Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai, agurkėliai

Aukse,labai gražu.

Tik šiaip smalsu,kokio jie aukščio? Ar patogu bus juos raizgyti aukšti? Ir ar ne per siaura? Jei daug šoninių atžalų leidžia agurkai,labai šamšalynas gaunas? Ar tie kekiniai agurkiukai tik agurkais pažastyse dalinas?

Vyrui mano patiko,jau rezga mintį ką panašaus sumeistraut biggrin.gif Tik vat man dė patogumo pačiai iškilo klausimas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 05 21, 14:39)
Aukse,labai gražu.

Tik šiaip smalsu,kokio jie aukščio? Ar patogu bus juos raizgyti aukšti? Ir ar ne per siaura? Jei daug šoninių atžalų leidžia agurkai,labai šamšalynas gaunas? Ar tie kekiniai agurkiukai tik agurkais pažastyse dalinas?

Vyrui mano patiko,jau rezga mintį ką panašaus sumeistraut biggrin.gif Tik vat man dė patogumo pačiai iškilo klausimas blush2.gif

Aukscio, tai apie 1,60 m. su trupuciu. Raizgyti, tai bus patogu, nes tarp spagato virviu tarpai nera labai siauri, tai gali kaip nori. Del siaurumo, tai priklausomai nuo to, kiek daigu sodinsi. Ten pas mane lysves nera dideles. Planuoju leisti vytis i virsu, tada i apacia nukreipti ir vel i virsu. Pirma karta taip sodinsiu, tai jau kitamet tai tiksliai bus aisku kiek daigu optimaliausia sitaip sodinti ir panasiai. O visa konstrukcija tai tikrai nera bloga. O kekiniai agurkai tai leidzia ir soninius uglius, bet uzuomazgu vienoj vietog gali ir 6 buti. O ne 1/2 kaip standartiniuose agurkuose buna smile.gif Siaip,kad nebutu didelio badako, tai geneti galima. Man taip atrodo tvarkingiau, nei kai reikia ant zemes tu agurku ieskoti ir vietos maziau uzima blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Aukse*: 21 gegužės 2013 - 13:53
Gražios atramos sumeistrautos.
O šiaip - ar geriau laukinius leisti vilktis žeme, ar visgi pasidaryti kažką panašaus??? Su šilnaminiais tai aišku, o apie laukinius net nepagalvojau, kad jie gal nori kopti taip pat? Ką patarsit?

Pasirodau savo šiltnaminius ax.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2013 05 21, 14:57)
Gražios atramos sumeistrautos.
O šiaip - ar geriau laukinius leisti vilktis žeme, ar visgi pasidaryti kažką panašaus??? Su šilnaminiais tai aišku, o apie laukinius net nepagalvojau, kad jie gal nori kopti taip pat? Ką patarsit?

Pasirodau savo šiltnaminius  ax.gif

Tokios visokios atramos, tai ne naujiena seniai yra. Del vietos taupymo, tai super daiktas. Ir sviesos daugiau uzuomazgos gauna.

Net skrandis urgzti eme wub.gif
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2013 05 21, 14:57)

Aš esu tos nuomonės, jeigu pas jus tarkim viena dvi nedidelės lysvelės agurkiukų,tai aišku galima pažaisti juos keliant aukštyn. Bet jei pasėta koks 10 pakelių sėklyčių ir lysvių daug, tai neįsivaizduoju, kaip rast laiko tokiems žaidimams. Nes šiaip ne kartą ir ne du reikia juos "kyravoti".
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2013 05 21, 13:57)
Pasirodau savo šiltnaminius  ax.gif

Oi jau koks didelis... wub.gif Reikia valgyti kuo greiciau.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 05 21, 15:12)
Aš esu tos nuomonės, jeigu pas jus tarkim viena dvi nedidelės lysvelės agurkiukų,tai aišku galima pažaisti juos keliant aukštyn. Bet jei pasėta koks 10 pakelių sėklyčių ir lysvių daug, tai neįsivaizduoju, kaip rast laiko tokiems žaidimams. Nes šiaip ne kartą ir ne du reikia juos "kyravoti".

Pritariu. Kadangi pas mane tokios lysves padarytos vos ne po namo langais, tai jau stengiuosi,kad ir estetinis vaizdas butu. Be to, pievute pjaunama yra, tai agurku kasos te tikrai nepageidaujamos ant zemes butu smile.gif

Kaip pas jus tie Kustavoj agurkai dygsta? Pas mane ju daigumas koks 70 procentu tik g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 05 21, 15:19)
Kaip pas jus tie Kustavoj agurkai dygsta? Pas mane ju daigumas koks 70 procentu tik  g.gif

Draugė visą pakelį pasėjo- nieko, iš antro- turi 7 daigelius, bet kažkaip tik 2 vnt panašūs į krūminius- labai jau žemučiai, visi kiti- auga į aukštį g.gif
*Aukse*, taip, tokiu būdu augalas gauna daugiau saulės, geriau ventiliuojasi, agurkai neguli ant drėgnos žemės, vaisiai nepurvini, nereikia lankstytis, ieškoti, čia prieš saulę viskas matosi bigsmile.gif
Dėl to ir nemėgstu žemaūgių pupelių dėl aptaškytų ir purvinų ankščių...
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 05 21, 20:02)
Draugė visą pakelį pasėjo- nieko, iš antro- turi 7 daigelius, bet kažkaip tik 2 vnt panašūs į krūminius- labai jau žemučiai, visi kiti- auga į aukštį  g.gif
*Aukse*, taip, tokiu būdu augalas gauna daugiau saulės, geriau ventiliuojasi, agurkai neguli ant drėgnos žemės, vaisiai nepurvini, nereikia lankstytis, ieškoti, čia prieš saulę viskas matosi  bigsmile.gif
Dėl to ir nemėgstu žemaūgių pupelių dėl aptaškytų ir purvinų ankščių...

Idomu kas is ju isaugs g.gif Pasidalinsiu patirtimi sezono eigoje drinks_cheers.gif

Jei siemet labai patiks man toks auginimo budas, tai kitamet tik taip visus auginsiu. Ir kitose lysvese bus padarytos atramos smile.gif

Kadangi pas mane megsta tik sparagines, tai kol kas auginu zemauges jas, bet gal kitamet bandysiu vijoklines butinai
thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 05 21, 20:12)
Idomu kas is ju isaugs  g.gif

Kadangi pas mane megsta tik sparagines, tai kol kas auginu zemauges jas, bet gal kitamet bandysiu vijoklines butinai
thumbup.gif

Kalbėjau dėl agurkų- sakė 5 daigeliai jau leidžia ūsiukus blink.gif gal sėklos sumaišytos? Ir daigumu nepatenkinta (kaip suploji 8 lt uz 7 daigelius, o dalis iš jų ne tokia, kokia buvo žadėta...)
Aš tik už vijoklines, nes jos tolygiau išskirsto derlių, dera iki pat šalnų, o krūminės- 2-3 gausūs rinkimai ir apie liepos antrą dalį galima augalus mesti lauk.
Atsakyti
O as pasejau kelis pakelius agurku lauke,o per viduri kukuruzus ,jau ir sudygo:geda2: Juokiasi is manes vyras,eksperimentatore sako tu,bet as galvoju jei matysiu kad nieko nesigauna,imsiu ir nupjausiu tuos kukuruzus,bet pirkau greiciausiai nokstancius AGNES H,tai gal spes kartu jie augti ,noriu ir kukuruzu:ax:
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 05 21, 21:05)
Kalbėjau dėl agurkų- sakė 5 daigeliai jau leidžia ūsiukus  blink.gif  gal sėklos sumaišytos? Ir daigumu nepatenkinta (kaip suploji 8 lt uz 7 daigelius, o dalis iš jų ne tokia, kokia buvo žadėta...)
Aš tik už vijoklines, nes jos tolygiau išskirsto derlių, dera iki pat šalnų, o krūminės- 2-3 gausūs rinkimai ir apie liepos antrą dalį galima augalus mesti lauk.

Nu eina sau blink.gif O as kadangi maniau,kad kruminiai tikrai bus, tai tankiau ir susejau, nei iprastinius doh.gif

drinks_cheers.gif taip jau buna su tom kruminem pupelem. Kitamet bandysiu vijoklines 4u.gif
Atsakyti