Įkraunama...
Įkraunama...

Dvasinės ligų priežastys -13

QUOTE(Alyvinis @ 2013 11 12, 14:08)

taip, Elysa. pilnu tempu.

Ir dar kokiu !!!

"Fantastika" !!!
Atsakyti
QUOTE(Alyvinis @ 2013 11 12, 14:08)

taip, Elysa. pilnu tempu.

...vienas personažas iš Emilio Zola, vienas sakinys iš pokalbio telefonu, nesusijęs su pagrindine pokalbio tema, kitas sakinys iš pokalbio su kitu žmogumi, analogiškas, nesusijęs...atsitiktinis prieš pora mėnesių papasakotas trumpas fragmentas iš bendro pažįstamo gyvenimo... gabaliukas vieno modelio iš Emilio Zola romano...prieš pusantro mėnesio skaitytas eilinis straipsnelis mūsų žiniasklaidoje... analogiškos situacijos, kaip šiame straipsnelyje, matytas vaizdas dar anksčiau kitoje valstybėje.... - absoliučiai padriki, tarpusavyje nesusiję dalykai.

Ar sujungtum visa tai į visumą, net net intensyviai mąstant, dieną?

Į rimtą erdvinį išbaigtą modelį?

Bent man taip nesigautų.

Dieną juk begalė skirtingų pašalinių trukdžių, temų ir pan.
Ir labai abejoju, ar, tarkim,pašalinus šiuos trukdžius (t.y.atsiskyrus trumpam nuo pasaulio), dieną tai pavyktų padaryti.

Todėl darau išvadą (ji nebūtinai teisinga, tai tik mano patirtis), jog naktį mąstymas vyksta kur kas intensyviau ir kokybiškiau.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2013 11 12, 11:27)
...ar žmogus naktį miegodamas[/b], net "nesapnuodamas" (neprisimenantis sapnų), mąsto?

Sutinku su jumis, mano manymu, žmogus negali nemąstyt. Ir miegodamas (sapnuodamas, nors ir nepamena), mąsto.
Papildyta:
QUOTE(Alyvinis @ 2013 11 12, 12:08)
nu tai kiekvienam paaugliui sitie klausimai kyla. paskui praeina.

O jei nepraeina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 11 12, 11:34)
pirmiausia dėl neteisingos mitybos...  rolleyes.gif

Bobučių pasakos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2013 11 12, 16:20)
O jei nepraeina  biggrin.gif

4u.gif ir valio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2013 11 12, 17:20)
Sutinku su jumis, mano manymu, žmogus negali nemąstyt. Ir miegodamas (sapnuodamas, nors ir nepamena), mąsto.

Bet juk tai tolygu pasąmonei... Išeina, kad pasąmonė mąsto.
Įdomu smile.gif

Priėjome prie to pačio, tik kitu keliu smile.gif

Priėjome prie mano pastovaus teiginio, kad į tą pačią vietą veda daug kelių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2013 11 13, 00:18)

Priėjome prie mano pastovaus teiginio, kad į tą pačią vietą veda daug kelių smile.gif

Kaip žemėlapis - galutinis taškas aiškus. Tiik žmogus PATS (sąmoningai ar nesąmoningai) renkasi kuriuo keliu - šunkeliais, aplinkkeliais, žvyrkeliais, ar tiesiai be kliūčių, autostrada pasiekti tą galutinį tašką.
Atsakyti
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 11 13, 09:40)
renkasi kuriuo keliu -  šunkeliais, aplinkkeliais, žvyrkeliais, ar tiesiai be kliūčių, autostrada pasiekti tą galutinį tašką.

Kas gali apibrėžti, kuris kelias - šunkelis, kuris aplinkkelis?
Kas gali teigti, kad žino tai geriau už einantįjį?
Kas gali teigti, kad atpažįsta autostradą? Ne tik savąją, bet ir kito?
Gal būt einančiajam kiekvienas kelias yra autostrada duotu momentu...
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2013 11 12, 13:20)

Ar sujungtum visa tai į visumą, net net intensyviai mąstant, dieną?

Į rimtą erdvinį išbaigtą modelį?

nu taip, nereiktu man tam ilgos dienos. nezinau kiek tas modelis rimtas tau atrodytu biggrin.gif

QUOTE(Sense @ 2013 11 12, 15:20)

O jei nepraeina  biggrin.gif

tai vadinasi, neissisprende. tada imi ir sprendi. arba ne. as nesrpesciau. tokiems klausimams ateina atsakymai savaime gyvenimo eigoje, tik reikia juos tureti omeny jei idomu.
Atsakyti
QUOTE(Alyvinis @ 2013 11 13, 13:38)
nu taip, nereiktu man tam ilgos dienos. nezinau kiek tas modelis rimtas tau atrodytu biggrin.gif

Galvoju, jog švelniai nusišypsočiau smile.gif

O savo modelį aš imsiuosi įgyvendinti. Tik neskubėsiu su detalių atšlifavimu. Klaidų neturi būti. Tingiu pati mąstyti smile.gif Lai dirba tas, kuriam geriau sekasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2013 11 13, 11:53)
Galvoju, jog švelniai nusišypsočiau  smile.gif

O savo modelį aš imsiuosi įgyvendinti. Tik neskubėsiu su detalių atšlifavimu. Klaidų neturi būti. Tingiu pati mąstyti  smile.gif  Lai dirba tas, kuriam geriau sekasi  smile.gif

kartais man buna tokie periodai, kai mintys lekia tokiu greiciu, kad as nesuspeju pasakyt. na, pokalbio metu. ir kitas zmogus nemato sasaju. tai oficialiai vadinasi "pagreitejusiu mastymu". kai ne sapne, tai labai nepatogu. sapne tai pastoviai ta pagaunu.
Atsakyti
QUOTE(Alyvinis @ 2013 11 13, 14:18)
kartais man buna tokie periodai, kai mintys lekia tokiu greiciu, kad as nesuspeju pasakyt. na, pokalbio metu. ir kitas zmogus nemato sasaju. tai oficialiai vadinasi "pagreitejusiu mastymu". kai ne sapne, tai labai nepatogu. sapne tai pastoviai ta pagaunu.

Na...dėl nepatogu... berods yra toks posakis, jog tik kelnes per galvą užsimauti yra nepatogu. Dėl nieko nereikia psichuoti.

mintys lekia tokiu greiciu, kad as nesuspeju pasakyt. na, pokalbio metu. ir kitas zmogus nemato sasaju.

Nieko tame nematau keisto. Kartais gali mintis išdėstyti chronologine eile, net su pauzėmis, kur turi būti taškas...ir kitas žmogus nemato sąsajų... smile.gif
O kartais vien iš veido mimikos ar kažkokios reakcijos galima suprasti, ką žmogus mąsto. Ne visada reikalingi žodžiai.
Arba žodžių ir minčių neatitikimą... smile.gif

Šiaip, "pagreitėjęs mąstymas", galvoju, tinka tik fragmentams... kitaip jis gali būti žalingas. Tikriausiai žinai liaudies išminties perliuką - "Skubos darbą velniai gaudo"?
Atsakyti