Įkraunama...
Įkraunama...

Prieskoniai ir vaistažolės

QUOTE(jolituxxx @ 2013 04 06, 21:54)
Parodoje suskystėjo smegenys prieš kmyninių kuminų ir  blakinių kalendrų sėklas  doh.gif  Gal kas sėjote ar turite patirties jų auginime?  g.gif

Kuminai pernai sėti buvo kažkokie nupiepę ir sėklų nesubrandino.Reiktų gal į šiltnamį juos pasėt g.gif Nu o blakinės kalendros,tai tikrai nereiklios,pačios užsisėja.Bet jau kvapelis anų,tai iki žiaukčiojimo priveda.Nevartojam mes jų,bet neraunu,kai pačių prisiveisia:nuo kažkokių parazitų kenkėjų jos atrodo apsaugo daržo gėrybes,bet nuo kokių nepamenu schmoll.gif Gal nuo sraigių...
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2013 04 06, 20:54)
Parodoje suskystėjo smegenys prieš kmyninių kuminų ir  blakinių kalendrų sėklas  doh.gif  Gal kas sėjote ar turite patirties jų auginime?  g.gif

Blakines kalendras nebūtina sėti į indelius ir pikiuoti. Puikiai išdygsta (pridengus kokia agroplėvelės atraiža) darže, kai viską sėjam atšilus orams. Aš sėju eilute, kad nokstant galėčiau pririšti prie atramų, nes vėjas su lietum išguldo ir sėklos išsipurvina. O prieskonis tai geras, ypač sėklos, kiaulienos karkos vyniotiniams.
Gal kam reikia sėklų, suriktų savam darže ?
Kumynus šįmet bandysiu sėt pirmus metus. Žiūrėsim, kas gausis g.gif. Tikriausiai, jie kaip kmynai, dvimečiai ?..
Atsakyti
Mano sėti bazilikai sudygo visi iki vieno - kaip šepetys atrodo. Tik nežinau, kada man juos persodinti, kol kas dar mažulyčiai.
Papildyta:
QUOTE(grange @ 2013 04 05, 23:32)
Gi čia ne pokalbių tema  rolleyes.gif  ką kalbėti, prieskoniai auga, naudojami kai kurie...

Kodėlgi.... rolleyes.gif Manau, ir pokalbių mirksiukas.gif
Atsakyti
ar bandėt perilę augint,domina ar lepi ji g.gif
Atsakyti
Ačiū už pasidalintas patirtis 4u.gif Aš nusipirkau kalendrą, kurios lapai naudojami, bent jau taip rašo. Tai sėsiu tiesiai į daržą, nes ant palangių vietos nėra doh.gif
Papildyta:
QUOTE(siaudukes @ 2013 04 07, 09:54)

Pernai auginau, man pasirodė visai nelepi, nieko ypatingo nedariau. Šiemet vėl sėsiu tik jau į šiltnamį arba tiesiai į daržą. Pernai sėjau į vazoniuką, bet greitai augo tai manau tas nebūtina ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 07 balandžio 2013 - 12:12
QUOTE(siaudukes @ 2013 04 07, 10:54)

Auginau krūminę perilę, bent man ji visai neatrodo lepi.Tik pernai buvau pirkusi Nojaus sėklas, tai eilinį kartą įsitikinau jų nedaigumu doh.gif
Krūmine perile apsodinami miestų gėlynai tiek mūsų šalyje, tiek Šiaurės Lenkijos miesteliuose atkreipiau dėmesį.Vien tas faktas,manau parodo, kad jos tikrai nėra lepios.Aš sėjau tiesiai į dirvą, pirmame gegužės dešimtadienyje (pernai).
Krūminė perilė miestų gėlynuose:
http://www.e-seklos....08/P1020396.JPG
Verta paskaityti apie krūminės perilės savybes
http://medicina.kmu....03/0403-04l.pdf
Atsakyti
QUOTE(siaudukes @ 2013 04 07, 09:54)

Užpernai auginau ir labai skani arbata. Visiems apsilankiusiems dalinau. Atrodė gana įspūdingai mano vaistažolių kalnelyje. Tada sėjau į indelius kai pomodorai buvo jau išsodinti. Pernai sėjau jau į lauką , kadangi pasirodė labai nalepios. Neišdygo. Šiemet užpernykštės sėklos nedygo. Nusipirkau naujų, pasėjau, bet ir tos nedygsta kol kas .
Merksiu gal šiandien į skudurėlį laikysiu šiltai ir stebėsiu. Sėklos agrofirma "Sėklos".
Labai noriu vėl užauginti.
Atsakyti
QUOTE(Perfect @ 2013 04 07, 08:47)
Kodėlgi.... rolleyes.gif Manau, ir pokalbių mirksiukas.gif

na, turėjau omeny, kad čia neplėpėsi apie bet ką,o tik apie prieskonines žoleles rolleyes.gif

--------------
o kas sėjot kalendrą,tai reikia ją dar persodinti? g.gif nesuprantu, pirmu kartu kai sėjau išsistapaliojo, galvoju gal šviesos trūko, išroviau visas, persėjau per nauja, dabar jau saulės pakankamai, ir vistiek tas pats ilgi tokie koteliai, na dabar jau pradėjo leisti tikruosius lapukus, tai nežinau ar jom ten gerai taip bus ar ne. reiks padaryt foto greit.
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2013 04 07, 16:59)
o kas sėjot kalendrą,tai reikia ją dar persodinti?  g.gif  nesuprantu, pirmu kartu kai

Aš pasėjau 5 sėklas.Jos ilgai nedygo, nutariau, kad ir nedigs, tai pamaišiau žemę ir bazilikus pasėjau.Dabar išdygo 2 kalendros ir bazilikai, tai teks kalendras į kitą vazoną kelti.Viena iš kalendrų mėgina horizontalią padėtį, gal bus vijoklinė lotuliukas.gif .O jei rimtai, tai,matomai, protestuoja, kad neiškeliu iš bazilikų vazono,mat jau turi po 2 tikrus lapelius. O dėl lapinių, tai aš nė nežinau ar yra atskiros rūšys.Kai Oliveris,ruošdamas patiekalus,mosikuoja saujoje kalendrų lapų ryšeliais, tai ir aš pradedu galvoti, kad gal kokių lapinių yra g.gif .Turiu prisipažinti, kad niekada neesu stebėjusi , kaip kalendros auga.Jas pamatydavau, kai jau žiedus formuoja arba ravint, kvapas pasklinda. Reiks atidžiau po daržą dairytis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Umeida: 07 balandžio 2013 - 17:30
Mano tos kur atseit dėl lapų tai tokios: http://www.e-seklos....os_marino_kinza Būtų įdomu sužinoti ar tikrai skiriasi nuo kitų ar tos pačios g.gif
Atsakyti
Kaip manot, kiek sodinti šalavijo - kaip sėklos dygsta, lengvai?
Pirkau pakelį, bet gi pakelio per daug, manau? Gal pradžiai įkišti kokias kelia sėklytes? Mano daržas - ant palangės.
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2013 04 07, 18:41)
Mano tos kur atseit dėl lapų tai tokios: http://www.e-seklos....os_marino_kinza Būtų įdomu sužinoti ar tikrai skiriasi nuo kitų ar tos pačios g.gif

Aha, aš ir tokias pat pirkau drinks_cheers.gif
Bandžiau skonines savybes,sukramčiau grūdelį iš savo daržo ir šį, iš sėklų pakelio.Bent skoniu grūdelių skonis visiškai nesiskiria.

QUOTE(Perfect @ 2013 04 07, 18:59)
Kaip manot, kiek sodinti šalavijo - kaip sėklos dygsta, lengvai?
Pirkau pakelį, bet gi pakelio per daug, manau? Gal pradžiai įkišti kokias kelia sėklytes? Mano daržas - ant palangės.

Šalavijus šiais metais sėjau pirmą kartą, nors Nojaus sėklos buvo pirktos pernai.Pakelis sėklų patupėjo šaldytuve, tai paskui sudygo per 7-9 dienas.
Atsakyti