Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai, agurkėliai

QUOTE(Alekto @ 2013 03 29, 10:17)
O koks tikslas agurkų apkasimo iki skilčialapių g.gif ? Kažkaip galvoju, kad jie gal papildomų šaknų neaugina, ar klystų?
Šiandien persodinau vieną į didelį vazoną, bet palikau viską iki skilčialapių kaip ir buvo. Ar eit užkapstyt?

Augina , maciau filmuka, kazkada buvo cia ikeltas, net susuka stieba, prismeigia ir uzkasa zemem, toliau auga tas agurkas, saknis is stiebo isleides smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 03 29, 10:45)

ačiū už atsakymą, tai tada po biski aš jį užkasinėsiu, bus ramiau ant dūšios, gal išgyvens gražiai biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 03 29, 10:45)
Augina , maciau filmuka, kazkada buvo cia ikeltas, net susuka stieba, prismeigia ir uzkasa zemem, toliau auga tas agurkas, saknis is stiebo isleides  smile.gif

Pomidorus taip susuka ir užberia žemėmis. Tarkim auginam neriboto augumo, dera jau gana aukštai, todėl jau atidirbusią dalį galima suraityti, užberti žemėmis ir taip sutaupyti turimo šiltnamio aukščio.

Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 29, 10:56)
Pomidorus taip

o tai agurkas nesupyks jei aš jį taip palaidosiu iki kaklo?
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 03 29, 11:03)
o tai agurkas nesupyks jei aš jį taip palaidosiu iki kaklo?

Jam jau taip ar taip - amen, bent jau kiek iš aprašymo galima spręsti. Paprastas pavyzdys, jei tik daugiau drėgmės šiltnamy, pomidorai pradeda leisti kuokštus šaknų, kai tuo tarpu agurkai šiltnamiuose šaknų iš stiebo neleidžia.
Atsakyti
Pomidorus taip susuka ir užberia žemėmis. Tarkim auginam neriboto augumo, dera jau gana aukštai, todėl jau atidirbusią dalį galima suraityti, užberti žemėmis ir taip sutaupyti turimo šiltnamio aukščio.

man labai aktualu butu. Bet kad anie nudereje kieti kaip kambliai buna, kazkaip neisivaizduoju, kaip juos nepazeidus galima butu suraityt, nebent guldyt horizontaliai g.gif
Va agurkas tai puikiausiai susiraitytu. Reiks kada idomumo delei pabandyt. jei nepamirsiu smile.gif Nors pagalvojus.. agurkai kai lauke auga, virkscios ant zemes voliojasi, bet neteko pastebet, jog jos butu saknis leidusios unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 29, 11:07)
Jam jau taip ar taip - amen,

sakai g.gif nu bandysiu prismaugtą augint, nežinau kaip taip gavosi, nu bet vat turėsiu šleivą kreivą kotą ir ką... tai nekapstysiu aš jo, o tik pakarsiu prie ko nors atėjsu laikui. Dabar tai bais gražius lapukus leidžia skruzdėliukas mano
Atsakyti
Jei jau kartą buvo nardinamas giliau, tai substrato paviršiaus vietoje stiebas ir galëjo 'užsismaugti' arba mechaniškai pažeistas buvo. Sėčiau naujai, vistiek anksčiau agurkiukų bus, nei lauke ar šiltnamy sėjant 4u.gif
Atsakyti

nu gal smile.gif
Va cia maciau, kaip susuka, gal ir saknu neisleidzia, turbut nusisnekejau, bet agurkas nemirsta smile.gif http://www.youtube.c...feature=related
panasiai 1:10 min. rodo apie tai
Atsakyti
Siaubas doh.gif lotuliukas.gif Ok, susiradau minėtą vietą, bet kiek kantrybės užteko, ji nebuvo garantuota, kad atsigaus tas jos agurkas.
Uf, neturiu kantrybės tokio monotoniškai nuobodaus moologo klausyti blush2.gif Informaciniai filmukai turi savo struktūrą ir lakoniškumas, pabaigoj apibendrinimas būtų žymiai naudingesnis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 29 kovo 2013 - 12:50
QUOTE(zikas1970 @ 2013 03 29, 12:04)

nu jau filmukas wub.gif bet kaip žiauriai karpo agurkiukus, man gaila būtų jau tokius valgomus nukirpt, dar dieną paauginčiau cool.gif
Atsakyti
Na nežinau, visais laikais pas mane kaime augindavo agurkus šiltnamyje, nieko nieks neskabydavo, ūsų nešalindavo ir nesukiodavo. Augdavo, užaugdavo, duodavo normalų derlių. O dabar toks vaizdas, kad kuo daugiau išsidirbinėt svarbu blush2.gif

Beje, dėl ūsų skabymo esu skaičius, kad jie skabomi ne dėl greitesnio augalo augimo, bet tam, kad ūsas nesusuktų lapų ir ligos dėl to neįsimestų 4u.gif
Atsakyti