormalus pavasaris
Pernai pas mane irgi tik balandžio vidurį sniegas nutirpo,dar porą savaičių reikėjo palaukt,kol pradžiūvo.Visada sėju žirnius balandžio pab. ar gegužės pradžioj ir nesiskundžiu kirmėlėtais