Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 19 tema

QUOTE(rytorasa @ 2013 04 15, 14:22)
na, medžiai kiek tolėliau, lapų neprikris, jeigu kokį vieną kitą vėjas atneš, nebėda... O medžio drožlių turiu daaug, turim šakų smulkintuvą, tad nepritrūksiu..  smile.gif
Dabar takuose pas mane auga žolė. Drožles reikia berti ant jos, ar kaip kitaip paruošti takus prieš užberiant?

Jei storiau uždėsit - galima ir nedengt po apačia - susimina mulčas ant takų ir nelabai žolė prasikala... su laiku vis papildyt galima. BET:
1. kaip jau teisingai pastebėta - jei yra medžių ir reikia lapus grėbt ar šiaip kažko prikrenta, tai vargo daug gaunasi;
2. Jei šalia reikia šienaut - vėl tas pats.... ne tik šieno pribyra, bet ir žolę nupjaut palei takelį nelabai išeina...

Aš irgi labai norėčiau tokių takelių, bet nelabai pasiteisino, nes medžių daug...
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 15, 13:37)
nepergyvenk, per laiką mulčas sukris ir nepaskęs lysvės. Čia pradžioj reikia nepagailėti, kol varputis 'uždus' wink.gif

Jei jau pakeltos lysvės yra ir išsimindžiojo žolė, galima bandyti rizikuoti. Savuoju atveju nelabai laiko žaidimams turėjau, reikėjo vieno karto ir užtikrintai. Tiesa, prisiminiau, maniškėje vietoje buvo nežmoniškai daug varpučio, asiūklių ir pienių. Štai juos pavyko suvaldyti.

g.gif na, gal reikia bandyti..

QUOTE(Paladė @ 2013 04 15, 13:38)
nežinau, ar tikrai pasitvirtina ta teorija. kiek stebiu savo lysves, tai koks joms skirtumas, nes jos atviroj vietoj. maniškės ta kryptim ir išdėstytos, bet dėsčiau dėl lengvo nuolydžio, o saulė vis tiek visada jas apšviečia, nes niekas neužstoja. Manau, kad ta taisyklė reikalinga, kai kažkas - medžiai, namas - meta šešėlį. ar klystu?

nežinau, bet nemanau, kad tai iš piršto laužta... rolleyes.gif

QUOTE(zuikis5 @ 2013 04 15, 14:38)
Jei storiau uždėsit - galima ir nedengt po apačia - susimina mulčas ant takų ir nelabai žolė prasikala... su laiku vis papildyt galima. BET:
1. kaip jau teisingai pastebėta - jei yra medžių ir reikia lapus grėbt ar šiaip kažko prikrenta, tai vargo daug gaunasi;
2. Jei šalia reikia šienaut - vėl tas pats.... ne tik šieno pribyra, bet ir žolę nupjaut palei takelį nelabai išeina...

Aš irgi labai norėčiau tokių takelių, bet nelabai pasiteisino, nes medžių daug...

Grėbti nereikės. Daržas ribojasi su pieva, tai ją šienauti teks. Hmm, nu gal kaip nors... rolleyes.gif
Atsakyti
Kažin kada šiemet vasarinius česnakus galimės sodinti? MB su "berniukais" po laukus su ieškikliais ir kastuvais prieš porą dienų prasilėkė tai įšąlusi dar žemę verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saridon'e: 16 balandžio 2013 - 00:24
ačiū Jums už patarimus smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, ar kas nors auginot baklažanus ne šiltnamyje?
Ir dar, prisisodinau šiltnaminių pomidorų, daug pridygo (sumaišiau, nepaskaičiau instrukcijos :-)), bet šiltnamio neturiu. Kažin ar lauke jie augs?
Atsakyti
QUOTE(Medetka orange @ 2013 04 16, 11:36)
Sveikos, ar kas nors auginot baklažanus ne šiltnamyje?
Ir dar, prisisodinau šiltnaminių pomidorų, daug pridygo (sumaišiau, nepaskaičiau instrukcijos :-)), bet šiltnamio neturiu. Kažin ar lauke jie augs?

auginau, neaugo pas mane lauke. Bet Madmuazelė augino tuneliuke, sakė, kad labai gerai užaugo.
O pomidorams lauke irgi reiktų priedangos. Užaugt jie tikrai užaugs, bet va ar spės sunokt.. rugpjūtį užeina rūkai ir nujuoduoja vaisiai. Be to, jei aukštaūgiai, ir atramom atitinkamom reiks pasirūpint mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 04 16, 13:39)
O pomidorams lauke irgi reiktų priedangos. Užaugt jie tikrai užaugs, bet va ar spės sunokt.. rugpjūtį užeina rūkai ir nujuoduoja vaisiai. Be to, jei aukštaūgiai, ir atramom atitinkamom reiks pasirūpint  mirksiukas.gif

Užaugt užauga ir vaisiai prinoksta ramiausiai, net Vilniuj kur jau rugpjūty užeina rūkai... reiktų tik veisles rinktis atsparesnes, ankstyvesnes, "laukines". Aš auginau Promyk, Betalux, Vilma irgi puikiai auga. Bet svarbu kad būtų užuovėja ir bent kokia priedanga (pas mane pietų pusėj po šiokia tokia pastoge - net pernai tokią šaltą vasarą ir pasėti balandį - pakankamai nemažai prinoko pomidorų...)
Atsakyti
matyt, tikrai nuo vietos priklauso. Pas mane nei Promyk, nei Betalux lauke sunokt nespėja. Jei yra priedanga - tada kas kita.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 04 16, 13:52)
matyt, tikrai nuo vietos priklauso. Pas mane nei Promyk, nei Betalux lauke sunokt nespėja. Jei yra priedanga - tada kas kita.

Tiesa, sodinu tai jau daigus.... smile.gif šiemet bandysiu su vynuoginiais, pažiūrėsiu kas gausis.... reiks kažką galvot su parišimu, nes anksčiau minėtiems ne tokiems aukštiems ir gan tvirtiems tai minimaliai tik prie pagaliukų pririšus buvau, kad vaisiai neišlaužytų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikis5: 16 balandžio 2013 - 12:00
šiemet lauke auginsiu visus perteklinius pomidorus. Nuojauta sako, kad bus karšta vasara bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 04 16, 11:39)
auginau, neaugo pas mane lauke. Bet Madmuazelė augino tuneliuke, sakė, kad labai gerai užaugo.
O pomidorams lauke irgi reiktų priedangos. Užaugt jie tikrai užaugs, bet va ar spės sunokt.. rugpjūtį užeina rūkai ir nujuoduoja vaisiai. Be to, jei aukštaūgiai, ir atramom atitinkamom reiks pasirūpint  mirksiukas.gif

O kas tas tuneliukas?

Atsakyti
QUOTE(Medetka orange @ 2013 04 16, 13:07)
O kas tas tuneliukas?

mažas tunelio formos laikinas statinys - pvz
Atsakyti