Įkraunama...
Įkraunama...

Dvasinės ligų priežastys -13

QUOTE(Elysa @ 2013 11 11, 11:29)
Bet ar to reikia? Kam? Kokiu tikslu? Periodiškai "išeidinėti iš proto" smile.gif

Kaip toj reklamoj - Kartą paragavęs negali sustoti. reikia ir net labai smile.gif
Kam? Tam, kad pailsėti nuo proto, nuo to "nuolat galvoja", išvalyti, sustyguoti programinę įrangą, sugrįžti į tikrąjį "aš". Sakoma: sveika siela - sveikas kūnas.
Bet jei tuo nesidomite, tai nepasakosiu, labai daug būtų pasakot smile.gif Galite rasti informacijos internete kas yra meditacija, gilus atsipalaidavimas ir kaip tai veikia mirksiukas.gif

Ir dar - mes esame sielos turinčios kūnus, o ne kūnai turintys sielas.
Atsakyti
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 11 11, 13:44)

Bet jei tuo nesidomite, tai nepasakosiu, labai daug būtų pasakot smile.gif Galite rasti informacijos internete kas yra meditacija, gilus atsipalaidavimas ir kaip tai veikia  mirksiukas.gif

Taip, aš žinau, kad internetas visagalis smile.gif
Ir naudotis juo moku smile.gif

Tačiau... tai be proto imlu laikui. O XXI amžiuje, ypač Lietuvoje, laikas yra pats didžiausias deficitas.

Ir aš dažnai elgiuosi kitaip. Dabar man, tarkim, reikia informacijos, kurioje aš trūkstu žinių. Suprantama, kad atsėdėjus internete begalę laiko (kadangi daug tuščios, bereikalingos, kartais neteisingos informacijos), aš laiką skyriau permąstymui, kieno "smekalkė" geriausiai tai galėtų žinoti. Ir kad... nebūtų "Teorija, brolau, sausa šaka...":)

O atsakyti galima ir labai plačiai, ir gan glaustai esmę. Tarkim apie genetiką buvo klausimas smile.gif Aš išties tai ir studijavau, ir po to iš sportinio intereso dar gan nemažai gilinausi. Bet jei būčiau rašiusi nuo Adomo ir Ievos, visi užsnūstumėte smile.gif Ypač, kai tai nėra čia pagrindinė tema.

Aš neapsimetu, aš išties nesuprantu esmės. Pačios esmės tuo klausimu, kurį uždaviau. Man, tarkim, atrodo, jog tai žaidimas iš dyko buvimo... sad.gif ( smile.gif )
Juk užsiiminėti galima daug kuo - ir darbu, ir žaidimais... smile.gif
"Duonos ir žaidimų" - juk tai ne tušti žodžiai. Amžiais patikrinti. Tik interpretacijos, supratimas ir naudojimas yra skirtingi.
Papildyta:

Ir dar - mes esame sielos turinčios kūnus, o ne kūnai turintys sielas.

Absoliučiai sutinku su šiuo teiginiu.
Siela yra varomoji kūno dalis, o ne kūnas sielos.
Atsakyti
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 11 11, 11:44)
Sakoma: sveika siela - sveikas kūnas.

Aš taip pat galvojau ilgą laiką , bet pastaruoju metu, mano asmeninė patirtis man sako atvirkščiai. Sveikas kūnas- sveika siela.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2013 11 11, 10:29)
Bet ar to reikia? Kam? Kokiu tikslu? Periodiškai "išeidinėti iš proto" smile.gif

Mūsų kompoiteriukui pailsėt ir labai naudinga.
Atsakyti
sugrįžti į tikrąjį "aš".

Bet juk tas tikrasis tavo "aš" yra visada su tavimi.
Kas kita, jei kitiems tas tavo "aš" gali nepatikti smile.gif

Tai ką... derintis ir prarasti savo "aš"?
Papildyta:
QUOTE(oceano @ 2013 11 11, 14:18)
Aš taip pat galvojau ilgą laiką , bet pastaruoju metu, mano asmeninė patirtis man sako atvirkščiai. Sveikas kūnas- sveika siela.

Aš galvoju, jog tai turi būti in corpore.
Tik sveikas kūnas ne visada priklauso nuo mūsų - yra dar tokie žmonės, kurie vadinami daktarais, jie būna pagalbininkais. Tai neišvengiama. Absoliučiai sveikų kūnų neegzistuoja. Juokais ar ne, bet sakoma, apsilankyk pas gydytojus, ir tu sužinosi, jog nesi sveikas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Febrez @ 2013 11 10, 23:22)
O kodel tureciau gimti kitur? Kodel blogai buti moterimi, kad mastyciau kodel negimiau vyru  g.gif mano charakteris netoks jau ir blogas, kad noreciau kitokio  ax.gif

Aš neteigiu, kad turėtumėte gimti kitur. Neteigiu, kad blogai gimti moterimi. Neteigiu, kad klausimas "kodėl mano toks charakteris" turi kilti iš to, kad jis blogas.

Mano klausimas buvo, kodėl aš gimiau čia, tokia ir pas tokius žmones. Aš nevertinu, ar tai (vieta, laikas, žmonės, charakteris) yra geri ar blogi. Aš klausiau, ar Jums nekyla klausimas KODĖL gimetė tokiu laiku, tokioje vietoje, pas tokius žmones, esate tokio charakterio ir pn.

Jūs į klausimą jau atsakėte, kad tai Jums atrodo beprasmiška. Aš atsakymą priimu tokį, koks jis yra. Ačiū.
Atsakyti
Gal žinote dėl kokių priežasčių vaikui suveša adenoidai?
Atsakyti
QUOTE(Marisa @ 2013 11 12, 11:26)
Gal žinote dėl kokių priežasčių vaikui suveša adenoidai?

pirmiausia dėl neteisingos mitybos... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 11 12, 12:34)
pirmiausia dėl neteisingos mitybos...  rolleyes.gif

Kokie yra esminiai Hipokrato žodžiai?
"Svarbiausia nepakenk...".

Teisinga mityba niekad nepakenks. Todėl atsakymas, galvoju, puikus.

Aš niekad gyvenime nesimaitinau teisingai. Ne, ne dėl šeimos nepriteklių vaikystėje ar nesirūpinimo manimi. Tiesiog tokią turiu kvailą nuostatą, nežinia, iš kur susiformavusią - valgau, ką noriu ir kada noriu. Net dabar, puikiai žinodama Coca colos sudėtį, nespjaunu į ją... sad.gif (smile.gif ). Na argi gali būti žmogus normalus be silpnybių...? smile.gif

Niekada jokių problemų su adenoidais nesu turėjusi. Ir niekas, susijęs tiesiogine genetine linija su manimi.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2013 11 10, 23:32)
O ar žinai, kad žmogus nėra pajėgus visiškai negalvoti? Na neduota žmogui tokia galimybė ( smile.gif ) ... iš gamtos.

Apie tai aš, tarp kitko, sužinojau būtent iš šių forumų. Ar kažkurių analogiškų, bet su tais pačiais dalyviais. Vyko diskusija, aš taip pat, ko gero, kažkiek joje dalyvavau. Bet mane įtikino. Ne vien žodžiais - pabandžiau padaryti bandymus su savimi smile.gif

Taigi dabar atsakykiye man, protingieji kurmiai, ar žmogus naktį miegodamas, net "nesapnuodamas" (neprisimenantis sapnų), mąsto?
Atsakyti
http://www.youtube.c...h?v=iaW7ecW16Ow
Atsakyti
QUOTE(Vidurvasaris @ 2013 11 11, 18:18)

Mano klausimas buvo, kodėl aš gimiau čia, tokia ir pas tokius žmones. Aš nevertinu, ar tai (vieta, laikas, žmonės, charakteris) yra geri ar blogi. Aš klausiau, ar Jums nekyla klausimas KODĖL gimetė tokiu laiku, tokioje vietoje, pas tokius žmones, esate tokio charakterio ir pn.

nu tai kiekvienam paaugliui sitie klausimai kyla. paskui praeina.

QUOTE(Elysa @ 2013 11 12, 11:27)
Taigi dabar atsakykiye man, protingieji kurmiai, ar žmogus naktį miegodamas, net "nesapnuodamas" (neprisimenantis sapnų), mąsto?

taip, Elysa. pilnu tempu.

adenoidus man vaikystej pjove tris kartus. tada nebuvo coca colos. maistas is kaimo, naturalus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alyvinis: 12 lapkričio 2013 - 12:09