Ar sekmingai uzsiauginat brokolius? Dar ne seklu neturiu.bet noriususipazint su sia kultura

QUOTE(amarrile @ 2013 04 08, 15:06)
Ar sekmingai uzsiauginat brokolius? Dar ne seklu neturiu.bet noriususipazint su sia kultura 

pernai pirmąkart auginau. Sėkmingai užaugo

QUOTE(amarrile @ 2013 04 08, 16:06)

Pora metų jau auginau, nepasakyčiau, kad labai jau super, bet pavalgyti ir šiek tiek šaldymui užauga. Tiesa vietos reikia daug jiems - lapai didžiuliai, o tų žiedynų tik viršųnėje, ją nupjovus dar pažastyse išauga šiek tiek. Ir labai jau reikia žiūrėt, kad neperaugtų t.y.nesužydėtų.
As dar del kukuruzu.
Pas mus seimoj vyras ir vaikai megsta net labai juos. Bet isauginti nepasiseke, auginom sodyboj ,kur tik savaitgali atvaziuojam , gal prieziuros mazai. Gal juos tsti reik , nes naturaliai nesubrandino burbuoliu , buvo labai mazos , o patys uzaugo iki 1 metro ne didesni. Zeme priemolis . Sodinau daigais , buvo kokie 8 .
Pas mus seimoj vyras ir vaikai megsta net labai juos. Bet isauginti nepasiseke, auginom sodyboj ,kur tik savaitgali atvaziuojam , gal prieziuros mazai. Gal juos tsti reik , nes naturaliai nesubrandino burbuoliu , buvo labai mazos , o patys uzaugo iki 1 metro ne didesni. Zeme priemolis . Sodinau daigais , buvo kokie 8 .
jolitamaria, pas mus irgi priemolis, aš nieko netrešiu, tik mulčiuoju. Jei nesubrandino burbuolių- gal per vėlai pasėjote ir veislė buvo velyva? Tas 1 m aukštis nieko nereiškia, yra ir žemaūgių veislių

Gundausi siemet vel bandyti

QUOTE(yerena @ 2013 04 08, 19:43)
jolitamaria, pas mus irgi priemolis, aš nieko netrešiu, tik mulčiuoju. Jei nesubrandino burbuolių- gal per vėlai pasėjote ir veislė buvo velyva? Tas 1 m aukštis nieko nereiškia, yra ir žemaūgių veislių 

O kada reikėtų sėti? Pernai ir aš pirmą kart bandžiau auginti - sėjau gegužės 24d. "Agnes H", rašo, kad ankstyvi, bet nelabai spėjo jie subręst, tik kaip kurie

QUOTE(amarrile @ 2013 04 08, 17:06)

Man pavyko sėkmingai užauginti brokolius ir žiedinius kopūstus, kai į duobelę įbėriau saujelę pelenų. Žiediniai tokie gražūs užaugo, kaip parduotuviniai. Pas mane dirvožemis priesmėlio. Vienais metais pelenų nepabarsčiau tai "išėjo į lapus". nežinau ar tie pelenai tikrai padeda ar tik sutapimas, bet čia mano tokia patirtis. Dabar neberizikuoju, pelenais barstau. Atrodo jiems ir reikia daugiau šarminio dirvožemio. Gal atmintis nešlubuoja, jeigu ką, tai žinovės pataisys.
Čia jums mamyčiukės akis paganyti daržo idėjos
Kadangi sėja vėluoja lieka tik planus kurti

QUOTE(rim @ 2013 04 08, 19:50)
O kada reikėtų sėti? Pernai ir aš pirmą kart bandžiau auginti - sėjau gegužės 24d. "Agnes H", rašo, kad ankstyvi, bet nelabai spėjo jie subręst, tik kaip kurie
Anksčiau bijojau sėt, nes sakoma, kad saugot nuo šalnų reikia.

mano brokolių daigai jau su pirmais tikrais lapeliais. Kartu su ankstyvais kopūstais balkone grūdinasi. Turiu po keletą ankstyvų daigų pekino, žiedinių, gūžinių kopūstų.
QUOTE(yerena @ 2013 04 07, 21:41)
Prisiminiau, kad kažkada turėjau cukrinių kukurūzų Minipop veislę, ~7-8 iki 10 cm burbuolės.

O kazin kur ju ieskoti nusipirkti....?

QUOTE(rim @ 2013 04 08, 19:50)
O kada reikėtų sėti?
Aš sėju apie gegužės vidurį, sėklų nemirkau, nekloju agro (nors kaimyne sėjo- kukurūzų neturėjo, pasirodo balandžiai išrenka sėklas, nuo to įvykio ji užkloja ta plotą). Dygsta po 5-8 dienų.
QUOTE(ingole @ 2013 04 09, 08:32)
Pas mus nemačiau, aš siunčiaus.
QUOTE(saintlina @ 2013 04 08, 14:19)
perpuvusiu mėšlu galima, pelenais. Jei mulčiuosit, irgi tik į gera.
Na, bet yra ir pliusas - priesmėly arbūzai gerai auga
Na, bet yra ir pliusas - priesmėly arbūzai gerai auga

Meslo neturiu, nebent, kai karves i laukus iseis reiks vaziuot svieziu tortu gaudyt

Pelenu turiu sociai, gal galima jau dabar barstyt ten, kur nutirpes sniegas? O kaip su barstymu ant cesnaku(sudyge jau) ir braskiu(mulciuotos siaudais)?
Ruosiuosi mulciuoti pjauta zole, labai tikiuosi pagerejimo.
Oi su arbuzais atskira tema. Sejau pernau Sugar Baby mano rodos, patys augalai puikiai augo, kerojosi, visa vasara zydejo nuostabiais vyriskais ziedais, o paskutine rugpjucio savaite pastebejau, jo yra tik tik uzmegstu vaisiu. Pasiutau tada. Bet bandysiu siemet vel.