Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 19 tema

QUOTE(saintlina @ 2013 03 27, 18:27)
aš tai tik savaitgalį šiltnamį pasieksiu, tykiai nuslinkus per Velykas pasėsiu  biggrin.gif
O tu šiltnamį pašonėj turi, gali ir ryt sėt, tokia saulutė šildo  wub.gif  Mikliai nosis iškišę subujos.

Ar tiesiai į šiltnamį, ar į dėžutes ir kambaryje laikysi? Pernai aš dėžutėj sėjau g.gif

Nežiūriu net google, kas tie Krymo svogūnai, o tai dar ir man užsireiks cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2013 03 27, 18:31)
Ar tiesiai į šiltnamį, ar į dėžutes ir kambaryje laikysi? Pernai aš dėžutėj sėjau  g.gif

Nežiūriu net google, kas tie Krymo svogūnai, o tai dar ir man užsireiks  cool.gif

aš sėju į dėžes, o jas statau šiltnamyje. Svogūnų namie nedaiginu smile.gif

Nežiūrėk. Svogūnai kaip svogūnai. Jei bus kas gero, vasarą parašysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 03 27, 18:41)
aš sėju į dėžes, o jas statau šiltnamyje. Svogūnų namie nedaiginu  smile.gif

Nežiūrėk. Svogūnai kaip svogūnai. Jei bus kas gero, vasarą parašysiu  smile.gif

okiukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 03 27, 18:40)
O tie pankoliai, kur sėkloms augina, gal jie trumpesnio vegetacijos periodo, gal spėtų kartais užaugti. Literatūroje rašo: pas mus sėklos spėja užaugti tik labai karštą vasarą.

reiks pameginti kur sklypo pakrastyje, jei sudygs, paauginti. Vasaros pabaigoj pasidalinsiu ispudziais. o kaip del kuminu, niekas neauginot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 03 27, 19:20)
Salotos pas mane labai greit sudygo, per pora dienų.

Tai ko mano ten kapstosi tos dražuotosios g.gif
QUOTE(saintlina @ 2013 03 27, 19:27)
tykiai nuslinkus per Velykas pasėsiu  biggrin.gif

Ale vat bedievė,besarmatė blink.gif
Teks ir man anytai papasakot,kad patapau pagonių vaidilute ir varau šiltnamin šventos ugnies kurstyt g.gif Bet sėsi tik smirduolius kol kas,jokių ten kopūstinių?Ir tas dėžutes tunelin tupdysi?Nes šiaip tai naktim vis dar didoką minusą žada,o mano šiltnamis tai prastesnis nei tavo,neužsiprogramuoja pagal komandą: duok šilumos ir vsio schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 03 27, 19:26)
Ir tas dėžutes tunelin tupdysi?Nes šiaip tai naktim vis dar didoką minusą žada,o mano šiltnamis tai prastesnis nei tavo,neužsiprogramuoja pagal komandą: duok šilumos ir vsio schmoll.gif

ne tunelin, pridengiu keliais sluoksniais agroplėvelės ir psio.
Nu nėr pas mane vietos namie dar ir svogūnais, ką daryt ax.gif

O salotos ir pas man dražuotos buvo. Nieko, rytoj bus išlindusios.
Atsakyti
QUOTE(natariuxi @ 2013 03 27, 19:12)
o kaip del kuminu, niekas neauginot?  g.gif

Auginau, tiksliau bandžiau užpernai, bet kažkokie nuskurę menki buvo. Užaugo šiek tie sėklų, bet ne tas. Įsivaizdavau, kad bus kaip kmynai aukšti vešlūs stiebai. Turbūt reikėjo derlingesnės žemės ir gal per vėsu tą vasarą buvo. Juk jie dar vadinasi Romos kmynai. Pas mus pomidorai ant stogo nedžiūsta , tai gal ir kuminams per vėsu.
Atsakyti
Ar kas bandėt sodinti žirnius iš daigų?
Ar iš vis jie mėgsta persodinimus?
Sakau, gal vis ankstesnis derlius būtų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mamukas71 @ 2013 03 28, 09:51)

Sėju žirnius pirmą balandžio savaitę, tai to ankstyvumo pakanka. Bet šiemet, panašu, kad sėsiu gegužės pirmą savaitę, jei nesiliaus žiema karaliavus. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mamukas71 @ 2013 03 28, 07:51)
Ar kas bandėt sodinti žirnius iš daigų?
Ar iš vis jie mėgsta persodinimus?

blink.gif blink.gif blink.gif - neteko girdėt
tai kad juos ir taip balandzio 23-26 sėja, vėliau kirmyja
Atsakyti
kartais susidaiginu žirnius - vos išleidžia šaknelę, perkeliu į daržą. Šiaip trumpos vegetacijos žirnius galima sėti iki liepos pradžios ir skinti visą sezoną (išbandytas reikalas).

O kad nekirmytų, sėjam šalia žirnių baltąsias garstyčias 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 28, 08:37)
kartais susidaiginu žirnius - vos išleidžia šaknelę, perkeliu į daržą. Šiaip trumpos vegetacijos žirnius galima sėti iki liepos pradžios ir skinti visą sezoną (išbandytas reikalas).

O kad nekirmytų, sėjam šalia žirnių baltąsias garstyčias  4u.gif

pasižiūrėjau užrašus - pernai žirnius sėjau prie juodų garstyčių. Ankstyvi nesukirmijo, o vėlyvesni jau buvo kirmėliuoti. Ankstyvus sėdama balandžio pabaigoj uošvio vis pasiklausiu, kada sėt, nes jis dar nuo vaikystės yra išmokytas, kada bulves kasti, kad būtų skanios ir nevandeningos, kada žirnius sėt, kad nekirmytų, kada kiaulę pjaut smile.gif (nors jau šimtą metų neaugina) ir t.t. O vėlesnius jau po poros savaičių susėjau tikėdamasi pratęst derlių, ale tik kirminai papuotavo. Šiemet bandysiu baltas garstyčias prie vėlyvų.
Atsakyti